首页
登录
学历类
Man can go on increasing his numbers at
Man can go on increasing his numbers at
admin
2022-08-02
88
问题
Man can go on increasing his numbers at the present rate. In the next 30 years man will face a period of crisis. Some experts believe that there will be a widespread food shortage. Other experts think that this is too pessimistic, and that man can prevent things from getting worse than they are now. But remember that two-thirds of the people in the world are undernourished or starving now. One thing that man can do is to limit the number of babies born. The need for this is obvious, but it is not easy to achieve. People have to be persuaded to limit their families. In the countries of the population explosion, many people like big families. The parents think that this brings a bigger income for the family and ensures there will be someone in the family who will look after them in old age. Several governments have adopted birth control policies in recent years. Among them are Japan, China, India and Egypt. In some cases the results have not been successful. Japan has been an exception. The Japanese adopted a birth control policy in 1948. People were encouraged to limit their families. The birth rate fell from 34.3 per thousand per year to about 17 per year at present.It is difficult to carry out birth control because ____.( )A. people need big familiesB. people are short of moneyC. people can get more pleasure from more childrenD. people are afraid of old age
选项
A. people need big families
B. people are short of money
C. people can get more pleasure from more children
D. people are afraid of old age
答案
B
解析
文章第二段最后两句讲许多人喜欢大家庭。父母们认为这样可以增加收入,而且老了之后会有人给他们养老。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/xueli/2673286.html
本试题收录于:
英语专升本题库专升本成考分类
英语专升本
专升本成考
相关试题推荐
Mancangoonincreasinghisnumbersat
Mancangoonincreasinghisnumbersat
Mancangoonincreasinghisnumbersat
Mancangoonincreasinghisnumbersat
随机试题
[audioFiles]2015m8x/audio_ezfj_ezflisteningd_20157_034[/audioFiles]
Accordingtoasurvey,whichwasbasedontheresponsesofover188,000stud
Themeetingwasputoff______thechairman’sillness.A、becauseofB、inthefront
Therecanbenodoubtthatthecomputerrevolutionhastouched【C1】______ev
[audioFiles]2019m4x/audio_ezfj_201903_019[/audioFiles]L
下列单糖中,不参与糖蛋白糖链组成的是()A.N-乙酰葡萄糖胺 B.半乳糖
不允许出现裂缝的预应力混凝土构件进行结构性能检验时,其中哪个内容无需进行检验?(
关于骨髓瘤肾病说法正确的是A.好发于青壮年 B.女性多见 C.肾超声双肾变小
瓷外套金属氧化物避雷器下方法兰应设置有效()排水孔$;$排气孔$;
担保的产生源于()对债务人的不信任。A.当事人 B.保证人 C.债权人 D
最新回复
(
0
)