首页
登录
职称英语
When we think of creative people the names that probably spring to mind are
When we think of creative people the names that probably spring to mind are
游客
2023-07-17
72
管理
问题
When we think of creative people the names that probably spring to mind are those of men such as Leonardo da Vinci, Albert Einstein, and Pablo Picasso, i.e. , great artists, inventors and scientists--a select and exceptionally gifted body of men with rare talent and genius. The tendency to regard creativity and imaginative thinking as the exclusive province of a lucky few disregards the creative and imaginative aspects inherent in the solution of many of the tasks we regularly have to face--the discovery and development of new method and techniques, the improvement of old methods, existing inventions and products.
Everyone has creative ability to some extent. Creative thinking involves posing oneself a problem and then finding a solution along new and unconventional lines. It involves drawing new comparisons, discovering new combinations, and/or new applications of things that are already known.
It follows, then, that a creative person will exhibit great intellectual curiosity and imagination. He will be alert and observant with a great store of information which he will be able to sort out and combine, in the solution of problems. He will be emotionally receptive(善于接受的)to new and unconventional ideas and will be less interested in facts than in their implications. Most important of all, he will be able to communicate freely and will not be too concerned about other people’s reaction to his apparently "crazy" ideas. People called the Wright brothers mad but it did not stop them from becoming the first men to construct and fly a heavier-than-air craft. [br] If one wants to be creative, he should ______.
选项
A、discover new solutions
B、have crazy ideas
C、not be interested in facts
D、not be concerned about other people’s reaction
答案
A
解析
推理题。文章提到有创造力的人能发现解决问题的新方法,拥有常人看来疯狂的想法,但实际上这些想法并不疯狂,更重视事物背后隐藏的奥秘,并非完全不顾事实,不过多地考虑他人的反应,但不等于说一点也不予考虑。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/2844738.html
相关试题推荐
[originaltext]Alotofpeopletraveltoforeigncountriesinthesummertim
Immigrantsarepeoplewholeaveonecountryto_________________________(永久地住在另
Aboutacenturyagomorepeoplewouldnothaveappreciatedthestudyofafo
Aboutacenturyagomorepeoplewouldnothaveappreciatedthestudyofafo
Aboutacenturyagomorepeoplewouldnothaveappreciatedthestudyofafo
Inpreviousgenerations,youngpeoplewereundertheirparents’control;no
Inpreviousgenerations,youngpeoplewereundertheirparents’control;no
Asweallknow,drinkingandsmokingaffectpeople’shealth.Arecentstudy
Asweallknow,drinkingandsmokingaffectpeople’shealth.Arecentstudy
Asweallknow,drinkingandsmokingaffectpeople’shealth.Arecentstudy
随机试题
TheImportanceofTimeI.Introduction1)theissuesof【
A.使用过的注射针头 B.带血的敷料 C.两者均是 D.两者均否生活垃圾为
男性,50岁。吞咽困难3个月,现尚能进半流质食物。体格检查:锁骨上未触及肿大淋巴
患者,男性,56岁,在输血后出现皮肤瘙痒、荨麻疹,护士分析过敏反应的发生可能与以
常用的调剂工具有A.天平 B.台称 C.药架 D.贵重药柜 E.铜冲钵
( )是企业支付给员工的基本现金薪酬。A.基本工资 B.基本薪水 C.绩效
甲公司按照年度净利润的10%提取法定盈余公积,2020年1月1日,甲公司股东权益
(2019年真题)甲公司是一家标准件分销商,主要业务是采购并向固定客户供应某种标
下列属于效力待定合同的有()A、限制民事行为能力人依法不能独立订立的合同B、无
《水土保持法》规定,在崩塌滑坡危险区和泥石流易发区禁止()。A.打井 B
最新回复
(
0
)