首页
登录
职称英语
Conventional wisdom says that it is better to be a large company than a sma
Conventional wisdom says that it is better to be a large company than a sma
游客
2023-09-09
79
管理
问题
Conventional wisdom says that it is better to be a large company than a small one when credit is tight. Bigger firms have more room for maneuver(机动):They have access to more types of funding, they have more fat to cut, and they have greater bargaining power with lenders. Even so, life is getting ever more uncomfortable for the bigger beasts of the corporate jungle.
According to the Federal Reserve’s most recent lending survey, American banks are tightening terms more aggressively for bigger firms than for smaller ones. Lenders are more cautious than they
have been at least since 1990. The story among European banks is similar. Lenders in emerging markets can be more suspicious of multinational firms than they are of locals. "We just don’t know what they’ve got on their balance-sheets back home," says one bank boss in Africa.
Violent movements in exchange rates are causing additional headaches, says Andrew Balfour of Slaughter & May, a law firm. Calculations of financial ratios can be thrown out by wild currency movements, potentially triggering breaches of loan agreements. Companies with sterling-denominated credit lines may find that their facilities are not big enough as a result of the pound’s recent sharp fall, for instance.
It is not panic stations yet. Most firms can survive for a while with the credit tap turned off. Analysis by Moody’s, a rating agency, shows that the vast majority of highly rated companies in America and Europe have enough headroom, in the form of cash and undrawn bank facilities, to be able to survive for 12 months without needing new financing. European corporate-debt markets have seen a rare flurry(惊慌) of issues in the past few days by opportunistic, highly rated firms.
Governments are also working hard to prop up credit markets. The Fed’s program to buy commercial paper, a form of short-term company debt, had acquired almost $300 billion by November 26th. Banks on both sides of the Atlantic are issuing lots of government-backed bonds, which should encourage lending. [br] It is believed to be easier for bigger companies during the tight period, for they have larger space for ______.
选项
答案
maneuver
解析
由定位句可知人们一贯认为在信贷紧缩时期大公司要比小公司好,因为大公司有更大的操作空间(more room for maneuver),由题干larger space与more room同义,可知本题答案为maneuver。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/2998037.html
相关试题推荐
Tobetterunderstandthenegotiationpracticesofothercultures,itisimpo
Tobetterunderstandthenegotiationpracticesofothercultures,itisimpo
Tobetterunderstandthenegotiationpracticesofothercultures,itisimpo
Tobetterunderstandthenegotiationpracticesofothercultures,itisimpo
Tobetterunderstandthenegotiationpracticesofothercultures,itisimpo
Tobetterunderstandthenegotiationpracticesofothercultures,itisimpo
Tobetterunderstandthenegotiationpracticesofothercultures,itisimpo
Tobetterunderstandthenegotiationpracticesofothercultures,itisimpo
Tobetterunderstandthenegotiationpracticesofothercultures,itisimpo
Tobetterunderstandthenegotiationpracticesofothercultures,itisimpo
随机试题
Nocompanylikestobetolditiscontributingtothemoraldeclineofanat
Whenshouldyoubeevenmorecarefulthanusualofthefoods?[br][originaltex
ReadthetextbelowandanswerQuestions21-27.ENROLNOWAT
Theideaofestablishingaphoneticalphabetwasfirstproposedbythe______gr
2014年8月1日,甲公司在某报刊登广告:我公司欲以低价处理混凝搅拌机10台,每
下列各项中,违反采购与付款循环内部控制要求的是:A.验收单预先连续编号 B.
虚拟化经营的商品流通企业发展战略提供的启示有()。A.不求大,但求强 B.不
A.脂肪 B.食盐 C.食醋 D.蛋白质 E.葡萄柚汁磺胺类药用于抗感染
对于完全垄断厂商来说.下述说法不正确的是()。A.面临的需求曲线向右下方倾
以下属于浅基坑支护()。A.地下连续墙 B.斜柱支撑 C.排桩支护
最新回复
(
0
)