首页
登录
职称英语
Amazon said it will cut prices on a range of popular goods as it completes it
Amazon said it will cut prices on a range of popular goods as it completes it
游客
2023-08-14
89
管理
问题
Amazon said it will cut prices on a range of popular goods as it completes its acquisition of Whole Foods, sending shares of rival grocers tumbling(跌倒,暴跌)on fears that brutal market share battles will intensify.
Amazon’s $ 13. 7 billion purchase of Whole Foods, which will be completed on Monday, has been hanging over a brick-and-mortar(有实体的)retail sector unsure of how to respond to the world’s biggest online retailer. Shares of Kroger, the biggest United States supermarket operator, closed down 8 percent, while Wal-Mart, the biggest US food seller, closed down 2 percent.
Amazon said it will start selling Whole Foods brand products on its website, a move that sent down shares of packaged food sellers, including Kellogg. Amazon also said members of its $ 99-per-year Prime shopping club would eventually be rolled into Whole Foods’ customer rewards program and be eligible for special offers and discounts. " There was never any doubt that Amazon would lower prices, and even offer further discounts in-store to Prime members," said Baird Equity Research analyst Colin Sebastian.
Starting on Monday, Amazon will cut prices on organic grocery staples such as bananas, avocados, brown eggs, farmed salmon and tilapia, baby kale and lettuce, some apples, butter, and other products. Lowering prices could stem defections by price-sensitive Whole Foods shoppers and help the grocer shed its "Whole Paycheck" reputation for high prices that are generally 15 to 25 percent above rivals. It could also bring in new consumers who can then be urged to shop for food and other products online.
The planned price cuts would have been a tough sell to Whole Foods’ investors, who had grown used to fat profits from the upscale chain, but are more in line with Amazon’s broader strategy of sacrificing short-term profit for long-term market dominance. Amazon’s willingness to take lower profit margins ups the ante(赌注)in the increasingly costly grocery price war.
Adding Whole Foods benefits should help Amazon attract more shoppers to its successful Prime scheme, which features two-day shipping for eligible purchases and unlimited streaming of movies and TV shows. Amazon has more than 60 million Prime members, according to analyst estimates. Whole Foods has rolled out a loyalty program at its smaller, lower-priced 365 by Whole Foods chain, which offers members 10 percent off more than 100 items in the stores. The program is still being tested in the main Whole Foods chain.
Beyond that, some Whole Foods stores will get Amazon Lockers, where customers can receive online orders and make returns. John Mackey will remain chief executive of Whole Foods and the company will operate as a subsidiary and continue to be headquartered in Austin, Texas, the companies said on Thursday. [br] Except for cutting prices, what else marketing program will Amazon introduce?
选项
A、Seasonal discounts.
B、Well-rounded member benefits.
C、Improved customer services.
D、Shorter period of shipping.
答案
B
解析
事实细节题。本题考查亚马逊对全食超市收购后销售策略调整的相关信息。文章从第三段开始直至文末都在介绍亚马逊收购全食超市后进行的策略调整。其中包括降价政策,除此以外,第三段第二句提到,亚马逊的每年99美元尊享购物俱乐部会员将会被纳入全食超市的顾客回馈体系,可以享受到特殊货品和折扣;第六段第一句也指出,尊享会员可以享有购物两天发货以及观赏媒体节目等福利。可见,除了降价以外,亚马逊的销售策略是以提供会员福利为主的,故答案为B)。A)“季节性打折”,虽然原文第三段提到了打折,但这主要是针对会员的,并非季节性打折,故排除;C)“改善的顾客服务”是对定位句的曲解,这些服务和优惠都是针对会员的,并非一般客户,故排除;D)“更短的送货期”,原文第六段第一句虽然提到了会员有两日内发货的特权,但是并没有从整体上说送货期是否会缩短,故排除。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/2926340.html
相关试题推荐
[originaltext]Thepopularityofmobiledeviceshashadsomeunintendedand
Videogameshavebecomeincreasinglypopularinbotharcadesandtheaverage
Videogameshavebecomeincreasinglypopularinbotharcadesandtheaverage
Videogameshavebecomeincreasinglypopularinbotharcadesandtheaverage
ThePopularityofInstantMessagingTechnologies1.近来移动QQ、微信等通信方式在大学生中十分流行2.这些通
[originaltext]StockpricesretreatedonFridayfollowinganotherweakUSjo
[originaltext]StockpricesretreatedonFridayfollowinganotherweakUSjo
BargainbookshoppersmusthavebeenpleasedlookingatAmazon’sbestseller
BargainbookshoppersmusthavebeenpleasedlookingatAmazon’sbestseller
BargainbookshoppersmusthavebeenpleasedlookingatAmazon’sbestseller
随机试题
[originaltext]M:Whatdoyouthinkofthegovernment’snewtaxcutproposal?W
Newresearchshowsthatchildrenbornafterunplannedpregnanciesdevelopmo
古人日出而作、日落而息,正是依靠太阳东升西落带来的信息确定时间的;南雁告春,是动
在一个C类网络中,有一IP地址为210.110.14.79的计算机,其子网掩码为
表 2010年房地产开发和销售主要指标完成情况 2010年全国非商品住宅投
有关药物的首剂用量的叙述正确的是A:一般药物均需首剂用量加倍 B:一般药物均需
从所给的四个选项中,选择最合适的一个填入问号处,使之呈现一定的规律性:
()属于半紧密层企业。A.集团公司 B.控股子公司 C.协作企业 D.参
(2019年真题)下列行为没有破坏金融管理秩序的是()。A.银行工作人员为
用于公路路基的土质填料,应通过取样试验确定填料的()。A.最小强度 B.级配
最新回复
(
0
)