首页
登录
职称英语
[originaltext] The family is changing. In the past, grandparents, parents, a
[originaltext] The family is changing. In the past, grandparents, parents, a
游客
2023-07-12
145
管理
问题
The family is changing. In the past, grandparents, parents, and children used to live together, and they had an extended family. Sometimes two or more brothers with their wives and children were part of this large family group. But family structure is changing throughout the world. Nowadays, many families consist of only one father, one mother, and children. It is becoming the main family structure everywhere.
The new family structure offers married women some advantages: they have freedom from their relatives, and the husband does not have all the power of the family. Studies Show that in these families, men and women usually make an equal number of decisions about family lives.
In the past, wives usually have to pay for the benefits of freedom and power. When women lived in extended families, sisters and grandparents and aunts helped one another with housework and childcare. In addition, older women in a large family group had important positions.
But now, wives do not often enjoy this benefit, and they have another disadvantage too: women generally live longer than their husbands, so older women from these families often have to live alone. Studies show that women are generally less satisfied with marriage than men are. In the past, men worked outside the home and women worked inside. Housework and childcare were a full time job, and there was no time for anything else. Now women work outside and have more freedom than they did in the past, but they still have to do most of the housework. The women actually have two full-time jobs, and they have not much free time.
选项
A、Husbands have to share power with their wives and help them with the housework.
B、Older women do not often have important positions in a large group and olden live alone when their husbands die.
C、Family structure is more patriarchal in the nuclear family.
D、Women have to help sisters, grandparents with housework and childcare.
答案
B
解析
信息明示题,文章第四段先指出wives do not often enjoy this benefit,这里的benefit 即上文指出的老年女性在家族中占有重要地位,然后指出,由于她们的丈夫大都比她们先去世,older women from these families often have to live alone,由此可知,这些家庭中的老年女性地位不如从前月-往往会晚年孤寂,故选B
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/2829382.html
相关试题推荐
[originaltext]Sportscanhelpyoukeepfitandgetintouchwithnature.Ho
[originaltext]Darwinwasnotabrightboy.Hewasmuchslowerthanhisyoun
[originaltext]Darwinwasnotabrightboy.Hewasmuchslowerthanhisyoun
[originaltext]SociallifeinAmericavariestremendouslyfromofficetooff
[originaltext]SociallifeinAmericavariestremendouslyfromofficetooff
[originaltext]M:Well,Cynthia,ourfirstsemesteratuniversityisalmostover
[originaltext]M:Honey,thebasketballgameisabouttostart.Andcouldyoubr
[originaltext]M:Honey,thebasketballgameisabouttostart.Andcouldyoubr
[originaltext]W:Shallwehaveagameoftabletennis?M:Weneedsomeonetoma
[originaltext]W:Shallwehaveagameoftabletennis?M:Weneedsomeonetoma
随机试题
【B1】[br]【B2】A、rainedB、hasrainedC、rainsC考查动词时态。全文都在讲“英格兰的气候”,是一般性的客观情况,所以用一
______modifythemeaningofthestem,butusuallydonotchangethepartofspe
Summeriswindingdown,butit’sstillnottoolatetoputthetopdownandh
Onlinesocialnetworksaremassivelyinfluential,yetweunderstandverylit
Dependingonwhichplayeryouask,the"Fevernova"ballthatsportsequipmen
[originaltext]Oneofthegreatjoysofgardeningistoshareagardenwith
ImaginebeingaslaveinancientRome.Nowrememberbeingone.Thesecondta
A.脑膜脑炎 B.睾丸炎 C.胰腺炎 D.心肌炎 E.关节炎流行性腮腺炎
在处方书写中,缩写词“qd.”表示A:每天1次 B:每天2次 C:每小时1次
正常方式下的串补装置,其旁路断路器();旁路隔离开关();串联隔离开关(
最新回复
(
0
)