首页
登录
职称英语
Resources can be said to be scarce in both an absolute and relative sense: t
Resources can be said to be scarce in both an absolute and relative sense: t
游客
2023-07-13
60
管理
问题
Resources can be said to be scarce in both an absolute and relative sense: the surface of the Earth is finite, imposing absolute scarcity; but the scarcity that concerns economists is the relative scarcity of resources in different uses. Materials used for one purpose cannot at the same time be used for other purposes; if the quantity of an input is limited, the increased use of it in one manufacturing process must cause it to become
less available for other uses.
The cost of a product in terms of money may not measure its true cost to society. The true cost of, say, the construction of a supersonic jet is the value of the schools and refrigerators that will never be built as a result. Every act of production uses up some of society’s available resources; it means the foregoing of an opportunity to produce something else. In deciding how to use resources most effectively to satisfy the wants of the community, this opportunity cost must ultimately be taken into account.
In a market economy the price of a good and the quantity supplied depend on the cost of making it, and that cost, ultimately, is the cost of not making other goods. The market mechanism enforces this relationship. The cost of, say, a pair of shoes is the price of the leather, the labor, the fuel, and other elements used up in producing them. But the price of these inputs, in turn, depends on what they can produce elsewhere--if the leather can be used to produce handbags that are valued highly by consumers, the prices of leather will be bid up correspondingly. [br] According to the passage, what are the opportunity costs of an item?
选项
A、The amount of time and money spent in producing it.
B、The opportunities a person has to buy it.
C、The value of what could have been produced instead.
D、The value of the resources used in its production.
答案
C
解析
细节归纳题。第二段中“Every act of production uses up some of society’s available resources;it means the foregoing of an opportunity to produce something else.”说明机会成本是用可生产的其他商品来衡量的,选项C正好符合该意思.
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/2833573.html
相关试题推荐
Pricesdeterminehowresourcesaretobeused.Theyarealsothemeansbywh
Pricesdeterminehowresourcesaretobeused.Theyarealsothemeansbywh
Hewasso______inhispridethathescarcelytookthetroubletobecivil.A、dam
Heisquitesurethatit’sabsolutelyimpossibleforhim______(两天内完成任务).tofulfi
【B1】[br]【B7】A、relativelyB、intelligentlyC、regularlyD、environmentallyD空前提到了“
[originaltext]Ingeneral,citylifeisrelativelyconvenientandcomfortabl
[originaltext]Ingeneral,citylifeisrelativelyconvenientandcomfortabl
Scarcelyhadhegottotheoffice______hisbosswantedtoseehim.A、untilB、tha
【B1】[br]【B5】A、approximatelyB、extremelyC、absolutelyD、appropriatelyA空白处后面指24
Resourcescanbesaidtobescarceinbothanabsoluteandrelativesense:t
随机试题
MostAmericansspendmostoftheirleisuretimewiththemassmedia.Inaddi
Thefirstmoderndigitalcomputersweredevelopedinthe1940sformilitary
Thefightforthe$800billionU.S.groceryindustryhasjustbegun.Amazo
定单纯扩散方向和通量的驱动力是:A.通道特性 B.溶解度 C.化学梯度 D
在进行农田浸没预测时,壅水前的地下水位应采用()的多年平均水位。A.丰水期
指导与管理项目工作的输出不包括()A.工作绩效数据 B.经核实的成果 C.
女性,45岁,因高血压2年来门诊。体检:BP22.6/13.3kPa(170/1
QDII基金份额的认购程序不包括()。A.开户 B.认购 C.确认
( )是指违反法律、法规、交易所规则、公司内部制度、基金合同等导致公司可能遭受
Thechangeinthatvillagewasmiraculou
最新回复
(
0
)