首页
登录
职称英语
British doctors are to launch a major clinical trial to investigate whether
British doctors are to launch a major clinical trial to investigate whether
游客
2023-08-15
75
管理
问题
British doctors are to launch a major clinical trial to investigate whether a common anti-depression drug could be a cheap and effective treatment for the destructive condition motor neurone (运动神经元) disease.
The trial, which is due to start in January, will follow more than 200 patients with motor neurone disease over 18 months to see if those given daily lithium pills live longer. Lithium is already licensed for treating depression and other mental disorders, and is extremely cheap, costing just 48p for a packet of 20 pills.
The £1m trial follows the publication in February of a small study by Italian researchers which suggested that lithium could slow the progression of the disease dramatically. The study sparked a surge of interest in the drug among online patient groups, and some doctors now offer lithium "off-label", despite widespread uncertainty as to whether it works.
Nigel Leigh, director of the motor neurone disease care centre at King’s College London, who will lead the trial said "It is our responsibility and duty to carry out this trial because we have to consider every lead seriously, and where there is real uncertainty, resolve it swiftly. The results of the Italian trial are too dramatic to ignore."
Motor neurone disease destroys nerves in the brain that control movement, leaving patients locked in a failing body. There is currently no cure and half die within 14 months of being diagnosed. In the UK, there are about 5,000 people with the condition. Stephen Hawking, the 66-year-old Cambridge physicist, was diagnosed with a rare form of motor neurone disease 45 years ago. He is now almost completely paralysed, although, as with most other patients, his mind remains active.
Doctors are unsure precisely how lithium works, but its effectiveness as an anti-depression treatment is thought to be linked to its ability to slow down electrical activity in brain cells.
Doctors are now recruiting patients who experienced their first symptoms of the disease within the past six months to three years. Results from the trial are expected within two years. It will be considered a success if patients who are given the drug live 20% longer than those who receive a placebo (安慰剂). "It would be very nice if we show lithium arrests the disease but we’re not expecting that. We’re hoping for a three- to six-month increase in lifespan over the 18-month trial," said Leigh.
If the drug is effective, it could be given to thousands of patients immediately. But doctors advised patients against taking it until the trial was over. Taken unsupervised, it could put them at risk of side-effects including confusion, kidney failure and damage to the thyroid gland (甲状腺), they warned. [br] What kind of patients are the British doctors recruiting into their trial?
选项
A、Those who are in the early stage of the motor neurone disease.
B、Those who are in the late stage of the motor neurone disease.
C、Those who are in the early stage of the depression.
D、Those who are in the late stage of the depression.
答案
A
解析
本题解题的关键在于找到原文该句中的the disease指的是运动神经元疾病还是抑郁症,虽然上一段提到了depression,但从第7段的内容,特别是第3句提到的关于寿命的延长的内容,可以推断本段中的医生要研究的是运动神经元疾病。该段首句提到的first symptoms表明医生需要处于患病初期的病人参与试验。将这两点结合起来,可确定A为正确答案。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/2929427.html
相关试题推荐
Westerndoctorsarebeginningtounderstandwhattraditionalhealershaveal
Westerndoctorsarebeginningtounderstandwhattraditionalhealershaveal
Westerndoctorsarebeginningtounderstandwhattraditionalhealershaveal
Westerndoctorsarebeginningtounderstandwhattraditionalhealershaveal
Westerndoctorsarebeginningtounderstandwhattraditionalhealershaveal
Westerndoctorsarebeginningtounderstandwhattraditionalhealershaveal
DoctorsinBritainarewarningofanobesity(肥胖症)timebomb,whenchildrenwh
DoctorsinBritainarewarningofanobesity(肥胖症)timebomb,whenchildrenwh
DoctorsinBritainarewarningofanobesity(肥胖症)timebomb,whenchildrenwh
DoctorsinBritainarewarningofanobesity(肥胖症)timebomb,whenchildrenwh
随机试题
Historianstendtotellthesamejokewhentheyaredescribinghistoryeduca
属于苯二氮卓类的药物是A.艾司唑仑 B.硝西泮 C.阿普唑仑 D.水合氯醛
下列关于肝硬化合并自发性腹膜炎时腹水特点的描述不正确的是A.腹水比重介于渗出液和
根据在地球低层大气中,同一地点不同高度上的风并不完全相同。其主要原因是空气做水平
下列关于佣金收取时间的表述中,正确的是()。(2008年真题)A.佣金应当在
某高层综合楼,地上22层,地下3层,建筑高度86m,每层建筑面积3000㎡
下列句子没有语病的一项是()。A.是否注重生活中的细节才是一个人文明的最真
证券公司经营()中的任何一项,注册资本最低限额为人民币1亿元。 A.证券经
下列关于项目贷前调查的说法中,错误的是( )。A.贷前调查是贷款决策的基本组成
经消化道吸收的农药中毒,加速毒物排泄的方法不包括A.人工呼吸 B.催吐 C.
最新回复
(
0
)