首页
登录
职称英语
Britain’s construction sector has enjoyed its strongest pick-up in business
Britain’s construction sector has enjoyed its strongest pick-up in business
游客
2023-08-24
59
管理
问题
Britain’s construction sector has enjoyed its strongest pick-up in business since before the financial crisis plunged the industry deep into recession, according to the latest in a string of upbeat economic reports. House builders were at the forefront of the sector’s resurgence(复苏)as they saw activity grow at the fastest pace for a decade last month, according to the Markit/CIPS UK Construction PMI.
Civil engineers and commercial construction firms also helped the sector claw back some of the ground lost during its slump and companies across the sector took on more staff as new work flowed in. The survey’s headline activity index rose more than expected to 62.6 after 59.4 in October. That marked the seventh month of growth and beat a forecast for a slowdown to 59 in a Reuters poll of economists.
"Construction activity continues to spring back to life during the final months of 2013," said Tim Moore, senior economist at survey compilers Markit. "That said, construction growth is still coming from a low base as output levels rebound from a deep and prolonged double-dip recession that only really ended this summer. "
While economists and policymakers will want to see the survey’s rosy picture confirmed in official data in coming months, it is a welcome boost to chancellor George Osborne as he prepares to present his autumn statement plans for growth, spending and taxes.
The construction report follows a much stronger than expected Markit survey from the manufacturing sector, which makes up around a tenth of the UK economy. That poll suggested new orders were growing at the fastest pace for 20 years and that manufacturers were creating 5 000 new jobs a month.
In the smaller construction sector, there were also multi-year highs in key fields. Output, employment and new work all rose at their fastest pace since 2007. Anecdotal(轶事的)evidence from the survey, which is sent to some 170 construction companies, suggested business was being helped by rising confidence in the economic outlook and improving credit conditions. Confidence among builders about the business outlook was the highest for four years.
Howard Archer, economist at IHS Global Insight commented:"The construction sector does now seem to be enjoying decent, and increasingly broad-based, recovery following extended, deep weakness. "
Of critical importance to the construction sector going forward is that the economy holds up well over the coming months and that housing market activity sees sustained healthy(but not excessive)growth. The first stage of the government’s Help to Buy initiative has been particularly welcome for house builders. [br] Why did Tim Moore think that British construction sector has a rather weak economic foundation?
选项
A、Because the history of British construction sector is short.
B、Because British construction sector is based on output levels.
C、Because economic recession influences it profoundly.
D、Because its revival demands powerful economic forces.
答案
C
解析
细节归纳题。定位句中,said后是一个由as引导的原因状语从句,说明了建筑业发展底子薄的原因是因为这次双底衰退程度深、时间长。由此可知,Tim Moore认为英国建筑业经济基础薄弱的根据在于英国建筑业受到经济危机的深刻影响,故答案为C)。A)侧重的“英国建筑业历史”在文中未曾涉及,故排除;B)虽然出现了定位句中的output levels,但其意思“因为英国建筑业建立在产出水平基础之上”和原文意思不符,故排除;D)“它的复苏需要强有力的经济实力”不是表达原因,而是经济基础薄弱所带来的后果,故排除。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/2953811.html
相关试题推荐
[originaltext]InBritain,justafterthemaintelevisionnewsprogrammes,a
Nowadaysthetrendinbusinessis______(为方便顾客而不是公司).tosuitthecustomers’conv
[originaltext]W:MarkFletcher,you’reabusinessangel.Canyouexplainwhata
[originaltext]W:MarkFletcher,you’reabusinessangel.Canyouexplainwhata
Rightnow£4millionhasbeenspenttargetingBritain’spartydrinkers.Ah
Rightnow£4millionhasbeenspenttargetingBritain’spartydrinkers.Ah
Rightnow£4millionhasbeenspenttargetingBritain’spartydrinkers.Ah
Rightnow£4millionhasbeenspenttargetingBritain’spartydrinkers.Ah
Rightnow£4millionhasbeenspenttargetingBritain’spartydrinkers.Ah
Rightnow£4millionhasbeenspenttargetingBritain’spartydrinkers.Ah
随机试题
NotonlywasthescienceofHildegardofBingen(i)______hertheology,butherr
Thelackofagoodeducationmight_______youfromsomejobs.A、disfavourB、disp
说明:Shell公司现招聘一名经理助理,请按照下列要求写一则招聘广告。内容:1.30岁以下,男性;2.经济学专业,专科学历及以上;3.两年销售经验;4
进行选题设计时必须做的工作有( )。A.从收集到的信息中捕捉有新意的点子 B
最高管理者的职责可以不包括:()。A.组织内部审核 B.制定知识产权方针
A.无任何运动 B.可随意发起协同运动 C.出现相对独立于协同运动的活动
根据《水利水电工程等级划分及洪水标准》(SL252-2017),供水工程永久性水
(2020年真题)无明显肾毒性的药物是A.青霉素 B.环孢素 C.头孢噻吩
依开挖方法和开挖难易程度,将土分为()级。A.4 B.5 C.6 D
有一名53岁男患者,入院前3小时突然剧烈头痛伴呕吐,CT检查后入院,入院检查意识
最新回复
(
0
)