首页
登录
职称英语
The Security Council is the most powerful body in the UN. It is responsible
The Security Council is the most powerful body in the UN. It is responsible
游客
2023-09-14
69
管理
问题
The Security Council is the most powerful body in the UN. It is responsible for maintaining international peace, and for restoring peace when conflicts arise. Its decisions are binding on all UN members. The Security Council has the power to define what a threat to security is, to determine how the UN should respond, and to enforce its decisions by ordering UN members to take certain actions.
The Council convenes any time there is a threat to peace. A representative from each member country who sits on the Council must be available at all times so that the Council can meet at a moment’s notice. The Security Council also frequently meets at the request of a UN member—often a nation with a grievance about another nation’s actions.
The Security Council has 15 members; five of which hold permanent seats. The Assembly elects the other ten members for two-year terms. The five permanent members—the United States, Britain, France, Russia (formerly the Soviet Union), and China—have the most power. These nations were the winning powers at the end of World War Ⅱ, and they still represent the bulk of the world’s military might.
Decisions of the Council require nine votes. But any one of the permanent members can veto an important decision. This authority is known as the veto right of the great powers. As a result, the Council is effective only when its permanent members can reach a consensus.
The Council has a variety of ways it can try to resolve conflicts among countries. Usually the Councils’ first step is to encourage the countries to settle their disagreements without violence. The Council can mediate a dispute or recommend guidelines for a settlement. It can send peacekeeping troops into a distressed area. If war breaks out, the Council can call for a ceasefire. It can enforce its decisions by imposing economic sanctions on a country, or through joint military action. [br] Which is TRUE in the following statements according to the passage?
选项
A、The Security Council convenes annually.
B、All UN members should abide by the decisions adopted by the Security Council.
C、Although one member seriously complains about another member’s action, the Security Council will not convenes at its request.
D、The five permanent members of the Security Council hold less than one half armed forces in the world.
答案
B
解析
本题考察细节理解。参见文章第1段第3句,表明所有成员国都必须遵守安理会做出的决议,所以选项B正确。选项A不对,因为第2段提到“只要和平受到威胁,安理会就会召开会议”。选项D不对,因为5个常任理事国代表了世界上大部分的军事力量。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3014299.html
相关试题推荐
Whentheempire,aformerpowerfulcountry,felltopieces,__________(它发现自己面对的是洪水和
TheTajMahalistoopenonmoonlitevenings20yearsaftersecurityfearse
TheTajMahalistoopenonmoonlitevenings20yearsaftersecurityfearse
TheTajMahalistoopenonmoonlitevenings20yearsaftersecurityfearse
TheTajMahalistoopenonmoonlitevenings20yearsaftersecurityfearse
[originaltext]It’scommonknowledgethatmusiccanhaveapowerfuleffecto
[originaltext]Mostpeoplepicturesharksashuge,powerful,frighteningani
[originaltext]Mostpeoplepicturesharksashuge,powerful,frighteningani
[originaltext]Mostpeoplepicturesharksashuge,powerful,frighteningani
Povertyexistsbecauseoursocietyisanunequalone,andtherearepowerful
随机试题
Barbaradidnothavetimetogototheconcertlastnightbecauseshewasbusy_
[originaltext]Theexpression"athirstforknowledge"maysoonhaveanewme
Thefactthatblindpeoplecan"see"thingsusingotherpartsoftheirbod
WhenIgotowork,______(我喜欢乘公汽而不是自己驾车).Iprefertakingthebusratherthandr
Theworldisgoingthroughthebiggestwaveofmergersandacquisitions(收购)
(2018年真题)在杠杆收购基金的融资渠道中,夹层资本相比银行贷款()。A
()是指对结算参与人相对于其每个交收对手方的证券和资金应收、应付加以相抵,得出
一回35kV线路长度为15km,装设有带方向电流保护,该保护的电流元件的最小灵敏
背景资料 某航道工程吹填面积50000m2,原泥面高程-0.5m,吹填后高程2
关于FIDIC《永久设备和设计—建造合同条件》内容的说法,正确的是()。A.
最新回复
(
0
)