首页
登录
职称英语
[originaltext] Cannes Film Festival, the most prestigious motion-picture fes
[originaltext] Cannes Film Festival, the most prestigious motion-picture fes
游客
2023-09-10
83
管理
问题
Cannes Film Festival, the most prestigious motion-picture festival in the world., is held each May in the city of Cannes, in southeast France. The Cannes Film Festival was conceived at the end of 1938. Due m World War II. however, the first Cannes Film Festival was riot held until 1946. Internationalism and postwar optimism characterized the first festival, as organizers placed less emphasis on competition than on mutual creative stimulation between national productions. In later years the selection of entries for prizes reflected more commercial interests and the festival soon acquired its current reputation as a fashionable professional event, more concerned with advancing the film industry than the art of film. French director Francois Truffaut addressed this issue in 1956 and predicted its commercial death. The festival survived, however, and in 1959. Truffaut himself was awarded the prize for best screenplay for one of his films.
Despite its ever-present financial interests, the Cannes Film Festival remains an essential affair for international cinema. In 1955 the organizing committee at Cannes introduced the Golden Palm Award (in English) for best film of the festival, now regarded as one of the film industry’s most distinguished prizes. Past recipients of the award include Taxi Driver (1976), by American director Martin Scorsese; and The Piano (1993), by New Zealand director Jane Campion.
选项
A、It is awarded to the best film of the festival,
B、It was Introduced in 1959.
C、It was introduced by a commercial organization.
D、Only American directors have received this award
答案
A
解析
信息明示题。由文章第二段中的for best film of the festival可知,金棕榈奖被授予电影节的最佳影片,所以A正确。电影节组委会于1955年设立了该奖项,所以B、C均不正确。文末提到新西兰导演执导的影片也曾获得过金棕榈奖,排除D。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3001247.html
相关试题推荐
[originaltext]Humanbeingshaveusedtoolsforaverylongtime.Insomepa
[originaltext]Humanbeingshaveusedtoolsforaverylongtime.Insomepa
[originaltext]W:Hi,John.M:Oh!Hi,Laura.Whatareyoudoinghere?W:Uh.I’
[originaltext]W:Hi,John.M:Oh!Hi,Laura.Whatareyoudoinghere?W:Uh.I’
[originaltext]W:Hi,John.M:Oh!Hi,Laura.Whatareyoudoinghere?W:Uh.I’
[originaltext]Ifwomenaremercilesslyexploitedyearafteryear,theyhave
[originaltext]InMr.Allen’shighschoolclass,allthestudentshaveto"g
[originaltext]InMr.Allen’shighschoolclass,allthestudentshaveto"g
[originaltext]M:Howwasyourweekend?W:Itwasawful.M:Awful?Really?ButI
[originaltext]W:IthoughttherewasstilltimeformetocatchthetraintoNe
随机试题
IntheUnitedStates,theThanksgivingDayisthe______ThursdayofNovember.A、fi
Theycallthemthenewbreadearners.Theyarewomen,andtheyaresettota
[originaltext]W:Hi.HowcanIhelpyou?M:Yes,[12]I’dliketoreturnthissw
SpeakerA:Waiter,______SpeakerB:Waitaminute,sir.That’s$80altogether.
对于混合型参数方程中,矩阵中的元素H11在数值上等于()A.第一端口开路而第二
砌砖工程使用的材料,下列哪项是不正确的?( )A.石灰膏熟化的时间达到15d
测血压前受试者应至少坐位安静休息5分钟,()内禁止吸烟或饮碰咖啡,排空膀胱A
甲乙未结婚生下儿子丙,丙跟随母亲一起生活,下列说法正确是()。A.甲对丙不负有
患者年高体衰,病属虚寒,久已卧床不起。今日晨起突然面色泛红,烦热不宁,语言增多,
为使接案面谈顺利进行,工作者需要掌握娴熟的会谈技巧。面谈技巧主要包括()。A.
最新回复
(
0
)