首页
登录
职称英语
[originaltext] (9-1)A recent International Labor Organization report says the
[originaltext] (9-1)A recent International Labor Organization report says the
游客
2023-08-12
70
管理
问题
(9-1)A recent International Labor Organization report says the deterioration of real wages around the world calls into question the true extent of an economic recovery, especially if government rescue packages are phased out too early.
(9-2)The report warns the picture on wages is likely to get worse this year, despite indications of an economic rebound. Patrick Belser, an International Labor Organization specialist, says declining wage rates are linked to the levels of unemployment.(10)"The quite dramatic unemployment figures, which we now see in some of the countries, strongly suggests that there will be greater pressure on wages in the future as more people will be unemployed, more people will be looking for jobs and the pressure on employers to raise wages to attract workers will decline. So, we expect that the second part of the year will not be very good in terms of wage growth. "
The report finds more than a quarter of the countries experienced flat or falling monthly wages in real terms. They include the United States, Austria, Costa Rica, South Africa and Germany.
International Labor Organization economists say some nations have come up with policies to lessen the impact of lower wages during the economic crisis.(11)An example of these is work sharing with government subsidies. Under this scheme, the number of individual working hours is reduced in an effort to avoid layoffs. For this scheme to work, the government must provide wage subsidies to compensate for lost pay due to the shorter hours.
Questions 9 to 11 are based on the passage you have just heard.
9. What is the International Labor Organization’s report mainly about?
10. According to an International Labor Organization specialist, how will employers feel if there are more people looking for jobs?
11. What does the speaker mean by the work sharing scheme?
选项
A、Employees and companies cooperate to pull through the economic crisis.
B、Government and companies join hands to create jobs for the unemployed.
C、Employees work shorter hours to avoid layoffs.
D、Team work will be encouraged in companies.
答案
C
解析
短文临近结束时提到了一个减轻经济危机期间低工资影响的政策的例子:work sharing withgovernment subsidies,依照这一计划,员工的工作时间会缩短,以此来避免裁员的发生,故答案为C)。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/2920548.html
相关试题推荐
[originaltext]Well,goodmorning,everyone,it’sgoodtoseeyouallhere.
[originaltext]Goodmorning,IamTedHunter.TodayIamgoingtotalktoyo
[originaltext]Goodmorning,IamTedHunter.TodayIamgoingtotalktoyo
[originaltext]Thankyouforcomingtomytalkthisevening.It’snicetose
[originaltext]Thankyouforcomingtomytalkthisevening.It’snicetose
[originaltext]Thedangerfromearthquakesisveryreal—theyareprobablyth
[originaltext]Thedangerfromearthquakesisveryreal—theyareprobablyth
[originaltext]Thedangerfromearthquakesisveryreal—theyareprobablyth
[originaltext]Thedangerfromearthquakesisveryreal—theyareprobablyth
[originaltext]Weknowthatwehavetopayforwhatweget.Ifwebuyfood,
随机试题
GreekMythologyGreekmythologyconcernsthe
[originaltext]ThomasEdisonwasborninMilan,OhioonFebruary11,1847.He
Thepopularnotionthatolderpeopleneedlesssleepthanyoungeradultsisa
Hehadsolittleeducation______hewasunfitforthisjob.A、butB、whatC、asD、th
进程问用信件传递信息时,信件中应含有()。A.信件长度 B.信件名 C.发
配制注射用水时,以()。A.12小时内新鲜制备为好B.14小时内新鲜制备为好C
具有中枢性降压作用的药物() A.可乐定 B.美加明 C.利血平 D.
N公司将其持有的对M公司的债权转换为对M公司的股权,此项重组是()A、资产置换
关于我国员工福利的发展,人们将其划分为三个阶段,其中说法不正确的是( )。A.
患者女性,25岁,产后4个月,哺乳不规则出血1个月,咳嗽,胸痛,恶心,Ⅱ吐且神志
最新回复
(
0
)