首页
登录
职称英语
[originaltext] Today’s lecture will include the most outstanding achievement
[originaltext] Today’s lecture will include the most outstanding achievement
游客
2023-08-26
56
管理
问题
Today’s lecture will include the most outstanding achievements in biology as it relates to the medical sciences.
Early in Greek history, Hippocrates began to study the human body and to apply scientific methods to the problems of diagnosis and the treatment of diseases. Un-like other physicians of his time, he discarded the theory that disease was caused by the gods.[8]Instead, he kept careful records of the symptoms and treatments, indicating the success or failure of the patient’s cure. He has been recognized as the father of modern medicine.
About a century later, Aristotle began a scientific study of plants and animals, classifying more than 500 types on the basis of body structure. Because of his great contribution to the field,[9]Aristotle has been called the father of biology.
By the first century A. D. , Dioscorides had collected a vast amount of information on plants, which he recorded in the now famous Materia Medica, a book that remained an authoritative reference among physicians for more than 1,500 years.
During the Middle Ages, scientific method was scorned in favor of alchemy. Thus, medicine and biology had advanced very little from the time of the ancients until the 17 th century when[10]the English physician and anatomist William Harvey discovered a mechanism for the circulation of blood in the body.
7. What is this lecture mainly about?
8. What can we learn about Hippocrates from the lecture?
9. What can we learn about Aristotle from the lecture?
10. What was William Harvey’s contribution to medicine?
选项
A、The history of medicine in Greece.
B、The major achievements in biology related to medicine.
C、The scientific surgical methods.
D、Medical advances in the 20th century.
答案
B
解析
主旨题。短文一开始就提到,今天的讲座将会介绍与医学(medical sciences)相关的生物学(biology)方面的杰出成就(outstanding achievements)。接着the speaker分不同时期介绍了科学家在biology方面所取得的成就及对医学的影响,由此可知本文主要讨论了与医学相关的生物学方面的成就,故答案为[B]。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/2960194.html
相关试题推荐
[originaltext]OneofthemostpopularliteraryfiguresinAmericanliteratu
[originaltext]OneofthemostpopularliteraryfiguresinAmericanliteratu
[originaltext]TheSaharaDesertisoneofthedriestregionsonearth.Very
[originaltext]TheSaharaDesertisoneofthedriestregionsonearth.Very
[originaltext]Manyinternationalstudentschooselargeschools.Butagrowi
[originaltext]W:WithmetodayinthestudioisDr.MiriamRichards,who’sale
[originaltext]M:Solet’smeetourfirstholidaymaker.Hellothere.canyoute
[originaltext]M:Solet’smeetourfirstholidaymaker.Hellothere.canyoute
[originaltext]W:Haveyousavedenoughtobuythatairconditionerforyournew
[originaltext]W:Haveyousavedenoughtobuythatairconditionerforyournew
随机试题
Tobea/an______istheambitionmostappropriateforthosewhoseetheworlda
MotivatingForcesforToday’sEmployeesForthispart,youareallowedthirt
SpeakerA:Goodmorning.ThisisClaraAndersonatthelocallibrary.I’dliket
Somecoupleshireaweddingplannerwhilemanyorganizetheirweddingthemselves
Justasthetrendsofthe1980sweredifficulttopredict,so,too,arethe
Inmanycountriesthereisafixedchargeforpersonalservices.Acertainp
易感人群是指A.老年人 B.成年人 C.对寄生虫缺乏免疫力的人 D.婴幼儿
一住店客人未付房钱即想离开旅馆去车站。旅馆服务员揪住他不让走,并打报警电话。客人
有些人之所以工资很高,主要是由于相对于需求而言,这种劳动力供给极为短缺,在这种情
(2014年真题)某企业以现金支付行政管理人员生活困难补助2000元,下列各项
最新回复
(
0
)