首页
登录
职称英语
共用题干 The Mysteries of NazcaIn the deser
共用题干 The Mysteries of NazcaIn the deser
题库
2022-08-02
55
问题
共用题干The Mysteries of Nazca
In the desert of Peru,300 kilometers from Lima,one of the most unusual artworks in the world has
mystified(迷惑)people for decades._________(46 ) But from high above,these marks are huge images of
birds,fish,seashells,all beautifully carved into the earth.
The Nazca lines are so difficult to see from the ground that they weren't discovered until the 1930s,
when pilots spotted them while flying over the area. In all,there are about 70 different human and animal
figures on the plain,along with 900 triangles,circles,and lines.
Researchers have figured out that the lines are at least 1,500 years old,but their purpose is still a
mystery._________(47)However,it would probably be very tricky to land a spaceship in the middle of
pictures of dogs and monkeys.
In the 1940s,an American explorer named Paul Kosok suggested that the drawings are a chronicle(己
录)of the movement of the stars and planets._________(48)Later,an astronomer tested his theory with a
computer,but he couldn't find any relation between the lines and movements in space.
Another explanation is that the lines may have been made for religious reasons.British researcher Tony
Morrison investigated the customs of people in the Andes Mountain and learned that they sometimes pray by
the side of the road.It's possible that in the past,the lines of Nazca were created for a similar purpose.
_________(49)But the local people have never constructed anything this big.
Recently,two other scientists,David Johnson and Steve Mabee,have speculated that lines could have
been related to water. Nazca is one of the driest places in the world and receives only 2cm of rain every year.
While Johnson was searching for ancient water sources in the area,he noticed that some waterways built by
ancient people were connected with the lines.Johnson believes that the Nazca lines are a giant map of the
underground water in the area._________(50)_________(48)A:Other scientists are now searching for evidence to prove this.B: A Swiss writer named Erich Von Daniken wrote that the Nazca lines were designed as a landing place for UFOs.C:Scholars differ in interpreting the purpose of the designs.D:The largest pictures may have been the sites for special ceremonies.E:Seen from the ground,it looks like lines scratched into the earth.F: He called Nazca"the largest astronomy book in the world".
选项
_________(48)
A:Other scientists are now searching for evidence to prove this.
B: A Swiss writer named Erich Von Daniken wrote that the Nazca lines were designed as a landing place for UFOs.
C:Scholars differ in interpreting the purpose of the designs.
D:The largest pictures may have been the sites for special ceremonies.
E:Seen from the ground,it looks like lines scratched into the earth.
F: He called Nazca"the largest astronomy book in the world".
答案
F
解析
此空下文内容的视角转向了高处,即high above,空格处的视角应该是地面,故选E。
由此空下文的转折词however可知,此空的内容和某种飞行器着陆的情况相关,故选B。
由下文一句的关键词astronomer可知,本段对奇异图案的猜想和天文学相关,故选F。
本段对纳斯卡的神奇图案做出了和宗教相关的解释。这些图案可能是古时的人们祈 祷所用到的,因此这些巨幅图案可能是一些特殊仪式的现场,故选D。
3~6段从不同角度对纳斯卡的神秘图案进行了解释,但相继被后续的反证推翻,本段 只是提出了另外一种假设,因此下文应该提及相关的证据,故选A。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/1496362.html
本试题收录于:
卫生A题库卫生类分类
卫生A
卫生类
相关试题推荐
共用题干 某市甲房地产公司(以下简称甲公司)在报纸上刊登一则售楼广告,广告中宣
共用题干 孙某出国留学前将登记用途为商住的房屋(底层为商铺、二楼为住宅)转让给
共用题干 孙某出国留学前将登记用途为商住的房屋(底层为商铺、二楼为住宅)转让给
共用题干 孙某出国留学前将登记用途为商住的房屋(底层为商铺、二楼为住宅)转让给
共用题干 某开发商为促销楼盘,在醒目位置贴出告示:“新房上市,10月1日开始出
共用题干 某开发商为促销楼盘,在醒目位置贴出告示:“新房上市,10月1日开始出
共用题干 某开发商为促销楼盘,在醒目位置贴出告示:“新房上市,10月1日开始出
共用题干 某市W房地产开发公司(以下简称W公司)拟开发建设一大型商业用房,通过
共用题干 房屋产权人甲某,委托房地产中介服务机构丙公司将其房屋一次性出租,经丙
共用题干 房屋产权人甲某,委托房地产中介服务机构丙公司将其房屋一次性出租,经丙
随机试题
Wheredoesthemangethisjob?[originaltext]W:Whatareyoudoingrecently?M:
Evaluatingadvantagesanddisadvantages权衡利弊It’saterrificidea,buthowmuchw
Despitealloftheadvancesinmedicine,healthcareprovidershaveneverbe
Weofferedatrainingcourselastyearandalloftheemployees(inform)________
[originaltext]Approximately90%ofpeopleintheworldarenaturallyright-
下列句子中,与“不拿群众一针一线”使用了相同修辞手法的有( )。A.烽火连三月
初中历史《英国的宪章运动》主要教学过程及板书设计 教学过程 环节一:导入新课 教师首先播放印度电影《章西女皇》中有关章西女王抗英的片段,请学生边看边思考:
以下液位测量仪表中,不受被测液体密度影响的是( )。A.浮筒式液位计 B.
合同管理中,履约管理的重点是( )。A.合同监督 B.档案管理 C.合同分
动态评价时,一类变电站变压器、断路器、GIS等主设备重要状态量发生变化时应立即上
最新回复
(
0
)