首页
登录
职称英语
In the early 20th century, few things were more appealing than the promise o
In the early 20th century, few things were more appealing than the promise o
游客
2023-07-05
83
管理
问题
In the early 20th century, few things were more appealing than the promise of scientific knowledge. In a world struggling with rapid industrialization, science and technology seemed to offer solutions to almost every problem. Newly created state colleges and universities devoted themselves almost entirely to scientific, technological, and engineering fields. Many Americans came to believe that scientific certainty could not only solve scientific problems, but also reform politics, government, and business. Two world wars and a Great Depression rocked the confidence of many people that scientific expertise alone could create a prosperous and ordered world. After World War II, the academic world turned with new enthusiasm to humanistic studies, which seemed to many scholars the best way to ensure the survival of democracy. American scholars fanned out across much of the world—with support from the Ford Foundation, the Fulbright program, etc.—to promote the teaching of literature and the arts in an effort to make the case for democratic freedoms.
In the America of our own time, the great educational challenge has become an effort to strengthen the teaching of what is now known as the STEM disciplines(science, technology, engineering, and math). There is considerable and justified concern that the United States is falling behind much of the rest of the developed world in these essential disciplines. India, China, Japan, and other regions seem to be seizing technological leadership.
At the same time, perhaps inevitably, the humanities—while still popular in elite colleges and universities—have experienced a significant decline. Humanistic disciplines are seriously underfunded, not just by the government and the foundations but by academic institutions themselves. Humanists are usually among the lowest-paid faculty members at most institutions and are often lightly regarded because they do not generate grant income and because they provide no obvious credentials(资质)for most nonacademic careers.
Undoubtedly American education should train more scientists and engineers. Much of the concern among politicians about the state of American universities today is focused on the absence of "real world" education—which means preparation for professional and scientific careers. But the idea that institutions or their students must decide between humanities and science is false. Our society could not survive without scientific and technological knowledge. But we would be equally impoverished(贫困的)without humanistic knowledge as well. Science and technology teach us what we can do. Humanistic thinking helps us understand what we should do.
It is almost impossible to imagine our society without thinking of the extraordinary achievements of scientists and engineers in building our complicated world. But try to imagine our world as well without the remarkable works that have defined our culture and values. We have always needed, and we still need, both. [br] Why did so many humanists become enthusiastic about humanistic studies after World War II?
选项
A、They realized science and technology alone were no guarantee for a better world.
B、They could get financial support from various foundations for humanistic studies.
C、They wanted to improve their own status within the current education system.
D、They believed the stability of a society depended heavily on humanistic studies.
答案
A
解析
细节题。文中第一段中间提到了两次世界大战.Two world wars and aGreat Depression roeked the confidence of many people that scientific expertise alonecould create a prosperous and ordered world,即单纯凭借科技的力量很难创造一个繁荣、有序的世界,所以一些学者才开始倡导人文学科的学习,故选A。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/2810935.html
相关试题推荐
[originaltext]Duringthe19thcentury,women’seducationwasnotconsidered
[originaltext]Duringthe19thcentury,women’seducationwasnotconsidered
Duringthenineteenthcentury,whenlittlewasknownaboutenvironmentalism
Duringthenineteenthcentury,whenlittlewasknownaboutenvironmentalism
Duringthenineteenthcentury,whenlittlewasknownaboutenvironmentalism
Duringthenineteenthcentury,whenlittlewasknownaboutenvironmentalism
[originaltext]ForalongtimeAmericanspreferredthingswhichweremasspr
[originaltext]ForalongtimeAmericanspreferredthingswhichweremasspr
[originaltext]ForalongtimeAmericanspreferredthingswhichweremasspr
[originaltext]Somepeoplethoughtbabieswerenotabletolearnthingsunti
随机试题
[originaltext]Therearenotenoughcasesforsomanysuits,sowehavetorearr
[originaltext]W:Hey,Mike,whatagedoyouhavetobeinCanadatodrive?M:W
Aswehaveseen,thefocusofmedicalcareinoursocietyhasbeenshifting
()是指各类精神障碍持续一年以上未痊愈,由于存在认知、情感和行为障碍,以致影响其
术后腹部切口裂开的预防措施中,下列哪项是错误的()A.术中必要时作皮肤减张
我国恶性肿瘤发病率第一位的是A.胃癌 B.肺癌 C.肝癌 D.鼻咽癌 E
降压药联用硝酸酯类药物引起直立性低血压是()A.增强作用 B.增敏作用 C.
混合支持式义齿受力后,力由()A.基牙承载 B.支托承载 C.基托承载 D
2014年3月1日,甲公司自非关联方处以4000万元取得了乙公司80%有表决权的
下列关于材料设备采购招标特点,说法错误的是()。A.招标签订特殊用途的大型
最新回复
(
0
)