首页
登录
职称英语
[originaltext] The modern sailing ship was developed by a man who never went
[originaltext] The modern sailing ship was developed by a man who never went
游客
2023-09-13
84
管理
问题
The modern sailing ship was developed by a man who never went to sea. He was Prince Henry of Portugal, the younger son of the Portuguese King and an English princess.
Prince Henry lived in the 15th century. As a boy he became devoted to the sea, and he dedicated himself to improving the design of ships and the methods of sailing them. In 1416, Henry founded a school for mariners, to which he invited everyone who could help him--Jewish astronomers, Italian and Spanish sailors, and Arab mathematicians and map makers who knew how to use the crude compass of the day and improve it.
Henry’s goal was to design and equip vessels that would be capable of making long ocean voyages without having to hug the shore. The caravel carried more sail and was longer and slimmer than any ship then made, yet was tough enough to withstand gales at sea. He also developed the carrack, which was a slower ship, but one that was capable of carrying more cargo.
To Prince Henry the world owes credit for the development of craft that made oceanic exploration possible. He lives in history as "Prince Henry the Navigator".
选项
A、To help mariners.
B、To improve ship design and sailing methods.
C、To study astronomy and mathematics.
D、To improve his own skill as a sailor.
答案
B
解析
事实细节题 原文中提到亨利王子致力于改进船只的设计和航海的方法。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3009380.html
相关试题推荐
【B1】______[br]【B2】______[originaltext]The"standardofliving"ofanyco
[originaltext]Judgingfromrecentsurveys,mostexpertsinsleepbehavior
[originaltext]WheneverMarkTwainwent,hisdrollwitwonhimalmostimmed
[originaltext]WheneverMarkTwainwent,hisdrollwitwonhimalmostimmed
[originaltext]Inmanywayscollegestudentsofthelasttwodecadesofthe1
[originaltext]W:Hi,George.Gotanyplansfortonight?M:Notexactly.Doyou
[originaltext]M:Let’sgoandhavesomethingtodrink.There’sanicebarnear
[originaltext]M:Let’sgoandhavesomethingtodrink.There’sanicebarnear
[originaltext]M:Let’sgoandhavesomethingtodrink.There’sanicebarnear
[originaltext]M:Let’sgoandhavesomethingtodrink.There’sanicebarnear
随机试题
"GeneralScienceClass"[img]2012q1/ct_etoefm_etoeflistz_1275_20121[/img][br]W
ShestartedtolearnEnglishwhenshewasveryyoung,______contributestoher
A"memorypill"thatcouldaidexamrevisionandhelptopreventpeopleforg
Thepassageismainlyabout______[originaltext]Youngerpeopleandolderp
下列选项中,可以作为保证人的是( )。A.个体工商户 B.教育部直属高校
引起体征是单瘫的下列病变部位是A.大脑皮层 B.内囊 C.脑干 D.胸髓
患者男性,28岁,发热1个月,伴心悸、胸痛、气促、下肢水肿1周。查体血压90/7
婴儿学习能力的主要表现是( )A.模仿学习 B.条件反射学习方式 C.
关于建立健全覆盖城乡居民基本医疗卫生制度的基本内容的说法,错误的是()A.加快
精神卫生工作中最主要的任务是A.维护和促进心理健康 B.预防各种心理障碍、心理
最新回复
(
0
)