首页
登录
职称英语
The United Nations, an accepted authority on population levels and trends, es
The United Nations, an accepted authority on population levels and trends, es
游客
2023-09-22
69
管理
问题
The United Nations, an accepted authority on population levels and trends, estimates that the world population reached 5.3 billion in 1990, and is increasing annually by more than 90 million persons. The rate of increase, 1.7 percent per year, has fallen below the peak rate of 2 percent per year attained by 1970. However, absolute yearly increments are not expected to start declining until after the year 2000.
Estimates of world population before 1900 are based on fragmentary (不全的;不完整的) data, but scholars agree that average population growth approached approximately 0.002 percent per year. Growth was delayed and influenced by climate, food supply, disease, and war.
Starting in the 17th century, great advances in scientific knowledge, agriculture, industry, medicine, and social organization made possible substantial increases in population. Inanimate (无生命的) energy gradually replaced human and animal labor. People slowly acquired the knowledge and means to control disease. All continents shared in a five-time population increase over a 300-year period--from about 500 million in 1650 to 2.5 billion in 1950--but increases were most obvious in regions where new technologies were devised and applied.
Beginning about 1950, with improvements in water supplies, sewage (下水道里的污物) -disposal facilities, and transportation networks, agricultural yields increased, and deaths from infectious and parasitic diseases greatly declined. Life expectancy at birth in most developing countries increased from about 35-40 years in 1950 to 61 years by 1990.
选项
A、Past and Present Growth of Population
B、World Population
C、Some Factors on Population Influence
D、Population
答案
A
解析
逐一分析四个选项:A.人口过去和现在的增长;B.世界人口;C.影响人口的几个因素;D.人口。然后对照文章进行分析,发现有一条时间上的主线,并且依次根据时间的顺序列举了人口的总量和增长情况,如:“The rate of increase, 1.7 percent per year, has fallen below the peak rate of 2 percent per year attained by 1970.”“Growth was delayed and influenced by climate, food supply, disease, and war.”“All continents shared in a five-time population…and applied.”等。同时,第二段第一句又讲到:“1900年前世界人口数量的统计数据基本上是不完整。”这样便将1900年作为人增长的一个分水岭,反映出通篇都在讲人口过去和现在的增长情况,所以答案为 A。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3037184.html
相关试题推荐
Ourinformationaboutthepopulationoftheearthbeforethefirstcenturyafter
Ourinformationaboutthepopulationoftheearthbeforethefirstcenturyafter
Asmallpopulationmaymean______.[br]Accordingtothepassage,alargepopul
WherecanyoufindapostofficeintheUnitedStates?Perhapsin______.[br]
WherecanyoufindapostofficeintheUnitedStates?Perhapsin______.[br]
WherecanyoufindapostofficeintheUnitedStates?Perhapsin______.[br]
WherecanyoufindapostofficeintheUnitedStates?Perhapsin______.[orig
Helookedsohonestthatweacceptedhisstory______true.A、forB、nearC、asD、l
Thereislittledoubtthattrainingbasbecomesuchanacceptedpartofbusiness
Withthepopulationexplosion,scientistswillhaveto______newmethodsofinc
随机试题
Confirmingwhatwomenhavelongknown,anAmericanstudyreleasedonWednesd
【T1】大多数人在初次见面的时候会握手或用眼神交流。(makeeyecontact)男人通常伸出右手跟人握手。有时,他们会把左手放在双方握着的右
TheFutureofGeneralMotors(GM)IsYoursWehaveeverything
Itseemslogical:Collegegraduateshavelowerunemploymentandearnmoreth
CanLondonhandleanother300-coversteakrestaurant?TheDanishrestaurant
含氯消毒剂不具有下列哪种毒性作用A.对呼吸道的伤害作用 B.对皮肤黏膜的伤害作
A.酮替芬 B.伯克纳 C.色甘酸钠 D.氯苯那敏 E.开瑞坦既有稳定肥
若i是虚数单位,复数z满足(1+i)z=i,则复数2对应的复平面上的点的坐标是_
2017年初,某医院召开药事管理与药物治疗学委员会会议和抗菌药物管理工作组审议会
(2017年真题)保证合同是保证人与债权人订立的主债务人不履行其债务时,由保证人
最新回复
(
0
)