首页
登录
职称英语
Latino youths need better education for Arizona to take full advantage of t
Latino youths need better education for Arizona to take full advantage of t
游客
2023-09-01
70
管理
问题
Latino youths need better education for Arizona to take full advantage of the possibilities their exploding population offers. Arizona’s fast-growing Latino population offers the state tremendous promise and a challenge. Even more than the aging of the baby boomers, the Latino boom is fundamentally reorienting the state’s economic and social structure.
Immigration and natural increase have added 600,000 young Latino residents to the state’s population in the past decade. Half of the population younger than 18 in both Phoenix and Tucson is now Latino. Within 20 years, Latinos will make up half of the homegrown entry-level labor pool in the state’s two largest labor markets.
What is more, Hispanics are becoming key economic players. Most people don’t notice it, but Latinos born in Arizona make up much of their immigrant parents’ economic and educational deficits. For example, Second-generation Mexican-Americans secure an average of 12 grades of schooling where their parents obtained less than nine. That means they erase 70 percent of their parents’ lag behind third-generation non-Hispanic Whites in a single generation.
All of this hands the state a golden opportunity. At a time when many states will struggle with labor shortages because of modest population growth, Arizona has a priceless chance to build a populous, hardworking and skilled workforce on which to base future prosperity. The problem is that Arizona and its Latino residents may not be able to seize this opportunity. Far too many of Arizona’s Latinos drop out of high school or fail to obtain the basic education needed for more advanced study. As a result, educational deficits are holding back many Latinos--and the state as well. To be sure, construction and low-end service jobs continue to absorb tens of thousands of Latino immigrants with little formal education. But over the long term, most of Arizona’s Latino citizens remain ill-prepared to prosper in an increasingly demanding knowledge economy.
For the reason, the educational uplift of Arizona’s huge Latino population must move to the center of the state’s agenda. After all, the education deficits of Arizona’s Latino population will severely cramp the fortunes of hardworking people if they go unaddressed and could well undercut the state’s ability to compete in the new economy. At the entry level, slower growth rates may create more competition for low-skill jobs, displacing Latinos from a significant means of support. At the higher end, shortages of Latinos educationally ready to move up will make it that much harder for knowledge-based companies staff high-skill positions. [br] What can be inferred from the third paragraph?
选项
A、The Latino population in Arizona is made up of Hispanics and Mexican-Americans.
B、The first-generation Latinos are immigrants instead of being born in America.
C、70 percent of the first-generation Latinos had less schooling than nine years.
D、The educational system used to be in favor of the non-Hispanic Whites.
答案
B
解析
推断题。第3段第3句表明第二代墨西哥裔美国人比他们的父母获得更好的教育,而这一句是为了举例说明第2句提到的在Arizona出生的拉丁裔和他们的移民父母之间的区别,由此可见,第2句提到的immigrant parents就是第一代的拉丁裔美国人,immigrant一词表明他们并非在美国出生,因此B为正确的推断。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/2975704.html
相关试题推荐
Consumershadbetterchooseaproviderofacreditcardwith______.[br]Toavo
Consumershadbetterchooseaproviderofacreditcardwith______.[br]Ifyou
Consumershadbetterchooseaproviderofacreditcardwith______.[br]lfyou
TheUnitedStatesDepartmentofEducationsaystherearemorethan2,400Ame
TheUnitedStatesDepartmentofEducationsaystherearemorethan2,400Ame
TheUnitedStatesDepartmentofEducationsaystherearemorethan2,400Ame
TheUnitedStatesDepartmentofEducationsaystherearemorethan2,400Ame
TheUnitedStatesDepartmentofEducationsaystherearemorethan2,400Ame
TheUnitedStatesDepartmentofEducationsaystherearemorethan2,400Ame
TheUnitedStatesDepartmentofEducationsaystherearemorethan2,400Ame
随机试题
Inthispassagetheword"associate"means______.[br]Warmcoloursaresuitabl
Thereisnodoubtthatadults,andevenhighlyeducatedadults,varygreatly
Youshouldspendabout20minutesonQuestions1-13whicharebasedonReadingP
B
根据公路工程无机结合料稳定材料试验规程,石灰有效氧化钙和氧化镁简易测定方法适用于
质押贷款业务的主要风险因素可能包括()。A.虚假质押风险 B.交易风险
关于石膏固定后的护理要点,下面哪项不正确A:适当抬高患肢 B:观察肢体远端血液
5.4高压设备上工作 5.4.1在运用中的高压设备上工作,分为三类: 5
某企业从银行借款,年利率8%,不考虑筹资成本,所得税税率为25%,该借款的资金成
通过对认同及其特点的分析,下列说法正确的是( )A.认同不是社会规范的接受及品
最新回复
(
0
)