首页
登录
职称英语
Charles R. Drew was a medical student at Columbia University in New York. Be
Charles R. Drew was a medical student at Columbia University in New York. Be
游客
2023-09-22
71
管理
问题
Charles R. Drew was a medical student at Columbia University in New York. Before he graduated, he wrote an article on blood bank—that is, the storing of blood. Up till then, a lot of people had died from lose of blood because there was no such thing as a blood bank.
When the United States entered the Second World War, it became necessary to set up blood banks. Dr. Drew served as the head of the Red Cross’s first blood bank.
When the Red Cross started blood banks to collect and store blood for men wounded in the battle, black Americans gave blood along with the whites. At first their blood was not accepted. Later, blood from blacks was accepted but stored in a different place from “white” blood. Although the head doctors insisted that there was no difference at all between the blood of blacks and whites, the Red Cross, with the support of the government, continued to separate black blood from white.
After the war Dr. Drew was driving with three other doctors to attend a meeting in a southern state. In North Carolina their car went into a ditch(水沟)and Dr. Drew was badly hurt. He had lost a lot of blood by the time a passing ear took him to the nearest hospital. “We don’t take in blacks. ”They said. He had to be taken to the colored hospital. On the way Dr. Drew died because he had lost too much blood. [br] Which of the following statement is TRUE according to the passage?
选项
A、The government thought that blood from blacks was as good as that of whites.
B、The、head doctors insist that there was difference between the blood of blacks and whites.
C、The government thought that blood from blacks was different from that of whites.
D、The Red Cross will not save blacks’ life.
答案
C
解析
细节题。根据…with the support of the government, continued to separate black blood from white. 可知。政府认为黑人的血与白人的血不一样, 故选C。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3035712.html
相关试题推荐
Asarule,primaryschoolstudentsandallteenagers________(notallow)toent
Therearefortystudentsinourclass.______ofthemareLeaguemembers.A、Noon
Afterfinalexamination,collegestudentswhohavelefttheirhomesforalongt
Everycountryhavingdifferentculturalbackground,overseasstudentsshouldpay
Thesestudentsquitschoolpartlybecausetheyarekeenonacquiringhands—onex
TheCambridgeUniversityistheplace______.[br]Cambridgegraduatescanwork
TheCambridgeUniversityistheplace______.[br]OntheOpenDayyoucangett
Thestudentaskedthelibrarianforhelpbecausehecouldn’tfindthebookhe(n
IncreasingnumbersofinternationalstudentsarechoosingAustraliaastheir
Whichofthefollowingstatementsistrue?[br]Collegestudentstoday______.A、
随机试题
Mostyoungpeopleenjoysomeformofphysicalactivity.Itmaybewalking,
SydneyOperaHousemustbeoneofthemostrecognizableimagesofthemodern
()不属于监理实施细则的必要内容。A.监理范围 B.工程专业的特点 C.
下列符合油气回收设施安全技术要求的是( )。A.场地内消防道路路面宽度不应小于
B
材料: 以下是某高中生物教师的授课过程。 教学内容: 《稳态与环境》第5章
下谱例中的作品是( )根据美国歌曲《旅愁》的曲调填词而成。 A.曾志忞
下列哪项符合血小板的聚集作用A.血小板聚集往往发生在血小板激活以后B.血小板聚集
运动员:大学生A.植物:种植 B.专家:青年 C.四季:春天 D.
根据《招标投标法》,可以确定中标人的主体是()。A.经招标人授权的招标代理机构
最新回复
(
0
)