首页
登录
职称英语
The other day my son asked me if he could ride up to his elementary school o
The other day my son asked me if he could ride up to his elementary school o
游客
2023-07-20
63
管理
问题
The other day my son asked me if he could ride up to his elementary school on his bike and meet his friend. He wanted the both of them to ride back to our house so they could play video games and jump on the trampoline (蹦床). I have to admit, part of me wanted to say no. We can go pick him up or his parents can bring him over here, I thought. But my son is eleven years old now. And after all, I do let him ride his bike to school. But I also drive my daughter to school and I can see him on the way, making sure he is getting there safely.
My husband thinks I am too overprotective. I don’t dare to let my children walk anywhere without one of us going along. As you pull out of our neighborhood, there is a shopping center across the street. My son always asks if he can ride his bike or walk over to the drugstore by himself. But crossing that street is just too dangerous. The cars fly around the corner like they’re driving in a car race. What if he gets hit? What if some teenage bullies (恃强凌弱的人) are hanging out in the parking lot?
I want so much to give my children the freedom that I enjoyed having when I was growing up but I hesitate to do so because there are dangers around every corner. Too many kidnaps, too many sex offenders. I went online and discovered there are 41 sex offenders in my zip code alone.
I honestly don’t think my mom worried about such things when her children were young.
Growing up in the 1970s was indeed a different time. I never wore a helmet when I rode a bike. We were all over the neighborhood, on our bikes and on foot, coming home for dinner and then back out again until dark. We rode in the back of the truck, didn’t wear seatbelts. I walked to and from school every day.
My sister and I would spend the night at friends’ houses even if our mom didn’t know the parents.
My parents would drop us off at the public swimming pool or the roller rink for a couple of hours. No parent supervision... [br] The author’s main purpose in writing the passage is to______.
选项
A、compare today’s social environment with that of the 1970s
B、express her worries about both safety and security in her area
C、describe her hesitation as to how much freedom she should give her son
D、show her concern over the increasing crime rate in her neighborhood
答案
B
解析
作者首先通过不愿意儿子单独骑车外出的例子引出对孩子安全担忧这一问题,然后通过举例介绍了周围环境存在的不安全隐患,最后通过举自己成长时的例子说明当时环境很安全,更加突出现在环境的不安全导致孩子失去了很多自由。由此可知,本文主要说明作者对周围环境不安全的担忧,故答案为[B]。作者提到20世纪70年代的社会环境是为了凸显现在环境的不安全,不是文章主题,故排除[A];首段提到作者不愿意给孩子太多自由只是为引出本文主题,故排除[C];[D]只是作者对周围环境担忧原因的一部分,故排除。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/2853169.html
相关试题推荐
Thereisapopularbeliefamongparentsthatschoolsarenolongerintereste
Thereisapopularbeliefamongparentsthatschoolsarenolongerintereste
Thereisapopularbeliefamongparentsthatschoolsarenolongerintereste
Thereisapopularbeliefamongparentsthatschoolsarenolongerintereste
Thereisapopularbeliefamongparentsthatschoolsarenolongerintereste
Thereisapopularbeliefamongparentsthatschoolsarenolongerintereste
Healwaysdidwellatschool____________(尽管时不时要做兼职工作).inspiteofhavingtod
Ifitwereonlynecessarytodecidewhethertoteachelementarysciencetoe
Ifitwereonlynecessarytodecidewhethertoteachelementarysciencetoe
Ifitwereonlynecessarytodecidewhethertoteachelementarysciencetoe
随机试题
Tosleep.Perchancetofile?FindingspublishedonlinethisweekbytheProc
Whenshearrivedattheoffice,Mr.Smith______,sotheyhadonlytimeforafe
Advertiserscanuse【B1】______media,ormeans,todelivertheirsalesmessa
Internetdatashowsthatyoungeradultshavebecometheprimaryaudienceobs
以下关于硒的说法不正确的是()。A.硒可抑制苯并(a)芘诱发乳腺癌 B
Thechangeinthatvillagewasmiraculou
随着年龄的增长,独居的张大爷身体机能逐渐下降,对买菜做饭感到力不从心 在社会工
受检者16PF实验性高分,人格特征是()。多选A.自由 B.尊重道德观念
根据《环境影响评价技术导则—声环境》,户外声传播过程中,与大气吸收引起的衰减无关
大体积混凝土的主要温度控制指标包括( )。A.出机口温度 B.浇筑温度 C.
最新回复
(
0
)