首页
登录
职称英语
[originaltext]Runners in a relay race pass a stick in one direction. However, m
[originaltext]Runners in a relay race pass a stick in one direction. However, m
游客
2023-07-20
62
管理
问题
Runners in a relay race pass a stick in one direction. However, merchants passed silk, gold, fruit, and glass along the Silk Road in more than one direction. They earned their living by traveling the famous Silk Road.
The Silk Road was not a simple trading network. It passed through thousands of cities and towns. It started from eastern China, across Central Asia and the Middle East, and ended in the Mediterranean Sea. It was used from about 200 B.C. to about A.D. 1300, when sea travel offered new routes. It was sometimes called the world’s longest highway. However, the Silk Road was made up of many routes, not one smooth path. They passed through what are now 18 countries. The routes crossed mountains and deserts and had many dangers of hot sun, deep snow and even battles. Only experienced traders could return safe.
The Silk Road got its name from its most prized product. Silk could be used like money to pay taxes or buy goods. But the traders carried more than just silk. Gold, silver, and glass from Europe were much found in the Middle East and Asia. Horses traded from other areas changed farming practices in China. Indian merchants traded salt and other valuable goods. Chinese merchants traded paper, which produced an immediate effect on the West. Apples traveled from central Asia to Rome. The Chinese had learned to graft (to join a part of a plant or tree onto another plant or tree) different trees together to make new kinds of fruit. They passed this science on to others, including the Romans. The Romans used grafting to grow the apple. Trading along the Silk Road led to worldwide business 2,000 years before the World Wide Web.
The people along the Silk Road did not share just goods. They also shared their beliefs. The Silk Road provided pathways for learning, diplomacy, and religion.
Questions 26 to 28 are based on the passage you have just heard.
26. What was needed for traders along the Silk Road to do?
27. Why did the Silk Road become less important?
28. Why could new technologies travel along the Silk Road?
选项
A、Remember the entire trade route.
B、Know the making of products.
C、Receive certain special training.
D、Deal with a lot of difficulties.
答案
D
解析
选项均以原形动词开头表明,本题可能考查行为动作。短文中提到,However, the Silk Road was made up of many routes, not one smooth path,以及后面提到的many dangers,由此可知,在丝绸之路上有很多困难,[D]中的difficulties是对其中dangers的同义转述,故为答案。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/2853272.html
相关试题推荐
[originaltext]TheCanadianThanksgivingmakesaninterestingcounterpointt
[originaltext]TheCanadianThanksgivingmakesaninterestingcounterpointt
[originaltext]W:I’mgladthatyouhavedecidedtotakealook.It’sabeautifu
[originaltext]W:I’mgladthatyouhavedecidedtotakealook.It’sabeautifu
[originaltext]M:Gregspeaking.W:Greg,it’sJane.M:Heythere,howareyou?
[originaltext]M:Haveyoufinishedyet?W:Almost.Ijusthavetogettheselas
[originaltext]M:Haveyoufinishedyet?W:Almost.Ijusthavetogettheselas
[originaltext]M:Haveyoufinishedyet?W:Almost.Ijusthavetogettheselas
[originaltext]M:Haveyoufinishedyet?W:Almost.Ijusthavetogettheselas
[originaltext]Here’ssomebadnewsforstudentswhoputoffstudying:procr
随机试题
Wheremostlikelyistheconversationtakingplace?[originaltext]M:Pardonme.
He______workingtillhewasseventyyearsold.A、keptupB、keptonC、kepttoD、ke
Onefeatureofnewfoundwealthinthedevelopingworldhasbeentheembrace
Thebesttitleofthispassagewouldbe______.[br]Whatcanheinferredfromt
在水利工程中人工划分为( )。A.工长 B.高级工 C.中级工 D.初级
患儿,女,8个月,频繁抽搐,高热4天,脑脊液检查:压力升高,外观微混,细胞数12
某社会工作服务机构的督导赵老师要求各个服务部每个月都要组织一次同事督导。执行了一
下列平原中,由侵蚀作用形成的是()。 A.东欧平原B.亚马孙平原 C.
抵押合同的内容需包括()。A:被担保的主债权种类、数额B:债务人履行债务的期限
老李拥有一套价值72万元的住房,老张拥有一套价值52万元的住房,双方互换住房
最新回复
(
0
)