首页
登录
职称英语
The developing countries of Central and South America, Africa, and Asia once
The developing countries of Central and South America, Africa, and Asia once
游客
2023-09-14
55
管理
问题
The developing countries of Central and South America, Africa, and Asia once merely exported raw materials and cash crops in return for manufactured goods. People in these countries provided for most of their own needs through subsistence agriculture and small-scale crafts. In time, though, people in these countries grew increasingly dependent on the global economy, because local crafts could not compete with the cheap, factory-made exports of the developed countries, such as European nations, the United States, and Japan. To decrease their dependence, many developing countries sought to strengthen their economies by building factories, modern dams, and roads during the 1960s and 1970s. Governments frequently made poor financial choices. However, infrastructure projects such as dams and highways were often too massive for local needs. Choices about industry were sometimes not based on the best interests of the country, and protection from competition frequently resulted in inferior goods. As a result, products could not compete on the global market with the higher-quality goods from the industrialized countries. Many developing countries then had little income to pay off debts incurred(招致) during their expansion.
A few developing economies succeeded in building prosperity through industrialization during the 20th century. The most notable of these were South Korea, Singapore, and Hong Kong S. A. R. Like Japan during the 19th century, they established tariffs and other barriers to protect local products from foreign competition and invested local wealth in industrial development. Also like Japan, they focused on selling the products they manufactured to foreign consumers in order to bring wealth into the country. By the end of the 20th century some experts considered these economies to be developed, rather than developing, although many of South Korea’s economic successes were reversed in the financial crisis of 1997. Following a similar path, China advanced economically through a rapid expansion of manufactured exports during the late 20th century,
Meanwhile, multinationals based in the economically developed world set up low-wage manufacturing facilities in some developing countries, particularly in Southeast Asia and in Central and South America. These factories typically generated few long-term benefits for the local economy. The profits flowed outside the country to the shareholders of the foreign multinationals. Also, the developing countries were forced to participate in a "race to the bottom" to attract multinational investment. If a developing country or its people sought higher wages or enforced labor or environmental protections, multinationals often simply relocated production to a country with lower costs. [br] By saying "By the end of the 20th century some experts consider these economies to be developed, rather than developing", the author suggests that South Korea is a ______.
选项
答案
developed country
解析
本题空白处问“作者提到 ’By the end of the 20th century some experts consider these economies to be developed, rather than developing’,意指韩国的国家性质如何”。题文第二段开头提到二十世纪几个发展中国家通过工业化道路取得了经济的腾飞。其中最引入注目的包括韩国、日本、新加坡等国。接着举了一些例子论证。最后总结说"By the end of the 20th century some experts considered these economies to be developed,rather than developing" (到二十世纪末,一些专家认为这些经济模式属于发达经济,而非发展中经济),其中"these economies" 指段首提到的包括韩国在内的几个国家,即:韩国被认为是发达国家。因此,空白处应该填developed country。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3012918.html
相关试题推荐
WhatwastheoriginalpolicyofAmericainwar?[br]TheLend-LeaseActwasdesi
WhatwastheoriginalpolicyofAmericainwar?[br]WhatdidRooseveltsayinh
America’stechnologicaluniversitiesandgovernmentlaboratoriesaregenerally__
America’stechnologicaluniversitiesandgovernmentlaboratoriesaregenerally__
Americaisacountrythatnowsitsatopthecherishedmyththatworkprovide
BillGatesbelievesthattheAmericanhighschoolsare"obsolete"in______.[br]
BillGatesbelievesthattheAmericanhighschoolsare"obsolete"in______.[br]
BillGatesbelievesthattheAmericanhighschoolsare"obsolete"in______.[br]
WeddingCrashersisacomedythathadoncetakenthetopatNorthAmericanb
WeddingCrashersisacomedythathadoncetakenthetopatNorthAmericanb
随机试题
Fundingpublictransitisoneofthebiggestproblemsfacingcitiestoday.Ofte
Accordingtotheacoustics,continualexposure________noiseofhighintensity
Iamreally______yourreasonsforleavinghomeandwanderingaboutinthestree
Onelunchtime,MayWardwasdoinghershoppinginalocalsupermarket,when
关于遗嘱的特征,下列说法错误的是()。A.遗嘱是一种单方法律行为 B.遗
世界上第一个使用管弦乐队为歌剧伴奏的作曲家是()A.巴赫 B.亨德尔 C
不属于丸剂特点的是A服用方便 B吸收缓慢 C药力持久 D不易变质 E适用
某工程双代号网络计划如图3-69所示,图中已标出每个节点的最早时间和最迟时间,该
一精神病患者言语支离破碎、词句之间缺乏联系,因而别人无法理解其意义,该症状是A.
下列物质中参加胆固醇酯化成胆固醇酯过程的是A.LPL B.HMGCOA还原酶
最新回复
(
0
)