首页
登录
职称英语
Fast food, a mainstay of American eating for decades, may have reached a pla
Fast food, a mainstay of American eating for decades, may have reached a pla
游客
2023-09-10
68
管理
问题
Fast food, a mainstay of American eating for decades, may have reached a plateau in the United States as the maturing baby-boom generation looks for a more varied menu. Fast foxed still represents a $102 billion a year industry, but growth has turned sluggish recently amid tough competition from retail food stores and a more affluent population willing to try new things and spend more, analysts say. Signs of trouble in fast food include price-cutting by industry leaders, including efforts by McDonald’s to attract customers with a 55 cent hamburger, and major players pulling out or selling. O’Pepsico, for example, is selling its fast-food restaurant division that includes Taco Bell, Pizza Hut and KFC.
"It’s becoming harder and harder for these firms to grow," said Jim Brown, a professor of marketing at Virginia Tech University. "I think in the United States fast food has reached a saturation (饱和) point because of the number of competitors and the number of outlets."
Fast-food restaurant revenues grew 2.5 per cent in 1996, according to industry figures, the slowest since the recession of 1991. That is a far cry from (大不相同于) the levels of the 1970s and 1980s. According to the Food Marketing Institute, consumers are using supermarkets for 21 per cent of take-home food, nearly double the level of a year ago. While fast-food restaurants still lead, their share slipped significantly, from 48 per cent in 1996 to 41 per cent in 1997.
"Consumers have never been more demanding than they are today," said Michael Sansolo, senior vice president of the Supermarket Trade Group. "They are pressed for time. Money is still an issue... but their tastes are increasingly diverse — whether it’s gourmet foods, ethnic foods or organic offerings."
Meanwhile, the aging of the baby-boom population — and the growth in the number of so-called "empty nesters" with grown children — has meant a surge in the number of people willing to spend more for upscale items. This generation "will have the luxury of being more discriminating" as their children leave home, notes Harry Balzer, vice president of the Chicago-based NPD consulting group. Balzer said some 18 million baby boomers will become empty-nesters in the next 10 years, leaving them with more disposable income to spend on dining out. "Fast and cheap will still be driving factors... but our definitions of fast and cheap may be changing."
Various reports suggest industry leader McDonald’s is straggling, losing market share with lower same-store sales while cutting back the number of new outlets in the United States, partly due to pressure from franchisers who don’t want to be squeezed. The company replaced the head of its 12,000 US restaurant chain last October amid a slump in US market share. [br] What can we learn from the passage?
选项
A、O’Pepsico goes bankrupt.
B、The number of supermarkets doubles.
C、Jim Brown takes a negative attitude towards the development of fast food.
D、McDonald’s survives from the competition with retail food stores.
答案
C
解析
本题问“从短文中可以,解到什么”。短文第二段中提到Jim Brown的观点“’It’s becoming harder and harder for these firms to grow,’ said Jim Brown, a professor of marketing at Virginia Tech University. ’I think in the United States fast food has reached a saturation point because of the number of competitors and the number of outlets.’”,他认为这些公司的发展很困难,美国的快餐业已经达到饱和状态。也就是说他对快餐业并不看好。因此C项“Jim Brown对美国快餐业持不乐观的态度”正确。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3001740.html
相关试题推荐
[originaltext]AgoodwaytoseetheUSAisbycar.Americanslovetheiraut
[originaltext]AgoodwaytoseetheUSAisbycar.Americanslovetheiraut
OnemajordecisionwhichfacestheAmericanstudentreadytobeginhighered
OnemajordecisionwhichfacestheAmericanstudentreadytobeginhighered
OnemajordecisionwhichfacestheAmericanstudentreadytobeginhighered
OnemajordecisionwhichfacestheAmericanstudentreadytobeginhighered
OnemajordecisionwhichfacestheAmericanstudentreadytobeginhighered
TheAmericanbabyboomafterthewarmadeunconvincingU.S.advicetopoor
TheAmericanbabyboomafterthewarmadeunconvincingU.S.advicetopoor
TheAmericanbabyboomafterthewarmadeunconvincingU.S.advicetopoor
随机试题
Whatisthenameoftheplaceopentotourists?It’s_________.[br]Whatisno
Imagine19,500homespoweredexclusivelybythesum,andnoneofthemwithso
初审的审读报告包括的主要内容有()。A.作者及稿件的基本情况 B.决定读者对
()是公信力受损的典型表现。A.你说什么我都不信 B.出尔反尔 C.
民用建筑工程设计一般应分为( )。A.初步设计和施工图设计两个阶段 B.总体
王老师在《美术家眼中的自己》鉴赏课中,发现学生对画家作品风格感兴趣,因势利导,将
熄灯巡视不包含以下哪项巡视内容?()引线发红$;$接头
体质是指人体的A.身体素质 B.心理素质 C.身心特性 D.遗传特质
在治疗痛风时,应用排尿酸药过程中,应多饮水,一日尿量宜保持在A.500ml以上
(2015年真题)下列税款征收方式中,属于查定征收方式的是()。A.税务机
最新回复
(
0
)