首页
登录
职称英语
[originaltext] Since the beginning of history, people on the earth have alwa
[originaltext] Since the beginning of history, people on the earth have alwa
游客
2023-07-18
94
管理
问题
Since the beginning of history, people on the earth have always watched the sky and wondered about the things they saw. As centuries of discoveries flew by, it became obvious that humans would not be content to just gaze at the solar system. We wanted to fly into it and explore it as well.
Once again, technology allowed us to accomplish our goal. (33)On October 4, 1957. a Soviet rocket sent the first man-made satellite into space. It was called Sputnik, the Russian word for "traveler". Even though Sputnik was nothing more than a small aluminum ball with a radio inside, it started a whole new era of space exploration.
In May 1961 President John F. Kennedy challenged American scientists to land a person on the moon before the end of the 1960s. (34)In the quest to do this, scientists faced many obstacles. For example, to get a spaceship all the way to the moon and back would demand a rocket engine powerful enough to make the trip. (35)Scientists realized that it would be difficult for one heavy rocket loaded with fuel to reach the moon. Instead, they decided to use a multistage rocket. When the fuel in one stage of the multistage rocket is used up, that stage will fall away. This makes the rocket lighter, and the engine of the next stage can go on providing power and thrust the rocket even faster and higher. As you know, Americans successfully landed on the moon in July 1969. Since then our knowledge of the solar system has increased dramatically.
选项
A、The Russian name for the spacecraft means "traveler".
B、It was launched toward the end of the 1950s.
C、It was resulted from Soviet and American scientists.
D、The spacecraft was a small aluminum ball fitted with a radio.
答案
C
解析
在谈到first manned space flight时,听力中提到On October 4, 1957, a Soviet rocket sent the first man-made satellite into space,由此可见送入太空的第一颗人造卫星是由苏联火箭送入太空的,而不是美国和苏联合作的结果。同时根据历史常识也可知道,当时的美苏处于军事争霸时期,不可能进行合作,所以本题应该选择C。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/2847470.html
相关试题推荐
[originaltext]Fewbuildingsonearthcancompetewiththelegendarybeauty
[originaltext]TheFrenchareathearttraditionalists.Thoughtheydearlyl
[originaltext]TheFrenchareathearttraditionalists.Thoughtheydearlyl
[originaltext]Peoplewhobuysharesofstockinacompanymaymakemoneyin
[originaltext]Peoplewhobuysharesofstockinacompanymaymakemoneyin
[originaltext]W:Whatdoyouplantodoafteryoufinishyouruniversitywork?
[originaltext]W:Bill,isthatreallyyou?Ihaven’tseenyouformonths.M:He
[originaltext]W:Bill,isthatreallyyou?Ihaven’tseenyouformonths.M:He
[originaltext]W:Bill,isthatreallyyou?Ihaven’tseenyouformonths.M:He
[originaltext]W:Stevecalledtoseewhetherwecangivehimalifttothebeac
随机试题
PASSAGEFOURSomeaestheticquestions.作者在第4段首句指出RogerRosenblatt的作品仍有改进的余地,该句中的le
ThingstobeTaughtinEverySchoolⅠ.Introduction:Importanceofstude
[originaltext]W:Wehearduptherethatifyouareturneddownthefirsttimeyo
Largecompaniesneedawaytoreachthesavingsofthepublicatlarge.The
[originaltext]W:Hi,Paul.Allsetforyourspeechclubpresentationthiseveni
患者,老年男性,习惯性便秘5年。对其进行健康教育的内容错误的是A.每天早上起床后
关于听证程序,下列说法错误的有()。A、当事人要求听证的,应当在行政机关告知后7
证券公司为期货公司提供中间介绍业务,中国证监会自受理申请材料之日起()个工作日
下列具有滋肾养阴、益气生津功效的常用中成药是A.消渴丸 B.参芪降糖胶囊 C
恩典公司生产甲产品,2019年6月月初在产品数量30件,完工程度60%,6月份投
最新回复
(
0
)