首页
登录
职称英语
[originaltext]W: There’s an element there about competition, though, isn’t ther
[originaltext]W: There’s an element there about competition, though, isn’t ther
游客
2023-08-28
77
管理
问题
W: There’s an element there about competition, though, isn’t there? Because British Railways are a nationalised industry, there’s only one railway system in the country. If you don’t like a particular can of baked beans, you can go and buy another, but if you don’t like a particular railway, you can’t go and use another.
M: Some people who write to me say this. They say that if you didn’t have a monopoly, you wouldn’t be able to do the things you do. Well, I don’t think we do anything deliberately to upset our customers. We have particular problems. Since 1946 when the Transport Act came in, we were nationalised.
W: Do you think that’s a good thing? Has it been a good thing for the railways, do you think, to be nationalised?
M: Oh, I think so, yes. Because in general, modes of transport are all around, let’s face the fact. The car arrived, the car is here to stay. There’s no question about that.
W: So what you’re saying then is that if the railways hadn’t been nationalised, they would simply have disappeared.
M: Oh, I think they would have. They’re disappearing fast in America. Er, the French railways lose £1 billion a year, the German railways £2 billion a year. But you see, those governments are prepared to pour money into the transport system to keep it going.
W: So in a sense you’re caught between two extremes, on the one hand you’re trying not to lose too much money, and on the other hand you’ve got to provide the best service.
M: Yes, you’re right.
Questions 12 to 15 are based on the conversation you have just heard.
12. What does the woman say about British Railways?
13. What do some people who write to the man complain about?
14. What does the man say threatens the existence of railways?
15. What does the man say about railways in other countries?
选项
A、They will be de-nationalised.
B、They lose a lot of money.
C、They are fast disappearing.
D、They provide worse service.
答案
B
解析
选项中的They will,lose…money和fast disappearing表明,本题考查They不好的情况。对话中男士提到,the French railways lose £1 billion a year,the German railways,£2 billion a year,由此可归纳出其他国家的铁路都大量亏损,故答案为B)。B)中的lose a lot of money对应对话中提到的lose £1 billion…£2 billion。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/2963622.html
相关试题推荐
[originaltext]JaimeEscalantewasconsideredoneofthebestteachersinth
[originaltext]JaimeEscalantewasconsideredoneofthebestteachersinth
[originaltext]JaimeEscalantewasconsideredoneofthebestteachersinth
[originaltext]ItseemstomethatneighborsaregoingoutofstyleinAmeri
[originaltext]Theestimatedone-fifthofchildreninLondon’sschoolswhoc
[originaltext]W:Withusnow,isMalcolmBricklin,CEOofVisionaryVehicles.M
[originaltext]M:Hi,Susan.Wherewereyouatlunchtime?Iwassavingaseatfo
[originaltext]M:Hi,Susan.Wherewereyouatlunchtime?Iwassavingaseatfo
[originaltext]M:It’sniceandquiethere,awayfromthedustandnoiseofthe
[originaltext]M:It’sniceandquiethere,awayfromthedustandnoiseofthe
随机试题
Incontrasttotraditionalanalysesofminoritybusiness,thesociologicala
SegregationinEducationUntilthe1950s,theequal
[originaltext]W:WillyoubehavingThanksgivingathomeorwillyoubegoingt
Justicesofthepeacehavejurisdictionoverthetrialsofsomecivilsuitsand
September10,2004DearSirs,Wethankyouforyourirrevocable(不可撤销的)letter
Yourcompanywasconsignedtoprovideapplicationformstoanoverseasclient.
下列关于解热镇痛药的使用叙述错误的是()A:多数宜在餐后服用 B:应严格掌握
居民营养与健康综合信息调查表主要包括个人基本信息、健康状况信息、家庭遗传信息、生
期货公司申请金融期货结算业务资格,其控股股东和实际控制人应具备的条件有()。A.
依据《建筑电气工程施工质量验收规范》GB50303—2015,导管的敷设要求正确
最新回复
(
0
)