首页
登录
职称英语
Beginning in the 1950s and 1960s, Japan began developing a reputation for it
Beginning in the 1950s and 1960s, Japan began developing a reputation for it
游客
2023-07-09
53
管理
问题
Beginning in the 1950s and 1960s, Japan began developing a reputation for its longevity. By the 1970s, the Japanese were the longest lived of any population in the world. Although genetic predispositions and cultural factors like diet certainly contributed to the long life span of the Japanese, it was the country’s kaihoken, or universal health care, that was largely responsible for boosting quality of life and increasing the country’s life expectancy. In recognition of 50 years of kaihoken, the medical journal Lancet recently published a special issue exploring Japanese longevity. Unfortunately, it’s not all good news.
Even though Japan continues to have the highest life expectancy in the world, it is on track to be outpaced by other long-lived countries, like Sweden, Italy and Australia. Researchers believe that relatively high rates of tobacco use, changes in diet that have raised body-mass index, and the rising rate of suicide are contributing to Japan’s slowing declines in rates of adult mortality(死亡率). "If recent trends continue, other nations are likely to achieve lower rates of adult mortality than Japan," said Professor Christopher Murray of the Institute for Health Metrics and Evaluation, University of Washington, Seattle. He added that Japan’s universal health care system may not be sufficiently nimble enough to address mounting 21st-century health problems. "In an era of economic stagnation, political turmoil(混乱), aging populations and inadequate tobacco control, Japan does not seem to be effective in addressing its new set of health challenges. It will take more than universal access to a low-spending, high-volume health system to tackle these challenges."
Physical illness is not the only drag on the country’s life expectancy: more than 30 000 Japanese people take their own lives each year, perhaps the continuing aftereffect of the 1997 financial crisis. Still, the biggest health challenge facing the Japanese are related to lifestyle factors like cigarette smoking, obesity and uncontrolled blood pressure—all of which contribute to chronic health problems that tax the public health care system. That system is already strained by the demands of an aging populace(AP)and by injuries associated with recent natural disasters, such as the March 2011 earthquake. [br] We can learn from Christopher Murray that Japan’s universal health care system______.
选项
A、can help solve most health problems facing Japan in the future
B、should be completely replaced by a new set of system as soon as possible
C、may not be effective enough to tackle new challenges in this century
D、has to obtain more financial support from the government
答案
C
解析
细节辨认题。定位句表明,Christopher Murray认为日本的全民医疗保险体系也许不足以灵活应对日益增加的21世纪的健康问题,因为有许多新的健康挑战,如经济萧条、政治混乱、人口老龄化和烟草控制不力等。故C)“可能不会有效地应对本世纪各种新的挑战”与文意相符。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/2822894.html
相关试题推荐
DevelopingElectricCars1.电动汽车的开发受到政府重视2.分析其原因3.提出建议
[originaltext]Peanutsareanimportantcropinmanydevelopingcountries.B
【B1】[br]【B4】A、powerfulB、advancedC、developingD、industrializedC根据句意可以看出,靠旅游业
Whydoestheauthorcongratulatehismalereadersatthebeginningofthepassag
Peopleindevelopingcountriesareeasilyaffectedbycigaretteadvertisementbe
Peopleindevelopingcountriesareeasilyaffectedbycigaretteadvertisementbe
[originaltext]Villagesindevelopingcountriesoftenlackmanythings--book
[originaltext]Villagesindevelopingcountriesoftenlackmanythings--book
[originaltext]Oneofthebiggestproblemsindevelopingcountriesishunger
[originaltext]Oneofthebiggestproblemsindevelopingcountriesishunger
随机试题
Thereisotherinformationwhichwillhelpyoutoknowmoreaboutthetrainings
甲、乙两货车同时从相距300千米的A、B两地相对开出,甲车以每小时60千米的速度
25岁初产妇,现妊娠35周,产前检查发现宫高39cm,腹围108cm,腹壁皮肤张
某园中班正在进行美术活动,教师坐在椅子上逐一叫小朋友的名字,小朋友们排队到老师手
Thechangeinthatvillagewasmiraculou
空间知觉是人脑对事物的顺序性和延续性的反映。
宝光公司在甲市商业区有一栋自建5层厂房,现因公司战略调整,欲将该厂房转让给某集团
协助妇女重新界定妇女问题,认识到“个人的即政治的”,这属于妇女社会工作的()。
当事人双方就消灭有效合同达成意思表示一致的,称为()。A.协议解除 B.约定解
某施工单位承接了一项市政排水管道工程,基槽采用明挖法放坡开挖施工,机械开挖,采用
最新回复
(
0
)