首页
登录
职称英语
From the health point of view we are living in a marvelous age. We are immuni
From the health point of view we are living in a marvelous age. We are immuni
游客
2023-06-27
59
管理
问题
From the health point of view we are living in a marvelous age. We are immunized from birth against many of the most dangerous diseases. A large number of once fatal illnesses can now be cured by modern drugs and surgery. It is almost certain that one day remedies will be found for the most stubborn remaining diseases. The expectation of life has increased enormously. But though the possibility of living a long and happy life is greater than ever before, every day we witness the incredible
slaughter
of men, women and children on the roads. Man vs the motor-car! It is a never-ending battle which man is losing. Thousands of people the world over are killed or horribly killed each year and we are quietly sitting back and letting it happen.
It has been rightly said that when a man is sitting behind a steering wheel, his car becomes the extension of his personality. There is no doubt that the motor-car often brings out a man’ s very worst qualities. People who are normally quiet and pleasant may become unrecognizable when they are behind a steering-wheel. They are ill-mannered and aggressive, willful as two-year-olds and utterly selfish. All their hidden frustrations, disappointments and jealousies seem to be brought to the surface by the act of driving.
The surprising thing is that society smiles so benignly on the motorist and seems to condone his behavior. Everything is done for his convenience. Cities are allowed to become almost uninhabitable because of heavy tragic: towns are made ugly by huge car parks: the countryside is desecrated by road networks: and the mass annual slaughter becomes nothing more than a statistic, to be conveniently forgotten.
It is high time a world code were created to reduce this senseless waste of human life. With regard to driving, the laws of some countries are notoriously lax and even the strictest are not strict enough. A code which was universally accepted could only have a dramatically beneficial effect on the accident rate. Here are a few examples of some the things that might be done. The driving test should be standardized and made far more difficult than it is: all the drivers should be made to take a test every three years or so: the age at which young people are allowed to drive any vehicle should be raised to at least 21: all vehicles should be put through stringent annual tests for safety. Even the smallest amount of alcohol in the blood can impair a person’ s driving ability. Present drinking and driving laws(where they exist)should be made much stricter. Maximum and minimum speed limits should be imposed on all roads. Governments should lay down safety specifications for manufacturers, as has been done in the USA. All advertising stressing power and performance should be banned. These measures may sound inordinately harsh. But surely nothing should be considered as to severe if it results in reducing the annual toll of human life. After all, the world is for human beings, not motor-cars. [br] The main idea of this passage is______.
选项
A、traffic accidents are mainly caused by motorists
B、thousands of people over the world are killed each year
C、the laws of some countries about driving are too lax
D、only stricter traffic laws can prevent accidents
答案
D
解析
主旨题。D选项中的“只有更严格的交通法规才能制止交通事故”这在最后一段的结论中体现得最清楚。A选项“主要由机动车司机造成交通事故”,B选项“全世界每年有几千人丧生”以及C选项“有些国家的交通法规太宽松”,这三项都是文章谈到的一个方面,不能作为中心思想,故选项D正确。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/2786359.html
相关试题推荐
AreBadEconomicTimesGoodforHealth?[A]Mostpeopleareworr
AreBadEconomicTimesGoodforHealth?[A]Mostpeopleareworr
AreBadEconomicTimesGoodforHealth?[A]Mostpeopleareworr
AreBadEconomicTimesGoodforHealth?[A]Mostpeopleareworr
Millionsofteenagersareindangerofputtingtheirhealthatriskbygetti
Millionsofteenagersareindangerofputtingtheirhealthatriskbygetti
Millionsofteenagersareindangerofputtingtheirhealthatriskbygetti
[originaltext](3)TheWorldHealthOrganizationsaysthat92percentofthe
[originaltext]Sayyougetintobed,preparedforahealthysevenoreighth
[originaltext]Sayyougetintobed,preparedforahealthysevenoreighth
随机试题
Atfirst,theumbrellawasusedas______.[br]Accordingtothepassage,allof
Afterseeinga【11】bittentodeathbyadogforprotectinghereggs,a9-year
Mind-controlledCarsA)AcarinGermanycanbesteeredw
佛罗伦萨文坛上的“三杰”()A.但丁 B.薄迦丘 C.塔索 D.阿里奥斯托
在影响健康相关行为因素中,属于强化因素的是下列哪项()A.知识、信念、态度、价值
以下关于贷款偿还的描述,不正确的是( )。A.贷款逾期后,银行要对应收未收的利
图8表示通过核移植等技术获得某种克隆哺乳动物(二倍体)的流程。 问题:
潜在投标人或者其他利害关系人对招标文件有异议的,应当在投标截止时间()前提出A、
下列关于债券价格与利率的关系说法正确的是()。 Ⅰ.债券价格与利率成负相
依据辅助设施运维细则管理规定,()照明应使用防爆灯具,开关应设在门外电缆室
最新回复
(
0
)