首页
登录
职称英语
共用题干 Genetically Modified FoodEver sinc
共用题干 Genetically Modified FoodEver sinc
考试题库
2022-08-02
61
问题
共用题干Genetically Modified Food
Ever since they were first put on the market in the early 1990s,genetically modified(GM,转基因)foods have been increasingly developed and marketed in many countries in the world, mainly on the basis of their promise to end the worldwide food crisis.______(46)Even if it would,is it the best solution?
Despite what it promises,GM technology actually has not increased the production potential (潜力)of any crop.______(47)For instance,a report that analyses nearly two decades of research on major GM food shows that GM engineering has failed to significantly increase US crop production.
______(48)While GM seeds are expensive,GM companies tell farmers that they will make good profits by saving money on pesticides(杀虫剂).On the contrary, US government data show that GM crops in the US have produced an overall increase in pesticide use compared to traditional crops."The promise was that you could use less chemicals and boost production.But neither is true,"said Bill Christison,President of the US National Family Farm Coalition.
At the same time,the authors of the book World Hunger:Twelve Myths argue that there actually is more than enough food in the world and that the hunger crisis is not caused by production. ______(49)These indeed deserve our efforts and money. Meanwhile,the rise in food prices results from the increased use of crops for fuel rather than food shortage,according to a 2008 World Bank report.
______(50)Another World Bank report concluded that GM crops have little to offer to the challenges of worldwide poverty and hunger,because better ways out are available,among which "green"farming is supposed to be the first choice._______(50)A:Problems come from food distribution and politics.B:But can GM technology solve world hunger problems?C:In fact,studies show that the most widely grown GM crop has suffered reduced productivity.D:As a matter of fact,scientists see better ways to feed the world.E:Something else,however,has been on the rise.F: GM has many benefits when it was used at the beginning.
选项
_______(50)
A:Problems come from food distribution and politics.
B:But can GM technology solve world hunger problems?
C:In fact,studies show that the most widely grown GM crop has suffered reduced productivity.
D:As a matter of fact,scientists see better ways to feed the world.
E:Something else,however,has been on the rise.
F: GM has many benefits when it was used at the beginning.
答案
D
解析
文章开篇第1段对转基因科技提出质疑,为下文具体论述做铺垫。因此答案为B。
第2段第一句提到转基因技术并没有增加粮食产量,后面举的例子是美国的粮食产量并没有增加。据此推测,空白处应该是粮食减产的有关语句。因此选C。
根据后文对转基因技术缺点的论述,第3段第一句应该为关于转基因缺点的总括句,分析各个选项后,E最符合题意。
通过对书的作者观点的引述得知,造成饥荒的原因不在生产领域。因此空格处应该解释饥荒的原因。选项A最符合题意,即问题出在食物分配和政策上。
最后一段的最后一句提出了解决饥饿问题的方法,因此选项D符合题意。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/1494416.html
本试题收录于:
理工C题库理工类分类
理工C
理工类
相关试题推荐
共用题干 SpoiltforChoiceSomeresearchwhi
共用题干 SpoiltforChoiceSomeresearchwhi
共用题干 SpoiltforChoiceSomeresearchwhi
共用题干 SpoiltforChoiceSomeresearchwhi
共用题干 SpoiltforChoiceSomeresearchwhi
共用题干 SpoiltforChoiceSomeresearchwhi
共用题干 SpoiltforChoiceSomeresearchwhi
共用题干 SpoiltforChoiceSomeresearchwhi
共用题干 ExploreJordanWadiRumisthename
共用题干 ExploreJordanWadiRumisthename
随机试题
Hearguedforcefullyand______thattheywerelikelytobankruptthebudget.A、blu
某企业于2x15年5月16日从H公司赊购一批原材料并已验收入库,增值税专用发票上
嵌入式处理器是嵌入式系统的核心,一般可分为嵌入式微处理器(MPU),微控制器(M
若计算机中地址总线的宽度为26位,则最多允许直接访问主存储器()的物理空间(以
以挡土墙作为支挡构造物时,( )墙面坡度较陡,下墙墙背又为仰斜,故可降低墙高,减
青霉素抗革兰阳性(G+)菌作用的机制是()A.干扰细菌蛋白质合成 B.抑制细
在公共行政的基本管理活动中,决策活动主要包括( )。A.制定公共政策 B.确
反映公司本期(年度或中期)内截至期末所有者权益各组成部分变动情况的报表是()。A
上海发达鞋业公司(自理报检单位备案登记号为3100600522)与美国新网公司签
甲、乙、丙、丁共同投资设立了A普通合伙企业,现今甲拟转让自己在合伙企业中的财
最新回复
(
0
)