首页
登录
职称英语
[originaltext] W: What do you think of TV? I think it is a false god, a dang
[originaltext] W: What do you think of TV? I think it is a false god, a dang
游客
2023-08-06
137
管理
问题
W: What do you think of TV? I think it is a false god, a dangerous "idol" which harms our society.
M: How can you say that? You say this great modern invention harms us?
W: (5) Think of all the time we waste watching the advertisements instead of doing something useful! And there is no time to exchange family news or talk together.
M: (8) I’m afraid I can’t agree with you. Think of all the educational programs. We can learn French, Japanese and lessons on other subjects. (6) Think of how useful these could be. And TV keeps the family together. Instead of going out drinking and dancing, we stay at home and watch TV, and that saves money too.
W: But there are other points too. We don’t have to do anything. The entertainment is provided for us. We just sit there passively—not like learning to paint or draw or play tennis when we’re active. In my opinion, (7) reading books is much more educational than the box. We can’t go through life as spectators.
M: Reading and watching are two sides of the same coin. The pictures we see on TV can illustrate or bring the things we read to life. (6) And from TV, we can learn so much about the world around us. We can be "armchair travellers," and broaden our mind with the help of a TV set.
W: Well, are we arguing too seriously? Let’s relax and have some tea.
M: Yes, (8) on this point I fully agree with you.
Questions 5 to 8 are based on the conversation you have just heard.
5. Why does the woman speak poorly of TV?
6. What does the man think of a TV set?
7. What is more educational according to the woman?
8. What can we learn about the two speakers?
选项
A、Listening to music.
B、Reading books.
C、Doing exercise.
D、Exchanging family news.
答案
B
解析
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/2902220.html
相关试题推荐
[originaltext]Insectsanddiseasesthatattackfoodcropsaremovingasrise
[originaltext]StudentsinAmericanschoolslearnfromanearlyagetogivep
[originaltext]StudentsinAmericanschoolslearnfromanearlyagetogivep
[originaltext]Thefirstyearofcollegeisoneofthebestandthemostinte
[originaltext](13)Thisisadiscussioncoursewhereyouractiveattendance
[originaltext](13)Thisisadiscussioncoursewhereyouractiveattendance
[originaltext]Hungryforthebrighteststudents,manyofthecountry’sstron
[originaltext]Hungryforthebrighteststudents,manyofthecountry’sstron
[originaltext]Hungryforthebrighteststudents,manyofthecountry’sstron
[originaltext]M:Asweprobablyknow,logstructuresaregainingpopularity.We
随机试题
Thebooksonmedeskarenotmine:they’re______.A、himB、theirsC、theirB本题考查名词
OnPublicSpeakingI.People’sfrequentresponsetogivi
Whatisthepurposeofthetalk?[br][originaltext]Asaresultofrising
Althoughtherearebodylanguagesthatcancrossculturalboundaries,cultur
下列陈述中正确的有()。A.对应于系统上的每一个网络接口都有一个IP地址
一住店客人未付房钱即想离开旅馆去车站。旅馆服务员揪住他不让走,并打报警电话。客人
绷带包扎的目的
某出版社与一畅销书作者正在洽谈新作出版的事宜,预计出版该书的固定成本总额为70万
图示电路中,测得US1=10V,电流I=10A。流过电阻R的电流I1为( )。
【背景资料】某房地产开发公司与某施工单位签订了一份价款为1000万元的建筑工程施
最新回复
(
0
)