首页
登录
职称英语
Because humans are at the top of the food chain, they are particularly vulner
Because humans are at the top of the food chain, they are particularly vulner
游客
2023-09-24
76
管理
问题
Because humans are at the top of the food chain, they are particularly vulnerable to the effects of nondegradable (不可能降解的)pollutants. This was clearly illustrated in the 1950s and 1960s when residents living near Minamata Bay, Japan, developed nervous disorders, shaking, and paralysis(瘫痪,麻痹) in a mysterious widespread. Over 400 people died before authorities discovered that a local industry had released mercury(水银,汞) into Minamata Bay. This highly toxic element stored up in the bodies of local fish and eventually in the bodies of people who consumed the fish. More recently research has revealed that many chemical pollutants are harmful to the human beings.
Pollution also has a dramatic effect on natural resources. Ecosystems such as forests, wetlands, and rivers perform many important services for the earth’s environment. They improve water and air quality, provide living places for plants and animals, and provide food and medicines. Any or all of these ecosystem functions may be impaired or destroyed by pollution. Moreover, because of the complex relationships among the many types of organisms and ecosystems, environmental pollution may have far-reaching consequences that are not immediately obvious or that are difficult to predict. For instance, scientists can only point out some of the potential impacts of the decrease of the ozone layer(臭氧层), the protective layer in the atmosphere that shields the earth from the sun’s harmful rays.
选项
A、Pollution
B、Impact of Pollution
C、Affect of Pollution
D、Pollutants
答案
B
解析
可采用排除法。D项Pollutants(污染物)与整篇文章内容不符应排除。C项affect为一个动词,用在这儿是错误的,可以排除。在剩下的A、B两项中,A项强调污染;B项强调污染的影响。根据文章两段的主要侧重面来看还是强调影响,比如一段中人吃了受污染的鱼之后死亡;二段中臭氧层等等,讲的都是影响。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3041721.html
相关试题推荐
[originaltext]M:Whydoyouwanttohavethisjob?W:Becauseitwillbringme
WhydidMr.Richards’relativesprefertostayinhishouse?Becausetheymight
WhydidMr.Richards’relativesprefertostayinhishouse?Becausetheymight
WhydidMr.Richards’relativesprefertostayinhishouse?Becausetheymight
Weappreciate______(work)withhim,becausehehasagoodsenseofhumor.worki
Whydomoremiddle-agedadultshavetotakecareoftheiragingparents?Because
WhyisMr.ShinthankfulforMr.Marley?BecauseMr.Marleysentacopyofthe_
WhyisMr.ShinthankfulforMr.Marley?BecauseMr.Marleysentacopyofthe_
WhyisMr.ShinthankfulforMr.Marley?BecauseMr.Marleysentacopyofthe_
Thereason______Ican’tcomeisthatmymotherisillA、becauseB、whyC、asD、fo
随机试题
Thewaythatpeoplespendtheirmoney,andtheobjectsonwhichtheyspendi
[originaltext]M:We’vegotthreewomenresearchersinourgroup:Mary,Bettyan
[originaltext]CouldIuseyourumbrella?[/originaltext]A、Moveon.B、Pleasedo.
[originaltext]FourAmericanteenagers,allchildrenofU.S.militaryperson
试述完全竞争厂商及市场在存在和不存在行业调整情况下的要素需求曲线
女,27岁。GP,平时月经规律,停经40天,右下腹剧痛4小时伴头晕、肛门坠胀感。
存在欺诈和舞弊行为,在执业经历中受过行政处罚、刑事处罚且未满5年的外审机构,银行
A.铜绿假单胞菌B.莫拉菌属C.产碱杆菌属D.鲍曼不动杆菌E.嗜麦芽窄食单胞菌引
下列有关酶辅助因子中金属离子作用的叙述中错误的是A.是连接酶与底物的桥梁 B.
甲公司与乙公司签订的合同中约定的免责条款表述如下,()是有效免责条款。A.合同履
最新回复
(
0
)