首页
登录
职称英语
[originaltext] A lot of people are familiar with the story of Brave Gelert,
[originaltext] A lot of people are familiar with the story of Brave Gelert,
游客
2023-08-26
104
管理
问题
A lot of people are familiar with the story of Brave Gelert, a dog that faithfully defended the prince’s son, but which was then killed while it was fast asleep through a terrible misunderstanding. However, only a few people know that the story is really a pack of lies. Let me explain.
About a hundred or so years ago there was a hotel owner in Wales who was fed up with business being so bad. His hotel was stuck in the middle of nowhere and hardly anyone came to stay. Then, one day, he had an idea. A famous prince called Llewellyn had lived in the area during the Middle Ages and had been keen on dogs. This is hardly surprising as hunting was extremely popular at that time. So what he did was to make up the story of the brave and faithful Gelert and how he had been killed by his ungrateful master.
Of course, people would be far more likely to believe the story if there was something they could see. So one day, the hotel keeper went to the top of a high hill and built a sort of monument from the stones he found lying around, a friend of his, who was an accountant, helped him to construct it. The "tale" soon caught on and developed a life of its own. Afterwards, people came from far and wide to see the spot where the dog was buried. Needless to say, business became very good for the hotel owner.
Questions 26 to 29 are based on the passage you have just heard.
26. According to the tale who killed the dog?
27. How did the owner of the hotel successfully improve his business?
28. To what purpose did the hotel owner build the stone monument?
29. Which could be the best title for this passage?
选项
A、A Prince and His Dog
B、A Profit-making Lie
C、A Magnificent Hotel
D、A Faithful but Unlucky Dog
答案
B
解析
由选项中实词的首字母大写可知,本题考查短文标题。短文首先介绍了Brave Gelert这个虚构的故事,接着介绍了这个故事的编造经过,并解释了编造这个故事的目的,即为了赚钱,故答案为[B]。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/2959837.html
相关试题推荐
[originaltext]FrankAbagnaleJrisoneofthemostfamousbigliarsinhist
[originaltext]FrankAbagnaleJrisoneofthemostfamousbigliarsinhist
[originaltext]Onlineversionsarenowavailableformanyofthemostpopula
[originaltext]Onlineversionsarenowavailableformanyofthemostpopula
[originaltext]Anewly-publishedstudyhasshownthatlonelinesscanspread
[originaltext]Anewly-publishedstudyhasshownthatlonelinesscanspread
[originaltext]W:Uh,Dad.AreyougoingtomissmewhenIleaveforcollege?M
[originaltext]M:CanIborrowyourmathtextbook?Ileftmineintheclassroom.
[originaltext]M:CanIborrowyourmathtextbook?Ileftmineintheclassroom.
[originaltext]M:CanIborrowyourmathtextbook?Ileftmineintheclassroom.
随机试题
(1)SinceWorldWarIItheFrenchhavebeenvariouslysurprised,dismayed,ir
Ifthebuildingproject______bytheendofthismonthisdelayed,theconstructi
Whatwasthemangoingtodoaccordingtotheconversation?[br][originaltext]
MajorairlineshavebannedthetransportofhuntingtrophiesfromAfricainthe
ToliveintheUnitedStatestodayistogainanappreciationforDahrendorf
-i(前)是()A.舌尖、前、高、不圆唇单韵母 B.舌面、前、高、不圆唇单韵
A.动脉导管未闭 B.室间隔缺损 C.肺动脉狭窄 D.房间隔缺损 E.法
截至2015年底,中国创业投资各类机构数已达1775家,同比增长14.4%。其中
上海证券交易所B股现金红利派发日程安排正确的有()。A:向证券交易所提交公告申请
已经登记入账的记账凭证,在当年内发现科目、金额有误,可以用红字填写一张与原内容相
最新回复
(
0
)