首页
登录
职称英语
1. 大量民工流入城市2.人们对民工大量流入城市所持的不同看法3.我的观点 Rural
1. 大量民工流入城市2.人们对民工大量流入城市所持的不同看法3.我的观点 Rural
游客
2023-09-14
32
管理
问题
1. 大量民工流入城市
2.人们对民工大量流入城市所持的不同看法
3.我的观点
Rural Workers: A Mixed Blessing for the City
选项
答案
Rural Workers: A Mixed Blessing for the City
The early 1990s found an unprecedented tide of rural workers flooding into big cities such as Shanghai, Guangzhou, and Beijing. According to a recent survey, in Shanghai alone there are more than 2.5 million migrant workers.
There is an ambivalent feeling towards rural workers. No one denies the important contribution rural workers have made to the urban development. They have done most of dirty, dangerous and underpaid jobs in heavy industries, construction sites and other fields that city residents unwilling to enter. They have become an indispensable part of urban life to a point where the machinery of a city cannot operate without those cogs, though small and unnoticed. Yet an antimigrant attitude runs consistently through the main stream of urban consciousness. City residents complain that migrant workers have worsened traffic and sanitation problem and have threatened to take already scarce urban jobs. They also blame them for the sharp rise in the urban crime rate.
Despite the problems posed by migrants, one thing is certain: a grand, prosperous edifice of the city is based on the work of millions of migrant workers.
解析
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3013640.html
相关试题推荐
Itisobviousthat________________(经济波动会影响人们的生活).thefluctuationofeconomywill
【B1】[br]【B20】A、instructB、effectC、precedeD、dominateD分析句中逻辑关系,所填词表示人们在习惯于看电视
Willyoubeableto___________________(使他转而支持我们的观点)?converthimtoourpointof
__________(习惯了与大自然作斗争求生存的人们)werebewilderedbypoliticians,bankersandbusiness
【S1】[br]【S2】Peoples→People或persons人们应该是people或persons,Peoples是许多民族。
【S1】[br]【S10】Like→Unlike逻辑关系错误。文章的前文已经提到19世纪的人们认为海洋资源是取之不尽的,最后一句的now与nineteen
Thegovernmentwasaccused_________________(没能实现其改善城市交通状况的承诺).offailuretoful
【S1】[br]【S8】将points改为pointfromone’spointofview是固定搭配其意为“按某人的看法”point后不需加“s”
____________(受到有关绝好机会和人们白手起家的报道的吸引),immigrantsfrommanycountriesflockedtot
【B1】[br]【B7】A、andB、thenC、butD、thusC从空格前的内容可知人们知道他们所说的话大部分都是废话,空格后却讲人们依然愿意继
随机试题
一患者因儿童期颏部外伤所致颞下颌关节强直,请回答如下问题。若X线证实,其患侧乙状
乌梅可用于A.虚热消渴 B.自汗盗汗 C.胃寒呕吐 D.脾虚带下 E.虚
投资者办理ETF份额的申购、赎回业务的开放日为证券交易所的交易日,开放时间为(
A.痰蒙心神证 B.胆郁痰扰证 C.痰火扰神证 D.瘀阻脑络证 E.心阴
从技术层面而言,人工智能技术的发展可以分为三个阶段:计算智能、感知智能和认知智能
在Word的编辑状态中,连续进行了两次“插入”操作,当单击一次“撤销”按钮后()
以建设用地使用权抵押的,()。A:其使用范围内的土地使用权不随之抵押 B:该土
下列关于土地增值税的表述中,不正确的是( )。A.纳税人委托中介机构审核鉴证的
受力体一点处的应力状态如图所示,该点的最大主应力σ1为:A.70MPa B.
A.抗核抗体检查 B.类风湿因子测定 C.HLA-B27阳性 D.Hebe
最新回复
(
0
)