首页
登录
职称英语
To anyone paying attention these days, it’s clear that social media are chan
To anyone paying attention these days, it’s clear that social media are chan
游客
2023-09-02
82
管理
问题
To anyone paying attention these days, it’s clear that social media are changing the way we live. Face-to-face chatting is giving way to texting and messaging; people even prefer these electronic exchanges to, for instance, simply talking on a phone. Amid these smaller trends, growing research suggests we could be entering a period of crisis for the entire concept of friendship Where is all this leading modern-day society? Perhaps to a dark place, one where electronic stimuli slowly replace the joys of human contact. Awareness of a possible problem took off just as the online world was emerging. In the United Kingdom, the Mental Health Foundation just published The Lonely Society, which notes that about half of Brits believe they’re living in, well, a lonelier society. One in three would like to live closer to their families, though social trends are forcing them to live farther apart.
Typically, the pressures of urban life are blamed: In London, a poll had two-fifths of respondents reporting that they face a prevailing drift away from their closest friends. According to work published in the American Sociological Review, the average American has only two close friends, and a quarter don’t have any. Aristotle was just one thinker to remark that if a person didn’t have a good friend, his or her life would be fundamentally lacking. A society that restraints opportunities for deeper sociality, therefore, prevents well-being.
No single person is at fault, of course. We learn how to make friends—or not—in our most formative years, as children. Recent studies on childhood, and how the contemporary life of the child affects friendships, are illuminating. Again a central conclusion often reached relates to a lack of what is called "unstructured time."
Structured time results from the way an average day is parceled up for our kids—time for school, time for homework, time for music practice, even time for play. Yet too often today, no period is left unstructured. After all, who these days lets his child just wander off down the street? But that is precisely the kind of leisure time so vital for deeper friendships. It’s then that we simply "hang out"with no tasks, no deadlines and no pressures. It is in those moments that children and adults alike can get to know others for who they are in themselves. Aristotle had an attractive expression to capture the thought: close friends, he observed, "share salt together". It’s not just that they sit together, passing the salt across the meal table. It’s that they sit with one another across the course of their lives, sharing its taste—its moments, bitter and sweet. "The desire for friendship comes quickly; friendship does not," Aristotle also remarked. It’s a key insight for an age of instant social connectivity, though one in which we paradoxically have an apparently growing need to be more deeply connected. [br] The author uses Aristotle’s expression "share salt together" to show that close friends are those who______.
选项
A、have meals together
B、pass salt across the table
C、share their lives together
D、share money with each other
答案
C
解析
事实细节题。第四段第七句提出亚里士多德曾提出的观点,第八句解释说这句话并不能仅从字面意思去理解,而第九旬就是对这句话的真正含义进行了解释,即好朋友应该生活在彼此的人生中,分享个中滋味,酸甜苦辣每个时刻。因此,C)是本题答案。A)“一起吃饭”和B)“把盐递到桌子那边”都是对原文意思的表面理解,而第四段第八句已经说过这句话不能从表面去理解。故排除;D)“分享彼此的金钱”没有在原文中提到,故排除。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/2979096.html
相关试题推荐
PoliceLesson:SocialNetworkToolsHaveTwoEdgesOfficerTrey
PoliceLesson:SocialNetworkToolsHaveTwoEdgesOfficerTrey
PoliceLesson:SocialNetworkToolsHaveTwoEdgesOfficerTrey
PoliceLesson:SocialNetworkToolsHaveTwoEdgesOfficerTrey
PoliceLesson:SocialNetworkToolsHaveTwoEdgesOfficerTrey
PoliceLesson:SocialNetworkToolsHaveTwoEdgesOfficerTrey
Nowadays,socialnetworkinggetstoomuchattention.Peopleusecyberspaceto
Nowadays,socialnetworkinggetstoomuchattention.Peopleusecyberspaceto
Gettingteenagerstopayattentiontothedirtylaundryontheirbedroomflo
Gettingteenagerstopayattentiontothedirtylaundryontheirbedroomflo
随机试题
【B1】[br]【B10】A、greatB、manyC、muchC考查词义辨析。many表示“许多”,指的是数量。great和much都表示“多”,指
Forsomeemployers,thepolicyoflifelongemploymentisparticularlyimpor
Hehadgonetothereceptiondesk,______tocheckout.A、presumablyB、preliminaril
《常识》的作者是()。A.华盛顿 B.富兰克林 C.杰弗逊 D.潘恩
某模块内涉及多个功能,这些功能必须以特定的次序执行,则该模块的内聚类型为()内
C
路面车辙测试的目的及使用范围是()。A.评定路面使用状况 B.评定沥青路面施工
清算退出主要分为( )。 I账面价值清算 Ⅱ重置全价清算 Ⅲ破产清算
对肺炎链球菌生物学特性叙述正确的是A:革兰阴性球菌B:革兰阴性杆菌C:革兰阳
28岁产妇,宫内妊娠40周,妊3产1。规律宫缩8小时,自然破水,发现羊水3度污染
最新回复
(
0
)