首页
登录
学历类
Text 3 Drones,originally developed for m
Text 3 Drones,originally developed for m
admin
2022-08-02
90
问题
Text 3 Drones,originally developed for military purposes,weren't approved for commercial use in the United States until 2013.When that happened,it was immediately clear that they could be hugely useful to a whole host of industries-and almost as quickly,it became clear that regulation would be a problem.The new technology raised multiple safety and security issues,there was no consensus on who should write rules to mitigate those concems,and the knowledge needed to develop the rules didn't yet exist in many cases.In addition,the little flying robots made a lot of people nervous.Such regulatory,logistical,and social barriers to adopting novel products and services are very common.In fact,technology routinely surpasses society's ability to deal with it.That's partly because tech entrepreneurs are often insouciant about the legal and social issues their innovations birth.Although electric cars are subsidized by the federal govemment,Tesla has run afoul of state and local regulations because it bypasses conventional dealers to sell directly to consumers.Facebook is only now facing up to major regulatory concerns about its use of data,despite being massively successful with users and advertisers.It's clear that even as innovations bring unprecedented comfort and convenience,they also threaten old ways of regulating industries,running a business,and making a living.This has always been true.Thus early cars weren't allowed to go faster than horses,and some 19th-century textile workers used sledgehammers to attack the industrial machinery they feared would displace them.New technology can even upend social norms:Consider how dating apps have transformed the way people meet.Interestingly,the same institutional disorder that pervades nascent industries such as drones and driverless cars is something I've also seen in developing countries.And strange though this may sound,I believe that tech entrepreneurs can leam a lot from business people who have succeeded in the world's emerging markets.Entrepreneurs in Brazil or Nigeria know that it's pointless to wait for the govemment to provide the institutional and market infrastructure their businesses need,because that will simply take too long.They themselves must build support structures to compensate for what Krishna Palepu and I have referred to in earlier writrngs as"institutional voids."They must create the conditions that will allow them to create successful products or services."The early cars were slower than horses"reflects that innovation_____A.may pose threat to regulatorsB.may have various impacts on societyC.would arouse the opposition of the workersD.would undoubtedly replace old ways of transportation
选项
A.may pose threat to regulators
B.may have various impacts on society
C.would arouse the opposition of the workers
D.would undoubtedly replace old ways of transportation
答案
B
解析
推理判断题。根据定位词定位到文章第三段。原文指出,很明显,即使创新给人们带来前所未有的舒适和便利,但是它们也威胁着管理行业、经营企业和谋生的传统模式。因此,早期的汽车不能比马跑得快,d1该句可知,创新给社会带来的影响是双面的,B项是原文的同义改写,故B项为正确选项。【干扰排除】原文提到的是管理行业而非管理者,A项错误;c项与本题无关;D项过于绝对。故均排除。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/xueli/2699474.html
本试题收录于:
英语二研究生题库研究生入学分类
英语二研究生
研究生入学
相关试题推荐
Text3Drones,originallydevelopedform
Text3Drones,originallydevelopedform
Text3Drones,originallydevelopedform
Text3Drones,originallydevelopedform
Text3Drones,originallydevelopedform
随机试题
Truefriendshipforeseestheneedsofothers___________________(而不是声明自己的需求).rat
瑞斯曼提出的解释注意选择功能的理论是()A.过滤器理论 B.衰减理论 C.
致龋齿性最强的食物是( )。A.大豆 B.花生 C.蔬菜 D.糖果 E
下列关于人际传播的叙述正确的是A.是一种单向传播 B.是一种双向传播 C.传
阅读《陈情表》教学实录(节选),按照要求答题。 (教师展示图片) 师:这幅图
能避免首关作用的剂型是A.口服液 B.胶囊剂 C.肠溶衣片 D.栓剂 E
用于限制患者坐起的约束方法是A、约束手腕 B、约束踝部 C、固定肩部 D、
发生下列( )事故之一的,不得评为绿色施工合格项目。A.发生安全生产责任事故
在金属货币流通的条件下,单位货币的法定含金量被作为()。A.货币的价格标准 B
下列钢结构施工用材料中,使用前必须进行烘焙的有( )。A、焊钉 B、焊钉用的
最新回复
(
0
)