首页
登录
职称英语
Mass transportation revised the social and economic fabric of the American c
Mass transportation revised the social and economic fabric of the American c
游客
2023-09-14
81
管理
问题
Mass transportation revised the social and economic fabric of the American city in three fundamental ways. It catalyzed (刺激) physical expansion, it sorted out people and land uses, and it accelerated the inherent instability of urban life. By opening vast areas of unoccupied land for residential expansion, the omnibuses, horse railways, commuter trains, and electric trolleys pulled settled regions outward two to four times more distant from city centers than they were in the pre-modern era. In 1850, for example, the borders of Boston lay scarcely two miles from the old business district; by the turn of the century the radius extended ten miles. Now those who could afford it could live far removed from the old city center and still commute there for work, shopping, and entertainment. The new accessibility of land around the periphery of almost every major city sparked an explosion of real estate development and fueled what we now know as urban sprawl. Between 1890 and 1920, for example, some 250,000 new residential lots were recorded within the borders of Chicago, most of them located in outlying areas. Over the same period, another 550,000 were plotted outside the city limits but within the metropolitan area. Anxious to take advantage of the possibilities of commuting, real estate developers added 800,000 potential building sites to the Chicago region in just thirty years lots that could have housed five to six million people.
Of course, many were never occupied; there was always a huge surplus of subdivided, but vacant, land around Chicago and other cities. These excesses underscore a feature of residential expansion related to the growth of mass transportation: urban sprawl was essentially unplanned. It was carried out by thousands of small investors who paid little heed to coordinated land use or to future land users. Those who purchased and prepared land for residential purposes, particularly land near or outside city borders where transit lines and middle - class inhabitants were anticipated, did so to create demand as much as to respond to it. Chicago is a prime example of this process. Real estate subdivision there proceeded much faster than population growth. [br] According m the passage, what was one disadvantage of residential expansion?
选项
答案
It was unplanned.
解析
这一题是典型的细节题。其依据在于第二段的第二、三句“城市扩展蔓延根本没有计划,几千个大大小小的投资商进行扩展,毫不考虑相互协调配合利用土地,也不考虑未来土地的利用。”
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3013416.html
相关试题推荐
[originaltext]TheAmericansbelievethatanybodycanbecomePresidentofthe
[originaltext]TheAmericansbelievethatanybodycanbecomePresidentofthe
[originaltext]MostAmericansdon’tliketogetadvicefromthemembersof
[originaltext]MostAmericansdon’tliketogetadvicefromthemembersof
[originaltext]MostAmericansdon’tliketogetadvicefromthemembersof
[originaltext]TheAmericanpoliticalsystemhaslastedsincethe:thirteeno
[originaltext]Americansaresufferingfromaserioussleepdeficitasthe
[originaltext]HowdoAmericanhusbandsfeelabouthavingworkingwives?Many
[originaltext]TheAmericangovernment,aswellaseveryAmericanindividual,
[originaltext]TheAmericangovernment,aswellaseveryAmericanindividual,
随机试题
Iwanttomakeuseofthisshortgatheringtomakeclearourworkingrequirem
TheSpaceAge______inOctober1957whenthefirstartificialsatellitewaslau
【B1】[br]【B16】A、forB、atC、onD、aboutB此题考查的是look动词短语和文章的语义衔接。第二段第一句是说“所有的国家都赞同
Hewas______totellthetrutheventohisclosestfriend.A、toomuchofacoward
下列关于公司债券上市的说法中,错误的是()。A:债券发行额不低于人民币一千万元
地西泮的催眠作用机制是A.抑制前列腺素合成酶,使前列腺素合成减少 B.选择性抑
(2018年真题)根据问卷设计中问题的排序原则,下列正确的排列顺序是()。
制定、发布对银行业金融机构监督管理的规章、规则的机构是()。 A.全国人大
关于远期交易与期货交易的区别,下列描述错误的是()。A.期货交易和远期交易都是
某调水枢纽工程主要由泵站和节制闸组成,其中泵站设计流量120m3/s,安装
最新回复
(
0
)