首页
登录
职称英语
【B1】 [br] 【B7】 [originaltext] The social effects of job-sharing are likely t
【B1】 [br] 【B7】 [originaltext] The social effects of job-sharing are likely t
游客
2023-08-30
123
管理
问题
【B1】 [br] 【B7】
The social effects of job-sharing are likely to be beneficial, since it attempts to match work opportunities to a wider variety of lifestyles. The combination of one full-time and one part-time spouse might become much more common:which was the husband and which was the wife would vary according to taste,time of life and career requirements.
What exactly is job-sharing? The Equal Opportunities Commission defines it as“a form of part-time employment where two people voluntarily share the responsibility of one full-time position. ”Salary and benefits are divided between the two sharers. Each person’s terms and conditions of employment are the same as those of a full-timer. If each works at least 15 hours a week, then they enjoy certain employment rights that ordinary part-time workers do not have.
Part-timers usually earn less per hour than a full-timer, and have fewer benefits and less job security. They have virtually no career prospects. Employers often think that working part-time means hat a person has no ambitions and so offer no chance of promotion.
But job-sharing bridges that gap and offers the chance of interesting work to people who can only work part-time and that does not mean just married women. As Adrienne Broyle of“New Ways to Work”—formerly the London Job-sharing Project points out:“There are various reasons why people decide they want to job-share and so have more free time”.
“A growing number of men want to job-share so that they can play an active role in bringing up their children. It allows people to study at home in their free time,and means that disabled people of those who otherwise stay at home to look after them, can work. Job-sharing is also an ideal way for people to ease into retirement”.
选项
答案
security
解析
语义推断题。文章后面内容主要讲述兼职工作者的待遇不如全职人员的待遇优越。前半句说他们的福利少,工作性质也有一定区别。结合录音不难填出security一词。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/2969475.html
相关试题推荐
[originaltext]Peoplehavedifferentviewsonwhatchildrenshoulddoatavery
[originaltext]Peoplehavedifferentviewsonwhatchildrenshoulddoatavery
[originaltext]Peoplehavedifferentviewsonwhatchildrenshoulddoatavery
[originaltext]Fishliveinwater,butdotheydrinkit?Theanswerisyes,
[originaltext]M:HowdidyoulikeourAmericanHistoryclassyesterday?W:Well
[originaltext]M:HowdidyoulikeourAmericanHistoryclassyesterday?W:Well
[originaltext]M:HowdidyoulikeourAmericanHistoryclassyesterday?W:Well
[originaltext]M:Goodmorning,class.W:Goodmorning,sir.M:Todaywe’lldisc
[originaltext]M:Goodmorning,class.W:Goodmorning,sir.M:Todaywe’lldisc
[originaltext]W:WereyouabletobookseatsforthiscomingTuesday?Theurgen
随机试题
(浙江大学2010年试题)ThecharacterofEuropeaneducationdemandsthatthestudentd
Hewaslisteningattentivelyinclass,hiseyes______ontheblackboard.A、fixin
Ithasbeensaidthateveryonelivesbysellingsomething.Inthelightoft
股权投资基金首选的退出方式是()。A.股份上市转让 B.股份挂牌转让退出
标志断路器开合短路故障能力的数据是()额定短路开合电流的峰值;最大单相短路电流;
某旅客购买了北京至广州Y舱机票,票价是1160.00元。但乘机时因Y舱超售,承运
小便短赤带血,头晕耳鸣,神疲,颧红潮热,腰膝酸软,舌质红,脉细数。治疗宜用(
关于冈崎片段的叙述正确的是( )。A.Klenow片段 B.发生于两条模板链
电话自动委托、自助终端委托的身份确认凭()识别。 A.委托人B.密码
小王是某房地产公司的人力资源经理,前几天老板说有一个大的房地产项目将要上马,须在
最新回复
(
0
)