首页
登录
职称英语
It is hardly necessary for me to cite all the evidence of the depressing sta
It is hardly necessary for me to cite all the evidence of the depressing sta
游客
2023-07-27
62
管理
问题
It is hardly necessary for me to cite all the evidence of the depressing state of literacy(读写能力). These figures from the Department of Education are sufficient: 27 million Americans cannot read at all, and a further 35 million read at a level that is less than sufficient to survive in our society.
But my own worry today is less that of file overwhelming(压倒性的)problem of elemental literacy than it is of the slightly more luxurious problem of the decline in the skill even of the middle-class reader, of his unwillingness to afford those spaces of silence, those luxuries of domesticity(家庭生活)and time and concentration, that surround the image of the classic act of reading. It has been suggested that almost 80 percent of America’s literate, educated teenagers can no longer read without an accompanying noise (music) in the background or a television screen flickering (闪烁) at the corner of their field of perception. We know very little about the brain and how it deals with simultaneous(同时的)conflicting input, but every common-sense intuition(直觉)suggests we should be profoundly(深深地)alarmed. This violation of concentration, silence, solitude (独处的状态)goes to the very heart of our notion of literacy; this new form of part-reading, of part-perception against background distraction(分心), renders impossible certain essential acts of apprehension(理解)and concentration, let alone that most important tribute (赞美)any human being can pay to a poem or a piece of prose he or she really loves, which is to learn it by heart. Not by brain, by heart; the expression is vital.
Under these circumstances, the question of what future there is for the arks of reading is a real one. Ahead of us lie technical, psychic (心理的), and social transformations probably much more dramatic than these brought about by Gutenberg, the German inventor in printing. The Gutenberg revolution, as we now know it, took a long time; its effects are still being debated. The information revolution will touch every fact of composition, publication, distribution, and reading. No one in the book industry can say with any confidence what will happen to the book as we’ve known it. [br] A major problem with most adolescents(青少年)who can read is______.
选项
A、their fondness of music and TV programs
B、their ignorance of various forms of art and literature
C、their lack of attentiveness and basic understanding
D、their inability to focus on conflicting input
答案
C
解析
细节题。本题问的是:对于绝大多数能阅读的青少年来说,最大的问题是______。根据第2段第2句和第4句“It has been suggested that almost 80 percent of America’s literate, educated teenagers can no longer read without an accompanying noise(music in the background or a television screen flickering(闪烁)at the corner of their field of perception.”“this new form of partreading,of part-perception against background distraction,renders impossible certain essential acts of apprehension and concentration”可知80%的有阅读能力的受教育的青少年在无背景噪音(音乐)或在他们视野之内的闪烁银屏的陪伴下无法阅读。而且这种在有背景干扰下的半知半解,是不可能达到理解和专注的。因此他们的最大问题是理解和专注,故选C 。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/2872953.html
相关试题推荐
Facingevidencebeyondanydispute,she____________(供认偷了那台机器).confessedtohav
Wecouldhardlybelievethathe______(被指控)stealingacarintheneighborhood.
Whotalksmore,womenormen?Theseemingly【S1】______evidenceisreconciled
Whotalksmore,womenormen?Theseemingly【S1】______evidenceisreconciled
Whotalksmore,womenormen?Theseemingly【S1】______evidenceisreconciled
Whotalksmore,womenormen?Theseemingly【S1】______evidenceisreconciled
[originaltext]W:TheroomissostuffythatIcanhardlybreathe.M:Ithinkth
[originaltext]W:TheroomissostuffythatIcanhardlybreathe.M:Ithinkth
[originaltext]W:TheroomissostuffythatIcanhardlybreathe.M:Ithinkth
[originaltext]W:TheroomissostuffythatIcanhardlybreathe.M:Ithinkth
随机试题
Althoughthefirstpulsar,orrapidlyspinningcollapsedstar,tobesightedwas
TheAdvantages/DisadvantagesofHavingaGapYearInsomecountriesyoun
WilliamAppleton,authorofarecentbookentitledFathersandDaughters,be
TheFlavorIndustryA.Readthroughthenutritionalinf
下列哪项不属于主控项目的主要内容()。A.重要材料、成品、半成品及附件的材质,
()是指贷款期限在1年以上,或不能在1年内收回的贷款。A.流动资产 B.短期
根据《护照法》规定,(),护照持有人可以按照规定申请换发或者补发。A.因护照有限
以()为基础的绩效考评指标体系,能清楚地说明组织或员工在考评期内完成的工作任务
企业采用权益法核算长期股权投资时,下列各项中,影响“长期股权投资——损益调整”明
在建设工程施工阶段,承包单位需要将施工进度计划提交给监理工程师审查,其目的是(
最新回复
(
0
)