首页
登录
职称英语
[originaltext] People in all parts of the world are observing "No Tobacco Da
[originaltext] People in all parts of the world are observing "No Tobacco Da
游客
2023-08-26
75
管理
问题
People in all parts of the world are observing "No Tobacco Day". It is the day when the World Health Organization appeals to people to stop using tobacco products. The WHO hopes if people stop smoking cigarettes or chewing tobacco for one day, they will stop permanently. Health experts have warned for years that smoking can lead to heart disease, cancer and other health problems.[1]The WHO says diseases linked to smoking kill at least 2,500,000 persons each year. Still, many people find it difficult to stop smoking. One reason is nicotine, a substance found in cigarettes. Nicotine is a drug. The effects of nicotine are similar to the effects of cocaine and heroin.
"No Tobacco Day" is aimed at smokers and those who earn money from tobacco sales. So businesses are asked to stop selling tobacco products for 24 hours. Newspapers are asked not to publish advertisements for cigarettes. Two important developments have been observed in recent years. In industrial countries, the number of smokers has fallen about one percent a year.[2]But in developing countries, the number has been rising two percent a year. This is the result of increased efforts by tobacco companies to sell their products in developing countries.
The World Health Organization has approved plans to help reach its goal of a "smoke-free" world.[3]One urges governments to offer tobacco farmers the chance to earn money by growing other crops. Another involves improved public information campaigns about the dangers of smoking.
1. According to the WHO, how many people die from diseases related to smoking every year?
2.Why does the number of smokers continue to increase in developing countries?
3. Which of the following is one of the plans used to help make the world smoke-free?
选项
A、People have no knowledge of the dangers of smoking.
B、More and more young people get interested in smoking.
C、Smokers can get tobacco much easier and cheaper.
D、Tobacco companies try hard to sell their products.
答案
D
解析
细节题。本题的设题点在转折处和因果处。文中通过but转折指出,发展中国家吸烟人数每年增长2%,接着点明原因:这是烟草公司加大力度sell their products的结果,故答案为[D]。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/2960176.html
相关试题推荐
[originaltext]Ifyou’redrivingonahighway,theonlythingkeepingyoufr
[originaltext]Ifyou’redrivingonahighway,theonlythingkeepingyoufr
[originaltext]Theearliesttimewhenanythinglikebadmintonwasplayedwas
[originaltext]Theearliesttimewhenanythinglikebadmintonwasplayedwas
[originaltext]Theearliesttimewhenanythinglikebadmintonwasplayedwas
[originaltext]M:Bob’swritingtoinvitemetospendaweekendwithhimathis
[originaltext]M:Bob’swritingtoinvitemetospendaweekendwithhimathis
[originaltext]M:Right,Iguessyou’vegotsomeideasforourproductpromotion
[originaltext]M:Right,Iguessyou’vegotsomeideasforourproductpromotion
[originaltext]M:Right,Iguessyou’vegotsomeideasforourproductpromotion
随机试题
Psychologistshavemanytheoriestoexplainhowwerememberinformation.The
Igrewupdeprivedofhugs.Neitherofmyparentswasthecuddlytype.Greet
TheTouch-ScreenGenerationA)Onachillydaylastsprin
[originaltext]W:Well,whatdoyouthinkofourproducts?M:Theyarebeautiful
[originaltext]Whenwethinkofgames,thereareallkindsofthings.Maybeyou’
下列属于中国十大传世名画之一的作品是( )。A.《重屏会棋图》 B.《韩熙载
关于校准和检定的说法,正确的有()。A.校准是企业的自愿行为,而检定具有法制性
男性,30岁。突然发生上腹剧烈疼痛4小时,继之全腹痛,大汗淋漓,既往6年多来患十
丁卡因的特点是A.主要用于浸润麻醉 B.主要用于阻滞麻醉 C.毒性比普鲁卡因
工程质量事故的实况资料是找出质量事故原因和确定处理对策的基础,它主要来自()。
最新回复
(
0
)