首页
登录
职称英语
For most of the 20th century, Asia asked itself what it could learn from the
For most of the 20th century, Asia asked itself what it could learn from the
游客
2023-08-28
70
管理
问题
For most of the 20th century, Asia asked itself what it could learn from the modern, innovating West. Now the question must be reversed: what can the West’s overly indebted and sluggish (经济滞长的) nations learn from a flourishing Asia?
Just a few decades ago, Asia’s two giants were stagnating (停滞不前) under faulty economic ideologies. However, once China began embracing free-market reforms in the 1980s, followed by India in the 1990s, both countries achieved rapid growth. Crucially, as they opened up their markets, they balanced market economy with sensible government direction. As the Indian economist Amartya Sen has wisely said, “The invisible hand of the market has often relied heavily on the visible hand of government.”
Contrast this middle path with America and Europe, which have each gone ideologically overboard in their own ways. Since the 1980s, America has been increasingly clinging to the ideology of uncontrolled free markets and dismissing the role of government—following Ronald Reagan’s idea that “government is not the solution to our problem; government is the problem.” Of course, when the markets came crashing down in 2007, it was decisive government intervention that saved the day. Despite this fact, many Americans are still strongly opposed to “big government.”
If Americans could only free themselves from their antigovernment doctrine, they would begin to see that America’s problems are not insoluble. A few sensible federal measures could put the country back on the right path. A simple consumption tax of, say, 5% would significantly reduce the country’s huge government deficit without damaging productivity. A small gasoline tax would help free America from its dependence on oil imports and create incentives for green energy development. In the same way, a significant reduction of wasteful agricultural subsidies could also lower the deficit. But in order to take advantage of these common-sense solutions, Americans will have to put aside their own attachment to the idea of smaller government and less regulation. American politicians will have to develop the courage to follow what is taught in all American public-policy schools: that there are good taxes and bad taxes. Asian countries have embraced this wisdom, and have built sound long-term fiscal (财政的) policies as a result.
Meanwhile, Europe has fallen prey to a different ideological trap: the belief that European governments would always have infinite resources and could continue borrowing as if there were no tomorrow. Unlike the Americans, who felt that the markets knew best, the Europeans failed to anticipate how the markets would react to their endless borrowing. Today, the European Union is creating a $580 billion fund to ward off sovereign collapse. This will buy the EU time, but it will not solve the bloc’s larger problem. [br] What is the author’s suggestion to the American public in face of the government deficit?
选项
A、They give up the idea of smaller government and less regulation.
B、They put up with the inevitable sharp increase of different taxes.
C、They urge the government to revise its existing public policies.
D、They develop green energy to avoid dependence on oil import.
答案
A
解析
根据题干中的government deficit将本题出处定位于第4段。有关政府赤字问题,作者在文章第4段首先提出了一些联邦措施:征收消费税,燃油税, 减少农业补贴等政府调控手段,接着下文中提出这些措施实施的条件:Americans will have to put aside…the idea of smaller government and less regulation.,该句实际上也是向美国大众提出建议,A)是对原文同义转述,give up对应文中的put aside。B)曲解文意,作者并没有在劝说美国人忍受急剧上升的各种税收;c)“督促政府修正现行政策”在原文中找不到依据,可以排除;D)“开发绿色能源以避免对进口石油的依赖”并不能从根本解决政府赤字问题,所以也可排除。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/2963666.html
相关试题推荐
AscivilwarseruptedthroughouttheRomanRepublicinthe1stcenturyB.C.
AscivilwarseruptedthroughouttheRomanRepublicinthe1stcenturyB.C.
AscivilwarseruptedthroughouttheRomanRepublicinthe1stcenturyB.C.
AscivilwarseruptedthroughouttheRomanRepublicinthe1stcenturyB.C.
AscivilwarseruptedthroughouttheRomanRepublicinthe1stcenturyB.C.
As20thcenturyapproaches,wecanfind________________(更多女性进入电影行业).morewome
假如你是李明,写一封求职信,内容包括:1.你对8月18日在21stcentury报上所登的招聘外贸经理的广告很感兴趣。2.你是某重点大学一名四年级学生,今
Anightoutattheoperatoseeanadaptationofanobscure17th-centuryEng
Anightoutattheoperatoseeanadaptationofanobscure17th-centuryEng
Overacenturyago,AlfredRussellWallacewrotethat"weliveinazoologic
随机试题
Muchinkhasbeenspilledonthequestionofhumanhairlessness:why,asDes
【B1】[br]【B9】A、contentB、contemptC、contendD、contactB词义辨析题。content意为“内容”,cont
Writeanoteofabout50-60wordsbasedonthefollowingsituation:Yo
Theimpactofglobalwarmingcouldbetwiceassevereastheworstsituation
试验检测机构应在等级证书有效期满前,提前3个月向原发证机构提出换证复核申请。(
C这道题考查的是笔画数,所提供的图形笔画数依次为:4、5、6、7,所以下一个图形当为8画。故答案为C。
根据年降水量分布,我国黄淮海平原属于( )。A.多雨区 B.湿润区 C.干
信息科技是指计算机、通信、微电子和软件工程等现代信息技术,在商业银行业务交易处理
劳动者之间因为( )的不同而形成工资差别不应当视为歧视。A.工作经验 B.受
骨架隔墙所用材料有()。A.龙骨 B.配件 C.墙面板 D.填充材料
最新回复
(
0
)