首页
登录
职称英语
Mathematical ability and musical ability may not seem on the surface to be c
Mathematical ability and musical ability may not seem on the surface to be c
游客
2023-09-12
52
管理
问题
Mathematical ability and musical ability may not seem on the surface to be connected, but people who have researched the subject--and studied the brain--say that they are. Three quarters of the bright but speech-delayed children in the group I studied had a close relative who played a musical instrument. The children themselves usually took readily to math and other analytical subject and to music.
Black, white and Asian children in this group show the same patterns. However, it is clear that blacks have been greatly overrepresented in the development of American popular music and greatly underrepresented in such fields as mathematics, science and engineering.
If the abilities required in analytical fields and in music are so closely related, how can there be this great discrepancy? One reason is that the development of mathematical and other such abilities requires years of formal training, as has happened with a number of well-known black musicians.
It is precisely in those kinds of music where one can acquire great skill without formal training that blacks have excelled, popular music rather than classical music, piano rather than violin, blues rather than opera. This is readily understandable, given that most blacks, for most of American history, have not had either the money or the leisure for long years of formal study in music.
Blacks have not merely held their own in American popular music. They have played a disproportionately large role in the development of jazz, both traditional and modern. A long string of names comes to mind-- Louis Armstrong, Charlie Parker... and so on.
None of this presupposes any special innate ability of blacks in music. On the contrary, it is perfectly consisted with blacks having no more such inborn ability than anyone else, but being limited to being able to express such ability in narrower channels than others who have had the money, the time and the formal education to spread out over a wider range of music, as well as into mathematics, science and engineering. [br] Which of the following statements is true according to the last paragraph?
选项
A、Blacks have special innate ability in music.
B、Unlike others, blacks do not have innate ability in music.
C、Jazz is one of the narrow channels through which blacks express their ability in music.
D、Those who have money and time choose mathematics over music.
答案
C
解析
推理题 选项C是基于文章最后一段所作出的合理推断。最后一段说黑人只能通过有限的渠道发挥自己的音乐天分,而爵士乐是这些有限的渠道之一。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3008870.html
相关试题推荐
Forme,scientificknowledgeisdividedintomathematicalsciences,naturals
Badeatinghabits,increasedfoodavailability,increasinglysedentarylifestyle
Badeatinghabits,increasedfoodavailability,increasinglysedentarylifestyle
Badeatinghabits,increasedfoodavailability,increasinglysedentarylifestyle
Badeatinghabits,increasedfoodavailability,increasinglysedentarylifestyle
Badeatinghabits,increasedfoodavailability,increasinglysedentarylifestyle
Badeatinghabits,increasedfoodavailability,increasinglysedentarylifestyle
【S1】[br]【S10】A、functionB、abilityC、responseD、reactionC固定搭配。immuneresponse免
【S1】[br]【S10】are→istheabilityto...isverylimited……的能力十分有限。主谓语单复数不一致。
Forme,scientificknowledgeisdividedintomathematicalsciences,naturals
随机试题
Whichproductshavesoldbest?[img]2010q3/ebecflm_ebfllistv_1345_108[/img][br]
重要工业城市之一的上海取消了商店用以招徕顾客的优惠券。Oneoftheleadingindustrialcities,Shanghaihasba
[originaltext]M:IfyoulookatanylistofNewYear’sresolutionsyouwouldn’t
Discoveriesinscienceandtechnologyarethoughtby"untaughtminds"tocom
TheDogThedogisoneofthemostpopularpets
Onedayapoliceofficermanagedtogetsomefreshmushrooms.Hewasso【C1】_
甲公司2013年12月1日计划从2014年1月1日起关闭一个业务部,因此制定一项
不属于药物经济学研究目的的是A.提高药物资源的合理配置B.控制药品费用增长C.减
为保护离避雷针5m远的髙为20m的设备,独立避雷针的接地电阻应小于()Ω。 (
市政公用工程中,混凝土配合比设计要经过四个步骤,其中在施工配合比设计阶段进行配合
最新回复
(
0
)