首页
登录
职称英语
Far fewer bouquets(花束) and handwritten messages adorned the gates of the for
Far fewer bouquets(花束) and handwritten messages adorned the gates of the for
游客
2023-07-28
55
管理
问题
Far fewer bouquets(花束) and handwritten messages adorned the gates of the former London home of Diana, Princess of Wales, than a year ago, when the grounds of Kensington Palace became a vest carpet of flowers.
But on the anniversary of the car crash that ended Diana’s life last Aug. 31, some often cards placed on the wroughtuiron(熟铁,锻铁) bars of the gate were revealing. One read: "They made life hard for you. Now they are copying you."
"They" means Queen Elizabeth U and her family, and the message is a reference to a statement for Buckingham Palace a few days earlier saying that the royal family had "learned a lesson" from the public reaction to Diana’s death. There would be more informality on royal occasions and less attention to protocol(礼仪). People meeting the queen need no longer bow or curtsy, unless they want to.
This is quite a turnaround.
In the days immediately after Diana’s death, it seemed the monarchy was tottering(摇动) and might even fall. A grieving public attacked the royal family for their perceived heartlessness in the face of human tragedy. The family was forced to return from holiday in Scotland and join the London crowds.
By angry public demand, the queen, in a symbolic decision, and with obvious reluctance, ordered a flag at half-mast from Buckingham Palace.
Prince Charles, Diana’s former husband, was a target of savage(尖锐的) public criticism. He was widely perceived as aloof and uncaring. There was talk of excluding him from the succession and passing the crown to his elder son, Prince William.
One year later, all that appears to have changed.
A late-August opinion poll put public support for Charles at 63 percent, compared with 42 percent at the time of the Paris crash. The queen scored 73 percent. Only 15 percent of those surveyed said Britain would be better off without a monarchy. [br] What did people use to think of Diana’s life as a princess?
选项
A、She lived a busy life.
B、She lived a sad life.
C、She lived a happy life.
D、She lived a lonely life.
答案
B
解析
该题虽然是细节题,但也涉及推理判断,从全文来看,王室在戴安娜死后的态度引起公愤,尤其是第二段末句“They made life hard for you”可以判断人们认为戴安娜生前过得不幸福快乐,故选B)。其他选项不正确(选项C)和不准确(选项A和D)。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/2875508.html
相关试题推荐
Farfewerbouquets(花束)andhandwrittenmessagesadornedthegatesofthefor
Farfewerbouquets(花束)andhandwrittenmessagesadornedthegatesofthefor
Farfewerbouquets(花束)andhandwrittenmessagesadornedthegatesofthefor
Farfewerbouquets(花束)andhandwrittenmessagesadornedthegatesofthefor
Farfewerbouquets(花束)andhandwrittenmessagesadornedthegatesofthefor
随机试题
Weallhaveoffensivebreathatonetimeofanother.Inmostcases,offensive
______bothsidesaccepttheagreement______alastingpeacebeestablishedint
Itisdifficultfora(speak)______tospeakloudlyenoughwithoutamicrophone
在某河谷上形成若干级河谷阶地,()级阶地的工程地质性质最好。A.一 B.二
材料二中,中国共产党对富农实行减租减息政策的目的不包括()。 A.集中力量打击
"纱厂热"的主要致病物质为A.二氧化硅 B.棉纱 C.细菌内毒素 D.蛋白
结核菌素是一种A.脂类B.多糖C.溶血素D.蜡质DE.蛋白
下列说法错误的是()A.“独坐被双鬓,空堂欲二更。鱼中山果落,灯下草虫鸣。”“
按中国的传统计九不计十的算法,赵朴初先生今年适逢90华诞。但他还要争取多活,为人
(2018年真题)某既有产品功能现实成本和重要性系数见下表。若保持产品总成本不变
最新回复
(
0
)