首页
登录
职称英语
When a magazine for high school students asked its readers what life would b
When a magazine for high school students asked its readers what life would b
游客
2023-07-28
67
管理
问题
When a magazine for high school students asked its readers what life would be like in twenty years. They said machines would be run by solar power. Buildings would rotate so they could follow the sun to take maxi- mum advantage of its light and heat. Walls would "radiate tight" and "change color with the push of a button". Food would be replaced by pills. School would be taught by "electrical impulse" while we sleep. Cars would have radar. Does this sound like the year 2000? Actually, the article was written in 1958 and the question was, "what will life be like in 19787?"
The future is much too important to simply guess about the way the high school students did, so experts are regularly asked to predict accurately. By carefully studying the present, skilled businessmen, scientists, and politicians are supposedly able to figure out in advance what will happen. But Can they? One expert on cities wrote: cities of the future would not be crowded, but would have space for farms and fields. People would travel to work in "airbuses", large all-weather helicopters carrying up to 200 passengers. When a person left the airbus station he could drive a coin-operated car equipped with radar. The radar equipment of cars would make traffic accidents "almost unheard of". Does that sound familiar? If the expert had been accurate, it would because he was writing in 1957. His subject was "the city of 1982".
If the professionals sometimes sound like high school students, it’s probably because future study is still a new field. But economic forecasting, or predicting what the economy will do, has been around for a long time. It should be accurate, and generally it is. But there have been some big mistakes in this field, too. In early 1929, most forecasters saw an excellent future for the stock market. In October of that year, the stock market had its worst losses ever, mining thousands of investors who had put their faith financial foreseers.
One forecaster knew that predictions about the future would always be subject to significant errors. In1957, H.J. Rand of the Bad Corporation was asked about the year 2000, "only one thing is certain" he answered, "Children born today will have reached the age of 43." [br] Which of the following statements is NOT compatible with the writer’s comment on future study?
选项
A、Prediction should be accurate.
B、Professions sometimes sound like high-school students.
C、There have been some big mistakes in economic forecasting.
D、Predictions about future would always be subject to significant errors.
答案
A
解析
此题为细节题。在文章中提到了经济预测。A项说的是“预测应该是准确的”。在文章中找不到根据。B、C两项在第三段中可以找到依据。D项在第四段可以找到依据。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/2877658.html
相关试题推荐
[originaltext]WhenIwasatschool,myambitionwastobeapilotintheAi
[originaltext]WhenIwasatschool,myambitionwastobeapilotintheAi
[originaltext]WhenIwasatschool,myambitionwastobeapilotintheAi
Editorsofnewspapersandmagazinesoftengotoextremesto【B1】______theirreade
Editorsofnewspapersandmagazinesoftengotoextremesto【B1】______theirreade
Editorsofnewspapersandmagazinesoftengotoextremesto【B1】______theirreade
Editorsofnewspapersandmagazinesoftengotoextremesto【B1】______theirreade
Editorsofnewspapersandmagazinesoftengotoextremesto【B1】______theirreade
Twotypesoftestsarecommonlyusedinmodernschools.Thefirst【C1】______isso
Twotypesoftestsarecommonlyusedinmodernschools.Thefirst【C1】______isso
随机试题
Whydidn’tthegirlgotothemovies?[originaltext]M:Doyouwanttoseeafil
WhydidSeanFitzpatrickgotoAmerica?[originaltext]Youwillnowhearpartof
[originaltext]Pursesnatchingisanincreasinglycommoncrime.Therearees
If,attheendofaconversationsomebodysaystome,"assoonasIknow,I’
根据管道工程系统安装的一般要求,下列说法错误的是( )。A.管道上使用冲压弯头时
必要条件:当一事物情况M不存在时,另一事物情况N也一定不会存在,那么前者(M)就
(2016年真题)城镇职工基本医疗保险基金的筹集方式是()。A.国家与用人
已知某投资项目的原始投资额为100万元,投资期为2年,投产后第1~3年每年NCF
根据《道路交通安全法》,下列关于机动车高速公路行驶需遵守的规定及事故处理的说法中
最新回复
(
0
)