首页
登录
职称英语
共用题干 Rockets in the SkyIf someone asked
共用题干 Rockets in the SkyIf someone asked
免费题库
2022-08-02
85
问题
共用题干Rockets in the Sky
If someone asked you,"What color is the sky?"I expect that you would answer,"Blue."I am afraid that you would be wrong.The sky has no color.When we see blue,we are looking at blue sunlight.The sunlight is shining on little bits of dust in the air.
We know that there is air all around the world.We could not breathe without air.Airplanes could not fly without air.They need air to lift their wings.Airplanes cannot fly very high because as they go higher the air gets thinner.If we go far enough away from the earth,we find there is no air.
What is the sky?The sky is space.In this space there is nothing except the sun,the moon and all the stars. Scientists have always wanted to know more about the other worlds in the space.They have looked at them through telescopes and in this way they have found out a great deal.The moon is about 384 ,000 kilometers away from the earth.An airplane cann't fly to the moon but there is a thing that can fly even when there is no air. This is rocket.
I am sure that you are asking,"How does a rocket fly?"If you want to know,get a balloon and then blow it up until it is quite big.Do not tie up the neck of the balloon.Let go!The balloon will fly off through the air very quickly.The air inside the balloon tries to get out.It rushes out through the neck of the balloon and this pushes the balloon through the air.It does not need wings like an airplane.
This is how a rocket works.It is not made of rubber(橡胶)like a balloon,of course.It is made of metal. The metal must not be heavy but it must be very strong.There is gas inside the rocket which is made very hot. When it rushes out of the end of the rocket,the rocket is pushed up into the air.
Rockets can fly far out into space.Rockets with men inside them have already reached the moon.Several rockets,without men inside them,have been sent to other worlds much farther away.One day rockets may be able to go anywhere in the space.Which of the following statements about a rocket is NOT true?A:It can fly when there is no air.B:It can fly without wings.C:It is made of strong metal.D:It is propelled by burning gas inside it.
选项
Which of the following statements about a rocket is NOT true?
A:It can fly when there is no air.
B:It can fly without wings.
C:It is made of strong metal.
D:It is propelled by burning gas inside it.
答案
D
解析
根据第一段第四句可知,天空没有颜色。
根据第二段第五句“Airplanes cannot fly very high because as they go higher the air gets thinner.”可知,由于位置越高,空气越稀薄,飞机飞不了太高。
根据第五段可知,火箭飞行的原理与没扎口的膨胀的气球相似。
根据第六段最后一句“When it rushes out of the end of the rocket , the rocket is pushed upinto the air.”可知,火箭是由热气流高速向后喷出所产生的反作用力来推动的,而不是由内部燃烧的气体推动的。
根据第六段最后一句可知,当热气从火箭尾部冲出时,火箭被送人空中。C项中的“itsbottom”是第六段最后一句中的“the end of the rocket”的同义转换。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/1491232.html
本试题收录于:
理工A题库理工类分类
理工A
理工类
相关试题推荐
共用题干 Obesity(肥胖)CausesGlobalWarmingTh
共用题干 Obesity(肥胖)CausesGlobalWarmingTh
共用题干 Obesity(肥胖)CausesGlobalWarmingTh
共用题干 Obesity(肥胖)CausesGlobalWarmingTh
共用题干 Obesity(肥胖)CausesGlobalWarmingTh
共用题干 Obesity(肥胖)CausesGlobalWarmingTh
共用题干 WronglyConvictedManandHisAccu
共用题干 WronglyConvictedManandHisAccu
共用题干 第三篇HowWeFormFirstImpressionWe
共用题干 第三篇HowWeFormFirstImpressionWe
随机试题
Thepatternsofspokenlanguageare______fromthoseofwriting.A、distinctB、dist
【B1】________.Casualtyfiguresarelowcomparedwithmostotherindustrializedc
WhyMoneyDoesn’tBuyHappinessWhatdotheexpertssay?
Thehorseandcarriageisathingofpast,butloveandmarriageaxestillwi
补阳还五汤的功效是A.补气活血通络 B.活血祛瘀、疏肝通络 C.散瘀消肿、定
Thechangeinthatvillagewasmiraculou
组织性缺氧可引发A.代谢性酸中毒B.肺炎C.氰化物中毒D.严重贫血E.肝性水肿
商业银行为票据持有人贴现票据,是商业银行通过( )未到期的商业票据,为持票人融通
第斯多惠有一句名言:“一个坏的教师奉送真理,一个好的教师则教人发现真理。”这体现
磁力启动器与接触器相比,独具的特点是有()。A:热继电器保护功能 B:可远距离
最新回复
(
0
)