首页
登录
职称英语
共用题干 New Changes in American LifeOnce i
共用题干 New Changes in American LifeOnce i
考试题库
2022-08-02
95
问题
共用题干New Changes in American Life
Once it was possible to define male and female roles easily by the division of labor. Men worked outside the home and earned the income to support their families,while women cooked the meals and took care of the home and the children.______(46)But by the middle of this centu-ry,men's and women's roles were becoming less firmly fixed.
In the 1950s,economic and social success was the goal of the typical American.But in the 1960s a new force developed called the counterculture.______(47)The counterculture presented men and women with new role choices.Taking more interest in childcare,men began to share child-raising tasks with their wives.In fact,some young men and women moved to communal homes or farms where the economic and childcare responsibilities were shared equally by both sexes.______(48)Some young men refused to be drafted as soldiers to fight in the war in Vietnam.
In terms of numbers,the counterculture was not a very large group of people._______(49) Working men of all classes began to change their economic and social patterns.Industrial workers and business executives alike cut down on"overtime"work so that they could spend more leisure time with their families.Some doctors,lawyers,and teachers turned away from high paying situations to practice their professions in poorer neighborhoods.
In the 1970s,the feminist movement,or women's liberation,produced additional economic and social changes.Women of all ages and at all levels of society were entering the work force in greater numbers.______(50)But some women began to enter traditionally male occupations: police work,banking,dentistry,and construction work.Women were asking for equal work,and equal opportunities for promotion.
Today the experts generally agree that important changes are taking place in the roles of men and women .Naturally,there are difficulties in adjusting to these transformations._______(50)A: In addition,many Americans did not value the traditional male role of soldier.B: Most of them still took traditional women's jobs as public school teaching,nursing,and secretarial work.C: These roles were firmly fixed for most people,and there was not much opportunity for women to exchange their roles.D: But its influence spread to many parts of American society.E: The people involved in this movement did not value the middle-class American goals.F: A great many jobs that used to belong to men are now taken by women.
选项
_______(50)
A: In addition,many Americans did not value the traditional male role of soldier.
B: Most of them still took traditional women's jobs as public school teaching,nursing,and secretarial work.
C: These roles were firmly fixed for most people,and there was not much opportunity for women to exchange their roles.
D: But its influence spread to many parts of American society.
E: The people involved in this movement did not value the middle-class American goals.
F: A great many jobs that used to belong to men are now taken by women.
答案
B
解析
空格46后面的句子中出现了一个比较级“less firmly",这说明空格中也应有这样一个副词。从句意上看,空格后面的句子以转折词but引导,说明该句与空格中的句子成转折关系。综合考虑,本题选C。
空格47所在段落主要是在谈论20世纪50年代的“反文化”运动给传统意义下的美国男女作用对比带来的影响。选项中只有E项出现了“the movement”这个词组,所以大致圈定选项E。从上下文来看,选项E实际上是该段中所谈到的变化的总括,故选 E。
空格48后面的句子是在讲许多年轻人不愿服兵役参加越战,该句与段落中其他句子没有直接联系,这说明空格中的句子应该是承上启下的连接句。选项A中出现in addition连接上文,male role of soldier照应下文,这表明A项是合适的选项。
空格所在的段落继续谈论“反文化”运动对美国社会的影响,但从上下文来看,该段已不仅仅在说对男女角色关系的影响,所以与上段之间缺少一个连接句来照应。选项 D的意思是“它影响到美国社会的很多方面”,符合题意,故选D。
本段主要是说美国女权运动所带来的影响,妇女们大量加入劳动力大军。空格50 后面的句子以but引导,这说明两句话之间是对比关系。后者是说明妇女从事了一些以前本属于男人的工作,那么空格所在的句子也就应该是说妇女从事一些传统的工作,这就是选项B的意思,故选B。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/1499399.html
本试题收录于:
卫生C题库卫生类分类
卫生C
卫生类
相关试题推荐
共用题干 廖某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)寻找房源,并签订了房地产经纪
共用题干 廖某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)寻找房源,并签订了房地产经纪
共用题干 廖某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)寻找房源,并签订了房地产经纪
共用题干 张某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)为其寻找一套房子。经过反复比
共用题干 张某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)为其寻找一套房子。经过反复比
共用题干 张某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)为其寻找一套房子。经过反复比
共用题干 甲房地产经纪机构(以下称甲机构)是个人独资的房地产经纪机构。张某和王
共用题干 甲房地产经纪机构(以下称甲机构)是个人独资的房地产经纪机构。张某和王
共用题干 张某为甲合伙制房地产经纪机构(以下称甲机构)的注册房地产经纪人。王某
共用题干 张某为甲合伙制房地产经纪机构(以下称甲机构)的注册房地产经纪人。王某
随机试题
北京的道旁多植槐树,当槐花桂满枝头香飘回逸的时候,夏日就带着炎热与浓绿向人们涌来了。清晨,骑上自行车,加入上班的“洪流”,眼前闪动的是人们五颜六
[originaltext]Foryearsithasbeenpossibletosetup[16]camerastotake
Whenyoustarttalkingaboutgoodandbadmannersyouimmediatelystartmee
[originaltext]M:Hi,Jane.W:Oh,hi,Mike.Howareyou?M:Notsohad.Whatab
某混凝土试块强度值不满足规范要求,但经法定检测单位对混凝土实体强度经过法定检测后
学校教育应建立促进学生全面发展的评价体系,建立促进学生不断提高的评价体系,强调教
策略制定。所给出的资料有若干个问题要你回答。你应根据资料提供的信息进行分析、判断
某混凝土工程总高度为80m,拟采用滑模技术施工,根据《危险性较大的分部分项工程安
根据《水利安全生产信息报告和处治规则》(水安监[2016]220号),水利安全生
患者男,45岁。突发头痛伴恶心、呕吐1天来诊。有高血压病史10年,平日血压控制在
最新回复
(
0
)