首页
登录
职称英语
Economic inequality is the "defining challenge of our time," President Barac
Economic inequality is the "defining challenge of our time," President Barac
游客
2023-08-10
64
管理
问题
Economic inequality is the "defining challenge of our time," President Barack Obama declared in a speech last month to the Center for American Progress. Inequality is dangerous, he argued, not merely because it doesn’t look good to have a large gap between the rich and the poor, but because inequality itself destroys upward mobility, making it harder for the poor to escape from poverty. "Increased inequality and decreasing mobility pose a fundamental threat to the American Dream," he said.
Obama is only the most prominent public figure to declare inequality Public Enemy No. 1 and the greatest threat to reducing poverty in America. A number of prominent economists have also argued that it’s harder for the poor to climb the economic ladder today because the rungs(横档)in that ladder have grown farther apart.
For all the new attention devoted to the 1 percent, a new dataset from the Equality of Opportunity Project at Harvard and Berkeley suggests that, if we care about upward mobility overall, we’re vastly exaggerating the dangers of the rich-poor gap. Inequality itself is not a particularly strong predictor of economic mobility, as sociologist Scott Winship noted in a recent article based on his analysis of this data.
So what factors, at the community level, do predict if poor children will move up the economic ladder as adults? what explains, for instance, why the Salt Lake City metro area is one of the 100 largest metropolitan areas most likely to lift the fortunes of the poor and the Atlanta metro area is one of the least likely?
Harvard economist Raj Chetty has pointed to economic and racial segregation, community density, the size of a community’s middle class, the quality of schools, community religiosity, and family structure, which he calls the "single strongest correlate of upward mobility. " Chetty finds that communities like Salt Lake City, with high levels of two-parent families and religiosity, are much more likely to see poor children get ahead than communities like Atlanta, with high levels of racial and economic segregation.
Chetty has not yet issued a comprehensive analysis of the relative predictive power of each of these factors. Based on my analyses of the data, of the factors that Chetty has highlighted, the following three seem to be most predictive of upward mobility in a given community:
1. Per-capita(人均)income growth
2. Prevalence of single mothers(where correlation is strong, but negative)
3. Per-capita local government spending
In other words, communities with high levels of per-capita income growth, high percentages of two-parent families, and high local government spending—which may stand for good schools—are the most likely to help poor children relive Horatio Alger’s rags-to-riches story. [br] What does the author seem to suggest?
选项
A、It is important to increase the size of the middle class.
B、It is highly important to expand the metropolitan areas.
C、It is most imperative to focus our efforts on the elimination of income inequality.
D、It is better to start from the community to help poor children move up the social ladder.
答案
D
解析
推理判断题。从定位段中可看出,作者提到如何帮助穷苦孩子提高社会经济地位时,一直都是从社区层面进行分析的,前文也多次有类似的提示,故答案为D)。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/2912769.html
相关试题推荐
Thisisatimeofgreatchangeintheworld—technological,economic,religio
Thisisatimeofgreatchangeintheworld—technological,economic,religio
Thisisatimeofgreatchangeintheworld—technological,economic,religio
[originaltext]W:OurPresident,sinceleavingofficefiveyearsago,hasspent
[originaltext]W:OurPresident,sinceleavingofficefiveyearsago,hasspent
PresidentBarackObama’spicktoheadtheEnvironmentalProtectionAgency(EP
PresidentBarackObama’spicktoheadtheEnvironmentalProtectionAgency(EP
PresidentBarackObama’spicktoheadtheEnvironmentalProtectionAgency(EP
PresidentBarackObama’spicktoheadtheEnvironmentalProtectionAgency(EP
[originaltext]TheeconomiccrisisinEuropeandNorthAmericaledtomoreth
随机试题
[originaltext]Whattimewillthebankopen?(A)Itopensat8A.M.(B)Thedo
PASSAGETHREE[br]Whatdoestheauthormeanbysaying"Theircaseisweak"inP
[originaltext]M:Howareyournewneighbors?W:Theyarewonderfulpeople.Iam
下列历史人物中,不属于法国启蒙思想家的是( )A.亚当斯密 B.伏尔泰 C.
哪种药物较少引起肝功能损害()A.利福平 B.链霉素 C.吡嗪酰胺 D
采用晶闸管的HVDC换流站,需要将晶闸管串并联运行是因为()A.晶闸管的额定电
牙龈红肿而痛者多属A.肝火上炎 B.脾经有热 C.胃火上攻 D.胃阴虚火旺
高钙血症对机体的影响不包括A:肾小管损害 B:心肌传导性降低 C:心肌兴奋性
某场地根据实测的场地土剪切波速、质量密度和分层厚度数据计算得到场地的平均剪切模量
如果购货付款条件为“2/10,N/30”,一年按360天计算,则放弃现金折
最新回复
(
0
)