首页
登录
职称英语
Tides are created mainly by the pull of the moon on the earth. The moon’s pu
Tides are created mainly by the pull of the moon on the earth. The moon’s pu
游客
2023-07-29
43
管理
问题
Tides are created mainly by the pull of the moon on the earth. The moon’s pull causes water in the oceans to be a little deeper at a point closest to the moon and also at a point farthest from the moon, on the opposite side of the earth. These two tidal "waves" follow the apparent movement of the moon around the earth and strike nearly every coast line at intervals of about twelve hours and twenty-five minutes. After reaching a high point, the water level goes down gradually for a little more than six hours and then begins to rise toward a new high point. Hence, most coast lines have two tides a day, and the tides occur fifty minutes later each day. Differences in the coast line and in channels in the ocean bottom may change the times that the tidal wave reaches different points along the same coast line.
The difference in water level between high and low tide varies from day to day according to the relative positions of the sun and the moon because the sun also exerts a pull on the earth, although it is only about half as strong as the pull of the moon. When the sun and the moon are pulling along the same line, the tides rise higher, and when they pull at right angles to one another, the tide is lower. The formation of the coast line and variations in the weather are additional factors which can affect the height of tides. Some sections of the coast are shaped in such a way as to cause much higher tides than are experienced in other areas. A strong wind blowing toward the shore may also cause tides to be higher. [br] If one high tide occurs at 1:00 am. the next high tide at the same point will occur at about ______.
选项
答案
1:25 p.m.the same day
解析
本题考查对关键信息的理解推理能力,可根据关键信息进行推理,从而找出答案。在短文的前一部分可以看到这样一句话:These two tidal“waves”follow the apparent movement of the moon around the earth and strike nearly every coast line at intervals of about twelve hours and twenty five minutes.由文中可以知道,潮水每隔12小时25分钟来一次。据此推理,如果早上1点发生第一次潮水,那么下一次将会发生在12小时25分钟之后,即同一天的下午1点25分左右(1:25p.m.the same day)。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/2878545.html
相关试题推荐
Thisarticleismainlyabouthowtokeephealthythroughfoodandexercises.[b
Thisarticleismainlyabouthowtokeephealthythroughfoodandexercises.[b
Thisarticleismainlyabouthowtokeephealthythroughfoodandexercises.[b
Thisarticleismainlyabouthowtokeephealthythroughfoodandexercises.[b
Thisarticleismainlyabouthowtokeephealthythroughfoodandexercises.[b
Americansenjoyfastfoodmainlybecause______.[br]Theexpression"pitchin
Americansenjoyfastfoodmainlybecause______.[br]Accordingtothetext,a
Americansenjoyfastfoodmainlybecause______.[br]Itcanbeinferredthatc
Thispassageismainlyaboutthebenefitsofdevelopingrobotsandhowpeoplear
Thispassageismainlyaboutthebenefitsofdevelopingrobotsandhowpeoplear
随机试题
In2009,Pfizerpaid$301millionsettleallegationsbytheJustice1.______
[originaltext]InNewYorkCitypublicschools,176differentlanguagesare
Formakeadobebricks,workersmixsandandclayormudwithwaterandsmallqua
TheWhiteHouseisthemostvisitedresidenceintheworld.Toursmaybesch
詹姆斯(ames)将自我概念划分成哪几个组成要素?
关于子女与父母共同生活居住在一起时赠与的认定说法错误的是()。A:如果房屋办理了
SLE患者除关节炎外的表现是()。A.无全身症状 B.无关节畸形 C.有多系
建设单位应当将大型的人员密集场所和其他特殊建筑工程的消防设计文件报送公安机关消防
建设部《城市房地产抵押管理办法》规定,以()抵押的,其土地使用权随之抵押。A:未
基础心理学是研究()。 (A)正常成人心理现象的心理学基础学科 (B
最新回复
(
0
)