首页
登录
职称英语
[originaltext] As more and more people lose their jobs, now is perhaps the t
[originaltext] As more and more people lose their jobs, now is perhaps the t
游客
2023-06-26
80
管理
问题
As more and more people lose their jobs, now is perhaps the time to consider the experience of unemployment.[16]What are the first feelings? Well, losing a job, or not being able to find one, almost always brings unwelcome changes. As well as the loss of income, many people find the whole routine of their life is shattered, their contact with other people reduced, their ambitions halted and their identity as a worker removed.
At first there may be good feelings too—a new and better job is just around the comer—it’s nice to be able to lie in bed in the morning or spend more time with the children; have more time to think. But, unless a better job does turn up, the chances are the days start getting longer and time becomes harder to fill. Many people pass through periods of difficulty in sleeping and eating. They feel irritable and depressed, often isolated and lonely.
[18]Despite all these problems though, unemployment can be a chance for a fresh start. You can discover that it provides an opportunity to sort out or rethink what you want from life and how best you can get it. You can use the time to plan how to find a new job, learn a new skill, develop your hobbies or see if you can run your own business.
16. What are the first feelings when one is jobless?
17. What do the unemployed feel before finding a new job?
18. What does the speaker try to tell us?
选项
A、The whole routine of life is shattered.
B、The need to talk to other people is increasing.
C、Nothing is more important than controlling one’s own time.
D、Nobody is alone in the unemployment experience.
答案
A
解析
短文说:失去工作几乎总是会带来一些令人不快的变化。收入减少之外,许多人还发现整个生活常规全打乱了,与别人的接触减少,雄心受挫,还失去了工作者的身份。A正确。四个陈述句选项,各自的主语都不相同,选项的主要词汇也没有什么关联。由此可以推测的是,本题应该问细节而非主旨(主旨题各选项中的词语总会相互关联)。可以“听到什么选什么”。短文中的设问句What are the first feelings?之后出现了A中的原词,也属于在语义强调之处出题。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/2783888.html
相关试题推荐
[originaltext]Abitofrainandwindinsummercanbenice.Butbadstorms
[originaltext]Mensaidtheyspent13hoursaweekonhouseholddutyincludi
[originaltext]Mensaidtheyspent13hoursaweekonhouseholddutyincludi
[originaltext]Somepeoplethoughtbabieswerenotabletolearnthingsunti
[originaltext]Somepeoplethoughtbabieswerenotabletolearnthingsunti
[originaltext]Somepeoplethoughtbabieswerenotabletolearnthingsunti
[originaltext]W:Mr.Hiller,isthenumberofcomplaintsincreasingordecreasi
[originaltext]W:Oh,Steve,you’reearly!I’mhappyyou’rehereearlytodaybec
[originaltext]W:Oh,Steve,you’reearly!I’mhappyyou’rehereearlytodaybec
[originaltext]TheBritishForeignOfficesaysthemeetingisbeingcalledf
随机试题
TheTitanicturned(just)intimeandnarrowlymissed(tobestruck)bytheimme
Gotapenhandy?Tobestestimateyourstart-upcosts,you’llneedtomakea
甲、乙类厂房和甲、乙、丙类仓库内的(),其耐火极限不应低于4.00h。A
图形上标注的尺寸数字表示()。A.物体的实际尺寸 B.画图的尺寸 C.随比
2016年,某市工程项目施工现场在进行钢结构搭建过程中发生一起坍塌事故,造成4
属于健康管理的基本策略的是?()A.疾病管理 B.生活方式管理 C.需求
对放射治疗不敏感的恶性肿瘤是哪种()A.浆细胞肉瘤 B.恶性黑色素
下面显示的是某公司职位和每两个职位的月薪和。 根据表格,主任的月薪是多少元
某工程的合同价为7500万元,根据职业健康和安全实施的要求规定,该工程配备安全工
决定急性肠梗阻手术探查的最主要依据是( )。A.是否为绞窄性肠梗阻 B.近端
最新回复
(
0
)