首页
登录
职称英语
[originaltext] Scientists in the United States have reported some good news
[originaltext] Scientists in the United States have reported some good news
游客
2023-09-13
74
管理
问题
Scientists in the United States have reported some good news about the ozone in the atmosphere. Recent findings suggest that the destruction of ozone by pollution is slowing. Ozone is a form of oxygen. Its presence above Earth protects us from radiation from the sun.
In one study, researchers examined information gathered by NASA space agency satellites and by equipment on Earth and said the atmosphere was losing about eight percent of the ozone layer per ten- year period since the late 1970s. In the last five years, though, that rate of loss has dropped by half. The atmosphere should start to gain ozone before long. A full recovery, however, is about 50 years away, as long as the Montreal Protocol remains in place.
That is an international treaty from 1987 to restore the ozone layer. The treaty restricts the use of a number of chemicals that destroy ozone, like chlorofiuorocarbons, or C-F-C’s. Wide use of C-F-C’s began in the 1930s. They became popular coolants in devices such as refrigerators and air conditioners. C-F-C’s remain in the atmosphere for years.
The Montreal Protocol also restricts the use of methyl bromide, a chemical to kill insects. Farmers and shippers are the main users. Natural sources of methyl bromide include oceans and some plants. Scientists say the bromine gas it produces is 50 times more destructive to ozone than chlorine gas from C-F-C’s.
选项
A、The destruction process of ozone layer is slowing down.
B、The ozone layer has been destroyed seriously.
C、Ozone layer can protect us from strong radiation from the sun.
D、Ozone is produced by waste gas.
答案
A
解析
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3010859.html
相关试题推荐
[originaltext]W:ProfessorMarnes,Iwonderifyoucanfillmeinonyourlectu
[originaltext]M:Hi,Mandy.How’severythinggoing?W:Nottoogood,Isuppose.
[originaltext]M:Hi,Mandy.How’severythinggoing?W:Nottoogood,Isuppose.
[originaltext]Howmenfirstlearnttoinventwordsisunknown,inotherwor
[originaltext]Howmenfirstlearnttoinventwordsisunknown,inotherwor
[originaltext]Theworld’sfirstcompletelyautomaticrailwayhasbeenbuilt
[originaltext]Theworld’sfirstcompletelyautomaticrailwayhasbeenbuilt
[originaltext]M:Tellusabitaboutthekindofconsumerthatyou’regoingto
[originaltext]M:Tellusabitaboutthekindofconsumerthatyou’regoingto
[originaltext]W:Excuseme,Dr.Chandler,doyouhaveamoment?IwantWtalka
随机试题
A、Itremindshimselfofhisjob.B、Hefeelshappyabouthisclothes.C、Hisbrain
A.contraryB.exclaimedC.extensivelyD.affectedE.priorF.dema
电气技术文字符号分为基本文字符号和辅助文字符号两类。基本文字符号主要表示电气设备
春节期间,单位要求你科室和另一科室同时负责放假期间的值班工作,你科室领导主动承担
普通高中美术课程能让学生得到在其他学科中难以收获的各种体验,主要是因为创作与(
病人侧卧位行臀大肌注射时的要求是A.上腿伸直,下腿稍弯曲 B.下腿伸直,上腿稍
员工持股的()要求对每个员工把得股份数旱作出限制A.广泛参与原则 B.有限
人在每一瞬间,将心理活动选择了某些对象而忽略了另一些对象。这一特点指的是注意的(
商业银行薪酬机制一般坚持的原则是()。A.薪酬机制与公司治理要求相统一 B.
下列各项中,不符合有关增值税纳税地点规定的是()。A、进口货物,应当由进口人或其
最新回复
(
0
)