首页
登录
职称英语
Social change is more likely to occur in societies where there is mixture of
Social change is more likely to occur in societies where there is mixture of
游客
2023-10-04
73
管理
问题
Social change is more likely to occur in societies where there is mixture of different kinds of people than in societies where people are similar in many ways. The simple reason for this is that there are more different ways of looking at things present in the first kind of society. There are more ideas, more disagreements in interest, and more groups and organizations with different beliefs. In addition, there is usually a greater worldly interest and greater tolerance in mixed societies. All these factors tend to speed up social change by opening more areas of life to decision. In a society where people are quite similar in many ways, there are fewer occasions for people to see the need or the opportunity for change because everything seems to be the same. And although conditions may not be satisfactory, they are at least customary and undisputed (无名争辩的).
Within a society, social change is more likely to occur more frequently and more readily in the material aspects of the culture than in the non-material, for example, in technology rather in values; in less basic and less emotional aspects of society than in their opposites; in form rather than in substance (本质); and in elements that are acceptable to the culture rather than in a strange element. [br] In a society ______ is less likely to have changes.
选项
A、where people are quite similar in many ways
B、which is full of disagreements
C、which has worldly interest
D、where there is mixture of different kinds of people
答案
A
解析
推理判断题。文章一直在讲述什么样的社会最有可能发生社会变化。一般社会中差别越多,不同的观点越多,各种各样的兴趣也就越多,那么社会发生改变的可能性就会越大,因此最不可能发生变化的应该是人们具有极大相似性的社会。从文章第一句也可得出本题的答案。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3070669.html
相关试题推荐
Itisnouse______withhimoverthematter,hewillnotchangehisminD.A、you
Agreatchangeinagricultureinthe19thcenturyincludedtwothings:thein
Itdidn’tseemlikelythathewouldeverkeephispromise.A、他似乎不大可能信守诺言。B、看起来他似
Whatdoestheword"air"inthefirstlinemean?______.[br]Somechangeshappe
They______livinginthecityandwanttomovetothecountryforachange.A、ar
Agreatchangeinagricultureinthe19thcenturyincludedtwothings:thein
Idon’tknowifheis______tocometomybirthdayparty.A、possiblyB、likelyC、pr
Aspeoplecontinuetogrowandage,ourbodysystemscontinuetochange.Atacert
Aspeoplecontinuetogrowandage,ourbodysystemscontinuetochange.Atacert
When______tozerodegreecentigrade,waterwillbechangedintoice.A、cooledB、
随机试题
【B1】[br]【B20】A、worryB、fearC、carelessnessD、hardworkDhardwork,努力工作。因为是讲对睡眠
______,mygrandfatherstilltakesasixty-minutewalkeveryday.A、Asheisold
Inmostculturesthroughouttheworld,thereisanexpectationthatwhenap
NATOtroopswilljoinin______.[originaltext]NATOtroopsaretojointheirf
[originaltext]M:Hi,Lynn.Isawyouatregistrationyesterday.Isailedrightt
[originaltext]Menhavetraveledeversincetheyfirstappearedontheearth.
下列各项,属于肿临床表现的是()A.腹大异常,遍身浮肿,小便短少 B
心功能Ⅰ级应<P>A.没有限制<br>B.卧床休息为主,允许慢慢下床排尿、排便<
每项操作完毕,监护人核对操作无误后,在操作票操作栏内打一个红色“对号”,并记录操
根据国家统计局的指标体系,不属于第二产业的是( )。A.采掘业 B.物流仓储
最新回复
(
0
)