首页
登录
职称英语
Nowadays, we hear a lot about the growing threat of globalisation, accompani
Nowadays, we hear a lot about the growing threat of globalisation, accompani
游客
2023-09-03
81
管理
问题
Nowadays, we hear a lot about the growing threat of globalisation, accompanied by those warnings that the rich pattern of local life is being【C1】______ and many dialects and traditions are becoming extinct. But stop and think for a moment about the many positive aspects that globalisation is bringing. Read on and you are bound to feel comforted, ready to face the global future, which is surely【C2】______ now.
Consider the Internet, that prime example of our shrinking world. Leaving aside the all-too-familiar worries about pornography and political extremism, even the most narrow-minded must admit that the net offers immeasurable benefits, not just in terms of education, the【C3】______ for which it was originally designed, but more importantly on a global level, the spread of news and【C4】______ . It will be increasingly difficult for politicians to maintain their regimes of misinformation, as the【C5】______ will not only find support and comfort, but also be able to organize themselves more effectively.
MTV is another global provider that is often criticized for【C6】______ popular culture on the unsuspecting millions around the world. Yet the viewers’ judgment on MTV is undoubtedly【C7】______ ;it is regarded as indispensable by most of the global teenage generation who watch it, a vital part of growing up. And in the final analysis, what harm can a few songs and videos cause?
Is the world dominance of brands like Nike and Coca-Cola so bad for us, when all is said and done? Sportswear and soft drinks are【C8】______ products when compared to the many other things that have been globally available for a longer period of time-- heroin and cocaine, for example. In any case, just because Nike shoes and Coke cans are for sale, it doesn’t mean you have to buy them —even globalisation cannot deprive the individual of his free【C9】______ .
Critics of globalisation can stop issuing their doom and gloom statements. Life goes on, and has more to【C10】______ to many citizens of the world than it did for their parents’ generation.
A) comment I) opposite
B) gentle J) oppressed
C) harmless K) positive
D) imposing L) sector
E) inevitable M) suspect
F) investigate N) undermined
G) negative O) will
H) offer [br] 【C7】
选项
答案
K
解析
本句是句转折句,主句讲的是MTV批评因其把流行文化强加到数百万人头上,但是观众MTV的评价是很肯定的,因为这句话正好跟主句是相反的,所以我们就能选K) positive。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/2981127.html
相关试题推荐
Nowadays,wehearalotaboutthegrowingthreatofglobalisation,accompani
Nowadays,wehearalotaboutthegrowingthreatofglobalisation,accompani
Nowadays,wehearalotaboutthegrowingthreatofglobalisation,accompani
Nowadays,wehearalotaboutthegrowingthreatofglobalisation,accompani
Nowadays,wehearalotaboutthegrowingthreatofglobalisation,accompani
Nowadays,incominggenerationsreallyrelynowonthepowerofthe"Internet
Nowadays,incominggenerationsreallyrelynowonthepowerofthe"Internet
Nowadays,incominggenerationsreallyrelynowonthepowerofthe"Internet
Nowadays,incominggenerationsreallyrelynowonthepowerofthe"Internet
Nowadays,incominggenerationsreallyrelynowonthepowerofthe"Internet
随机试题
[originaltext]Q:Mr.Chen(Yu-Lun),whatkindofamagazineTheWorldofEnglis
请审读下列短文后回答问题(文中的数码是为便于答题而给句子编的顺序号,与短文内容无
PSKD、PLKD系列电动消防炮俯仰角是()。A.±60° B.±70°
描写文人自身生活,借此反思整个封建文化的价值体系,这类小说的代表作是()A.《聊
关于淋菌感染,下列哪项是恰当的A.病原体检查取材部位最好是阴道上段 B.淋球菌
以下不属于“四名一体”全域旅游发展模式的是( )。A.名胜 B.名城 C.
患者,女性,48岁。患1型糖尿病30年,因感冒体温达39C,食欲减退、恶心、呕吐
筛选简历时,应更多地关注()A.学习成绩 B.管理能力 C.主观内容
A.预防意外 B.孕母保健 C.完成基础计划免疫 D.降低异常产的发生
下列质量控制工作中,事中质量控制的重点是()。A.质量管理点的设置 B.
最新回复
(
0
)