首页
登录
职称英语
[originaltext] Large modern cities are too big to control. Wherever you look
[originaltext] Large modern cities are too big to control. Wherever you look
游客
2023-07-18
96
管理
问题
Large modern cities are too big to control. Wherever you look, it’s people, an innumerable throng of people. The trains which leave or arrive every few minutes are full of people. The streets are so crowded that there is hardly room to move on the pavements. The whole crazy system of commuting stretches man’s resources to the utmost. The smallest unforeseen event can bring about utter chaos. The cities impose their own living conditions on the people. City-dwellers are obliged to adopt a wholly unnatural way of life. They lose touch with the land and rhythm of nature. It is possible that you live in such an air-conditioned existence in a large city that you are barely conscious of the seasons. All the simple, good things of life like sunshine and fresh air are at risk. Tall buildings blot out the sun. Traffic fumes pollute the atmosphere. Even the distinction between day and night is lost. The funny thing about it all is that you pay dearly for the “privilege” of living in a city. The demand for accommodation is so great that high rents must be paid for tiny flats. Accommodation apart, the cost of living is very high. In addition to all of this, city-dwellers live under constant threat. The crime rate in most cities is very high. Houses are burgled with alarming frequency. Cities breed crime and violence and are full of places you would be afraid to visit at night. If you think about it, they’re not really fit to live in at all.
Questions 33 to 35 are based on the passage you have just heard.
33. Which of the following is a proper word to describe city-dwellers’ life?
34. Why are city-dwellers barely aware of the seasons?
35. What can we infer from the passage?
选项
A、Most people hate city life but they have to stay in cities.
B、People love the unnatural way of living, so they stay in cities.
C、People who want to live in cities would pay a high price for it.
D、Many people now have realized the disadvantages of living in big cities.
答案
C
解析
推断题。浏览选项可知,选项讲述的内容都与在城市生活有关,需根据细节判断。文中指出居住在大城市有种种不便,但即便如此,人们还是pay dearly for the“privilege”of living in acity(为自己能够住在大城市而感到自豪,并为此付出很高的代价)。由此推断,在大城市居住的人必然会pay a high price for it,故选C。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/2848733.html
相关试题推荐
[originaltext]M:Amy,areyouinterestedinjoiningusforthepartythisweeke
[originaltext]M:Amy,areyouinterestedinjoiningusforthepartythisweeke
[originaltext]M:Amy,areyouinterestedinjoiningusforthepartythisweeke
[originaltext]M:EnglishLanguageCenter.HowmayIhelpyou?W:Yes.I’mcalli
[originaltext]M:EnglishLanguageCenter.HowmayIhelpyou?W:Yes.I’mcalli
[originaltext]M:Asusual,thelecturehallisinacompletemessthisafternoo
[originaltext]M:Asusual,thelecturehallisinacompletemessthisafternoo
[originaltext]M:Asusual,thelecturehallisinacompletemessthisafternoo
[originaltext]M:Asusual,thelecturehallisinacompletemessthisafternoo
[originaltext]M:Asusual,thelecturehallisinacompletemessthisafternoo
随机试题
WhatdoestheManMean?[br][originaltext]W:TheMovieWasWonderful.M:ItWas,Wasn
Themoviestar______withyoursister,didn’the?A、usedtodancingB、wasusedt
有振动的场所和埋地管道应采用柔性接头,其他场所宜采用刚性接头,当采用刚性接头时,
掷铁饼和标枪的最佳出手角度为()。A.30°~35° B.33°~37°
投保施工人员意外伤害险,施工单位与保险公司双方应根据各类风险因素商定保险费率,实
在各种食物中,含钙量占第一位的是芝麻酱,而人们熟知的牛奶仅是芝麻酱的十一分之一。
企业的职工教育经费应列入()项目。A.生产费用 B.制造费用 C.财务费
早强剂是指能加速混凝土早期强度发展的外加剂,它可以( )。A.促进水泥的水化进
下列建设工程施工合同无效情况下产生的价款纠纷,法院不予支持的是()。A.工
某承包人为了赶工期,曾在雨中铺筑沥青混凝土,对此造成的质量缺陷,监理工程师应(
最新回复
(
0
)